Misery to nie CoP vanilia, to nie tylko ileś tam itemów więcej to zmiany na poziomie np oddziaływania anomalii.
W vanili mozna było wskoczyć w anomalie którą wskazał Noe a tutaj nawet nie dochodzisz.
Mnie się udało robić ta misje dopiero jak kupiłem Beryla a i tak po walce z snorkami i przejściem po anomalii miałem sporo do zapłacenia za naprawę kombinezonu.
Wiem ze można było wziąć naukowy kombinezon i skakać po ogrodzeniu ale zrobiłem jak zrobiłem i już.
nati20 - anomalia zabija na bliską odległość, kontroler zabija przez ziemię, poltergaist ma wyczulone zmysły, snorki mają sprężyny zamiast nóg i potrafią zabić jak jesteś na dachu na Szewczence a one na mostku pod tobą, dziki biją rekordy w skokach wzwyż na 2,5 metra, koty potrafią drałować 200 metrów, machnąć raz pazurem a potem się obrazić i pognać dalej, psy biegają stadami (mój rekord to 14 psiaków, chyba ze 2-3 stada sie wymieszały)
Taka jest Misery, zawsze nas zaskakuje
A`propos znalazłem głowe tuszaka czy jak sie to nazywa, pierwszy raz cos takiego widziałem, znalezione po strzelaninie Najemnicy vs Powinność (Powinność go miał). Ciekaw jestem jak duzo itemów jeszcze jest do odkrycia
Pytanie do teamu do Misery ...
Czy dałoby radę w następnym patchu dodać kilka spraw ? Albo uzyskać odpowiedzi na poniższe pytania ?
1. Noktowizor nie działa w lornetce oraz w niektórych karabinach snajperskich. Czy tak powinno być czy nie ?
2. Ciemna obwódka gdy używamy kolimatora czy lunety. Jest klimatyczna ale czy można to zrobić jak w innych modach gdzie przybliża sie jedynie srodek a po bokach widać co sie dzieje.
Wiem ze ułatwia to rozgrywkę ale gdy strzelamy z broni z kolimatorem nie zamykamy obu oczu (real) luneta to co innego ale i tam jest okrąg który jest widoczny. Wyjatkiem jest chyba luneta do SVD gdzie jest końcówka na celownik.
3. Prośba o dodanie jakieś opcji typu wykrywacz PDA - chodzi o szukanie zwłok po strzelaninie.
Kamuflaż jest tak dobrany ze po prostu czasami znalezienie jakiegos trupa jest prawie niemozliwe. Skoro sporo NPC ma PDA to moze udałoby sie dodać jakiś wykrywacz PDA ? Podejrzewam ze ta prosba płynie nie tylko ode mnie.
4. Pytanie o M14 DMR czy w tym karabinie nie powinna być możliwość dodanie tłumika ?
W rzeczywistości ten karabin ma taka możliwośc, w Misery nie, nie chce mi sie wierzyć ze Kardan jako specjalista nie jest w stanie dodać takiej opcji.
5. Czy można byłoby dodać dodatkowych NPC na Skadowsku ? Wiem ze jak jest dzień to trudno tam oczekiwać ze ktos sie bedzie szwendał ale z drugiej strony można zrobić tak ze w paru wiecej by sie przydało.
6. Nowy medic na zatonie nazywa sie chyba zat_medic costam - jakieś imię można mu nadać ?
7. Czy po wybiciu najemników w ZU cos sie tam pojawia ? Byłem tam 2 razy i cisza. Chodzę w złym czasie ? O której się tam wybrać by kogoś zastać.
8. Tak sobie myślę o misjach pobocznych, Brodacz ma swoje, Sowa ma swoje, Azot ma swoje ale ...
Wcześniej napisałem prosbe o dodanie jakich NPC a gdyby tak na przykład dodać 1-2 NPC którzy byliby na Skadowsku i dawaliby zlecenia na broń np. dodatkowy handlarz który oprócz tego ze kupowałby broń to miałby dla nas zlecenia typu: "potrzebuje karabin M14 DMR - płacę 5k, stan nieistotny", zlecenia by były na rzadkie i średnio spotykane bronie. Ewentualnie mozna by dodać taką opcje dialogową dla Żwawego ..
9. W LA spodobała mi się jedna rzecz tylko była kiepsko wykonana, pas gdzie ładujemy naboje coś na zasadzie, ładownic których się używa. Klimatycznie by było gdyby cos takiego sie pojawiło.
10. Czy nie dałoby sie dodać do Misery opcji gdzie wszystkie upgrade byłyby możliwe do dodania. Wiem ze byłby to mały terminator ale z drugie strony strzał w łeb nadal by zabijał...
11. Saiga jak dla mnie ma mały magazynek, a modyfikacja + 3 jest niewystarczajaca, czy mozna podnieść jej wartość ? Plus dodać jakiś kolimator dedykowany do niej bo celownik z rodziny PSO moze i wygląda klimatycznie ale jest niepraktyczny.
dzięki za uwagę i pozdr Adam