Ja bym powiedział, że świat się kończy, skoro LA wyszło, a TFW będzie jednak kontynuowane (bo nadzieję już zaczynałem tracić)
Ale odpowiadając na pytania Smoq2, proponowałbym tak:
* Samotnicy powinni kupować z założenia niefrakcyjne pancerze, aby wyglądali wciąż na samotników... Frakcyjne mogą im się trafić np w schowkach, ale domyślnie powinni być "czyści". Tym bardziej, że zbyt często plączą się po polu walki i gracz nie miałby szans ich nie ubić...
* Najpierw broń, potem pancerz - lepiej jest mieć się czym obronić przed dzikiem, niż być bezbronnym w egzo...
* Myślę, że w TFW możliwość zdejmowania pancerzy będzie generowała ogrrromną ich ilość (przy tej ilości ciał, jaką można tam spotkać), ale jeśli ekonomia ma działać, to chyba będzie to niezbędne...? Może dałoby się wprowadzić % szanse na to, że dane ciało zawiera pancerz do wzięcia, rzędu np. 30%
To z automatu zmniejsza ich ilość w grze o 2/3, a dodatkowo ich stan losować w przedziale 0-20%, aby opłacało się go zdzierać z trupa tylko czasami, ale jednak opłacało.
* Modelu ciała bym nie zmieniał - głupio by wyglądały kłębowiska identycznych trupów w kurtkach. Realizm to jedno, ale względy estetyczne też są ważne
P.S.
Smoq2 - cieszę się że TFW nie umarło!
I'm just stalking...