[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez SekretZdzicha w 10 Kwi 2014, 19:02

Jeszcze lepiej przeinstaluj misery 2.1 ale tym razem z prawami administratora.
Widać coś poszło nie tak podczas instalacji, ja tez miałem raz problem z brakiem jednego pliku.

Za ten post SekretZdzicha otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szewczenko.
SekretZdzicha
Kot

Dołączenie: 30 Mar 2014, 20:06
Ostatnio był: 13 Mar 2015, 13:33
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Szewczenko w 10 Kwi 2014, 19:52

@Don Wano

Masz rację bo skoro NPC może atakować kolbą to czemu i my nie możemy mieć tej opcji :P. Chociaż czy jest to potrzebne, trzeba się nauczyć chodzić od zasłony do zasłony i zwracać uwagę ile ammo mamy by zdążyć się schować.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Dołączenie: 26 Sty 2014, 16:00
Ostatnio był: 09 Sie 2016, 15:54
Miejscowość: Jarosław
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 17

Postprzez jazon w 10 Kwi 2014, 20:03

Mam problem. Nie mogę porozmawiać z niektórymi NPC. Miedzy innymi Sową , słyszę jak do mnie mówią, ale nie wyświetla mi się żaden napis kiedy najadę kursorem na NPC, wciskanie F nic nie daje ;/ Wygląda na to jak by coś z zapisem się popsuło, bo na wcześniejszym zapisie gry wszystko działa normalnie. Miał ktoś podobny problem ?

P.S Zrobiło się tak po powrocie z wybicia najemników w podstacji.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez Szewczenko w 10 Kwi 2014, 20:06

Jeśli tłukłeś Stalkerów mogłeś przesadzić i po prostu teraz olewają cie za zabijanie Stalkerów. Ja tak miałem i musiałem zaczynać od nowa.
Masz pytania dotyczące Snajpera?? Pisz na PRIV postaram się jak najszybciej odpisać.
Szewczenko
Stalker

Postprzez SekretZdzicha w 10 Kwi 2014, 20:18

jazon napisał(a):Mam problem. Nie mogę porozmawiać z niektórymi NPC. Miedzy innymi Sową , słyszę jak do mnie mówią, ale nie wyświetla mi się żaden napis kiedy najadę kursorem na NPC, wciskanie F nic nie daje ;/ Wygląda na to jak by coś z zapisem się popsuło, bo na wcześniejszym zapisie gry wszystko działa normalnie. Miał ktoś podobny problem ?

P.S Zrobiło się tak po powrocie z wybicia najemników w podstacji.

Jak zabijasz stalkerów, to zawsze najpierw spytaj się gdzie idą. Jeśli wracają do skadovska, to ich nie zabijaj bo sobie zbugujesz grę właśnie.
SekretZdzicha
Kot

Postprzez Szewczenko w 10 Kwi 2014, 20:21

Jeśli zabijesz konkretną liczbę wtedy może się to zdarzyć bo tak to możesz zabijać dwie trzy grupy sam tak zrobiłem i mi nie zbugowało.
Szewczenko
Stalker

Postprzez Don Wano w 10 Kwi 2014, 21:53

Szewczenko napisał(a):@Don Wano

Masz rację bo skoro NPC może atakować kolbą to czemu i my nie możemy mieć tej opcji :P. Chociaż czy jest to potrzebne, trzeba się nauczyć chodzić od zasłony do zasłony i zwracać uwagę ile ammo mamy by zdążyć się schować.

Kolba swoją drogą. Oczywiście nie idąc śladem Medal of Honor gdzie przeciwnik był "na strzała" z kolby. Ale mi chodzi o to co napisałem:
U snajper była by to mała pomoc gdyż nie zawsze zdążymy wyciągnąć naszą 2-gą broń.
Czyli w skrajnych przypadkach gdy np. strzelamy do kogoś/czegoś i zza krzaków wyskakuje nam jakiś mutant. Zamiast myśleć na poczekaniu co zrobić i popełnić błąd w stylu wyskoczyć zza osłony i narazić się na ostrzał lepiej wpakować mu nóż w między oczy.
"Człowieka poznaje się po jego języku"
Awatar użytkownika
Don Wano
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2014, 19:41
Ostatnio był: 26 Gru 2016, 17:36
Miejscowość: Opole
Frakcja: Wolność
Kozaki: 4

Postprzez Szewczenko w 10 Kwi 2014, 21:59

Rozwiązałem jeden pojawił się drugi teraz nie mam jak zapłacić za Wana bo nie ma przywódcy bandytów.
Szewczenko
Stalker

Postprzez SekretZdzicha w 10 Kwi 2014, 22:50

Szewczenko napisał(a):Rozwiązałem jeden pojawił się drugi teraz nie mam jak zapłacić za Wana bo nie ma przywódcy bandytów.

Zabij wszystkich. Przywódcy czasem odpierdziela jak ustawisz za wysoki switch distance w pliku alife.ltx, podłapuje czasem agro na dziki i mięsacze co się kręcą przy parkingu. Nie wiem ale wydaje mi się że to bug.
SekretZdzicha
Kot

Postprzez Szewczenko w 10 Kwi 2014, 22:52

Gdyby pojawiał się na mapie to pokazywało by mi go jako cel a ja wo gule nie mam go zaznaczonego
Szewczenko
Stalker

Postprzez SekretZdzicha w 10 Kwi 2014, 23:15

Szewczenko napisał(a):Gdyby pojawiał się na mapie to pokazywało by mi go jako cel a ja wo gule nie mam go zaznaczonego

Cóż masz tylko jedno wyjście, wybić wszystkich bandytów.
SekretZdzicha
Kot

Postprzez Fanatyk w 11 Kwi 2014, 17:17

Mam problem. Celując do NPC powinno(?) wyświetlać dane o nim tj. imię i frakcję do której należy. U mnie coś się pochrzaniło i nic nie wyświetla, nawet kolor tej kropki się nie zmienia. Tak powinno być ?

Ps.
Przy wcześniejszej grze wszystko było jak trzeba.
Awatar użytkownika
Fanatyk
Stalker

Dołączenie: 01 Paź 2012, 15:48
Ostatnio był: 30 Lip 2017, 10:52
Frakcja: Monolit
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości