No, no, no... Przyznam, ze słyszałem na ten temat plotki, ale nie liczyłem, ze cokolwiek z tego będzie prawdą. Wprawdzie nie mamy co liczyć na Baator, Miasto Drzwi czy Bezimiennego, jednak mimo wszystko warto czekać. Legenda musi powstać po raz kolejny.
InXile nie ma praw do świata Planescape, a szkoda. W przeciwnym wypadku byśmy zahaczyli o odnowione Sigil i kilka starych wątków z Tormenta, bankowo. Numenera też jednak wydaje się ciekawa, ale czy będzie tak zaje*ista jak tamten staruszek to się okaże za rok. Znając ludzi którzy robią grę, jakieś nawiązania i tak będą, jawne lub nie.
Według mnie, unikalność starego Tormenta zawdzięczamy w dużej mierze właśnie umieszczeniu historii w Planescape. Wieloświat opiera się na wierze. Czyli w co uwierzymy i jak zinterpretujemy motywy postaci to wg tego będzie działo się. I to wszystko na wysokim poziomie, kufa.
Ciężko ogólnie to będzie przebić, niemniej wieść że za soundtrackiem stoi Mark Morgan, trochę podnosi na duchu. Jako że życzę sobie i wszystkim graczom jak najlepiej, trzymam kciuki żeby powstała kolejna legenda.