Terminus napisał(a):Na jakiego trafisz gracza i w jaka będzie sytuacja taktyczna taki będziesz miał wynik.
Toteż napisałem wyraźnie: 1 na 1. Nawet przy pełnych paskach. Jeśli jest inaczej, to wyniku nie sposób przewidzieć, w teorii to ostatnio zniszczyłem Hellcatem KW-4 i Lowe. Co z tego, że na dobitkę i w tył wieży, bo gdzie indziej nie dawało rady, odbijając się jak piłka do palanta (KW-4)
Nec Hercules contra plures, czyż nie?
jalkavaki napisał(a):KV do rozklepania Churchilla III potrzebuje około 25 sekund (strzał za średnio 150 co 4,5 sekundy). W tym czasie "Winston" wystrzeli koło 12-13 pestek ze średnim dmg 70-80. Resztę matematyki zostawiam Państwu
Tylko tak nie jest. Wiele razy trafiłem na Winstony i najczęściej wystarczy odpowiednio manewrować, by móc odbić pociski. Albo trafiamy wyłącznie na debili, którzy nie potrafią grać. Przy odpowiednim kątowaniu i przeszkodach - często udaje mi się udupić Churchilla bez utraty punktów, ewentualnie zrzucone gąski, rzadko z minimalną stratą. Chyba, że ma pomocnika z boku/tyłu. Churchille mają cienki pancerz przedni wieży, więc wystarczy tam ładować.
Oczywiście głowica jest okrągła, a flagi są dwie - różnie się zdarza, nieraz dostałem "złoty strzał" w magazyn lub zbiorniki i choćbym się zes... spocił na głowie, to nic nie poradzę. Na KW-1 mam ~1100 bitew, więc parę tragicznych lub świetnych potyczek było. Choć statystyk fenomenalnych nie mam, bo dość dużo próbowałem właśnie na nim. Dopiero od jakichś pół roku z hakiem podciągam to, co straciłem na początku. Na nowym koncie wyglądałoby to zupełnie inaczej.
@Darth
Hegemon miał mnóstwo farta - nieaktywny KW-1, przeciwnicy zbyt hardzi lub przygłupi. Na wannie ubiłem dwunastu zanim ją spieprzyli, a pancerzyka nie ma
No i gold do tego. Chociaż trzeba przyznać - nieźle poprowadzone, całkiem łatwo byłoby zginąć. Dobry dobór celów miał.
Zastanawiam się, czy nie spróbować z 122mm, zawsze jeżdżę na 85mm. Skoro "troll" jest taki celny, to może...Niet, dla mnie 122 to gówno. Nie przebija goldem nawet boku T-34, osiemdziesiątka piątka wypada zdecydowanie lepiej. Zła inwestycja ;___;