[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Łapiduch w 16 Mar 2014, 12:54

A nie jest to przypadkiem losowe ?
Według tego co zauważyłem można wywnioskować, iż frakcje można podzielić na 2 częsci:
1.Opór, Powinność, Wolność
2.Czyste Niebo, Najemnicy, Bandyci
Czyli jeśli dołączymy do grupy 1 to grupa 2 zostanie całkowicie rozgromiona w mniej niż 1 tyg. (gry), a jeśli do grupy 2 to 1 zginie.
To tylko takie moje spostrzeżenia, które nie muszą mieć za dużo wspólnego z prawdą, po około 4 pełnych zajęciach Zony i 1 grania samotnikiem spostrzegłem takie zachowanie, wypowiedzcie się jak to było z tym u Was ;).
Łapiduch
Kot

Dołączenie: 15 Mar 2014, 22:01
Ostatnio był: 19 Mar 2014, 16:04
Frakcja: Wolność
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez igla2008 w 16 Mar 2014, 14:05

Ja po co najmniej 30 grach różnymi sposobami w tego moda zauważyłem taką zależność. Te frakcje zawsze dostają po dupie. Inna sprawa, że jeśli ty nie pomożesz CN na przykład, to twoja frakcja przegra. Ja tak kiedyś zrobiłem, polazłem do składu, i po tygodniu moja frakcja nie istniała..
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Łapiduch w 16 Mar 2014, 15:28

Rozwiniesz bardziej wątek "pomocy" Czystemu Niebu ? Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodziło.
Łapiduch
Kot

Postprzez Krzyk19 w 16 Mar 2014, 15:56

Ten podział na kategorie nie ma sensu, frakcje są tak samo silne i w większości mają dwa punkty z zasobami na początku. Piszę w większości, bo np. Powinność ma punkt z zasobami i budynek B, który jest bazą i punktem z zasobami w jednym. Ale dodatkowa baza chyba nic nie daje, a przynajmniej ja nic takiego nie zauważyłem.

Mam pewne pytanie. Na pewno w tej wersji TFW nie można dojść do Limańska? Znalazłem w gamedata pliki dotyczące rekrutacji trzech wojowników Monolitu i coś o Charonie(to chyba ich przywódca).
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez RadekNioch w 16 Mar 2014, 16:06

Można jakoś tam dotrzeć, ale niczego tam nie ma. Musisz mieć jednak jakieś "wsparcie", jeśli wiesz o czym mówię.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Krzyk19 w 16 Mar 2014, 16:18

Na pewno nic tam nie ma? Ja tam na PDA widzę pięć grup Monolitu, a na terenie CEJ są smart_terrain1 i 2 czy jakoś tak. Jakiś samotnik powiedział mi że idzie właśnie tam gdy go spytałem co robi. To nie może być przypadek.
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez Idealny w 16 Mar 2014, 16:19

Co do tych plików, to smoq wgrał kilka dialogów itp. ale w tej wersji one na nic się nie przydadzą. To po prostu pliki, które w następnej wersji będą potrzebne do rozwijania fabuły. W plikach możesz również znaleźć anglojęzyczne wersje dialogów które będą w następnej części z wgraną fabułą.

@Edit
Do limańska można się dostać jakimś sposobem, ale poza bugtrapami nic tam nie ma ;).

Za ten post Idealny otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krzyk19.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez MrFler w 16 Mar 2014, 16:30

Ok, to teraz panowie, po kolei:
Każda frakcja ma swoje silne, jak i słabe strony... Najemnicy zazwyczaj dostają po tyłkach ze względu choćby na parametry pancerzy... Podstawowy kombinezon powinności (odpowiednik wschodu słońca) jest mocniejszy niż podstawowy najemniczy (a przy tym jest bajecznie tani)... Poza tym bronie... UMP nawet nie umywa się do AK, pomimo mocnej amunicji ze względu na słaby zasięg i celność... Co do CN vs O, tu u mnie wyglądało różnie, choć Opór (za względu na ogromną jak na taką frakcję ilość snajperów) zazwyczaj szybko radził sobie z Czystym Niebem...
Kolejna rzecz, istotnie, w plikach można znaleźć wzmianki o Monolicie, kompanach z monolitu itd, jednak na chwilę obecną, o ile cudem uda się dojść do przejścia do limańska, gra crashuje, ma to być zmienione, gdy TFW doczeka się fabuły...
Handel... w tej kwestji powiedzieć mogę tyle... Jajogłowy w bunkrze z najemnikami daje najlepsze ceny za artefakty, zaś kolejny z tej kategorii to handlarz w składzie, opór nieźle skupuje broń, zaś handlarz powinności - pozostałości po mutantach...
Co do ścinek po zajęciu bazy, nie wiem jak na mocnym sprzęcie, ale na średnim to normalne, gdyż:
1. Zazwyczaj (choć nie zawsze) zeruje to frakcję.
2. W przypadku 1-szej bazy - skrypty umożliwiające rekrutację Mrówki i stosowne komunikaty.
3. Po zajęciu bazy, dodawane są nowe oddziały (+10 za każdą) do puli oddziałów frakcji, a to oznacza kolejne skrypty.
Gdzieś widziałem kiedyś patcha, który umożliwiał grze wykorzystywanie do 4GB (zamiast domyślnych 2) RAMu, co zwiększyłoby ogólną wydajność i zmniejszyłoby ilość ścinek, jednak nie pamiętam, gdzie on był :(...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865

Za ten post MrFler otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Łapiduch, Dzemoglowy.
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Kozaki: 21

Postprzez Krzyk19 w 16 Mar 2014, 18:12

To po co podbijać całą Zone skoro i tak nie dojdę do Limańska :-( Już lepiej w egzoszkielecie i z SGI 5K pobawić się z mutantami w Czerwonym Lesie.
A tak właściwie to wpadłem na pomysł. Wie ktoś czego brakuje w Magazynach Wojskowych? Szturmującego barierę Monolitu. Za ochrone bariery można by było dostawać niemałe pieniądze od Wieprza i poprawiać swoje stosunki z samotnikami. Do pracy zgłaszamy się dobrowolnie, nie ma tak że ktoś nam każe tam iść. Dobry pomysł?
Ostatnio edytowany przez Krzyk19, 16 Mar 2014, 18:21, edytowano w sumie 1 raz
Krzyk19
Tropiciel

Postprzez MrFler w 16 Mar 2014, 18:21

Jak pisałem kilka postów wcześniej, wg. założeń przyszłej fabuły ma to wyglądać tak, że po podbiciu Zony, frakcja ma ruszyć na Limańsk i CEJ, a gracz w pewnym momencie będzie miał wybór: zostać z frakcją, lub dołączyć do Monolitu i swoich dawnych towarzyszy rozgromić nie tylko w Limańsku, ale i w całej Zonie... Jednak do czasu ukazania się fabuły, Limańsk jest bezużyteczny...
Co do bariery, pomysł taki nawet, jednak pamiętaj, że w CS zaszły zmiany terenowe i bariera nie ma tu żadnego znaczenia, w przeciwieństwie do ShoC, gdzie Czerwony Las był za barierą...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Kozaki: 21

Postprzez Łapiduch w 16 Mar 2014, 22:14

@ Krzyk Ja także chciałbym wiele rzeczy, np. zapowiedziany już przez Smoq'a ranking stalkerów, lub ulepszone PDA. Chwilowo masz najlepszy mod freeplay'owy z CN jaki wyszedł - porównaj z innymi rosyjskimi, lub polskimi, zauważ także, że tam pracują całe grupy a my mamy tylko 1 Smoq'a i jego ekipę, gratuluję wam! ;)
Łapiduch
Kot

Postprzez igla2008 w 16 Mar 2014, 23:06

Łapiduch napisał(a):Rozwiniesz bardziej wątek "pomocy" Czystemu Niebu ? Nie za bardzo rozumiem o co Ci chodziło.

To znaczy, dołączasz do frakcji i tyle. Nie działasz dla nich, nic nie robisz, tak jakby frakcja grała bez Ciebie. Ja raz tak grałem CN, to fartem zdążyłem na bitwę o tą wieś rybacką. Oczywiście z moją pomocą wygraną, ale gdy stałem z boku przegraną. Ogólnie CN przegra zawsze, bo jest ich znacznie mniej, najemnicy nie mają bazy..

Weźcie się opanujcie, po co wrzucać kolejne pomysły(może i fajne) skoro w kolejce mamy tyle pomysłów, ze pewnie do wersji 4.8 nie wszystkie znajdą tam swoje miejsce.

Smoq od października nie ma na forum, wiec prace pewnie stanęły...
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum