[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Rozdupnik w 16 Lut 2014, 03:36

Taa już myślicie co będzie w wersji 4.0 jak jeszcze 3.9 nie ma i nie wiadomo kiedy będzie i czy w ogóle. Wersja 3.8 niedługo będzie miała już 2 lata więc o czym tu mowa. Niech smoq wypuści tą wersje na którą tak wszyscy czekamy i wtedy niech sobie odpocznie.

Za ten post Rozdupnik otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative RadekNioch, Hornik.
Rozdupnik
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2012, 23:03
Ostatnio był: 22 Wrz 2015, 16:47
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Ilja w 16 Lut 2014, 11:13

Skoro grzebał/wciąż grzebie w kodzie to zapewne wszystko jest w średnio działającym stanie. Zresztą i tak mało kto chciałby wrzucać ledwo działającą wersję z połową niedziałających/wieszających grę ficzerów.

Zorientuje mnie ktoś w temacie? Jest jakikolwiek postęp ostatnio?
:

Smoq2 Ostatnia wizyta:29 Paź 2013, 14:42
Bo chyba nie ;_;
IT'S OVER
Awatar użytkownika
Ilja
Survarium.pl

Dołączenie: 02 Kwi 2011, 00:52
Ostatnio był: 16 Lis 2014, 21:25
Miejscowość: Deska zabita dziurami
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 25

Postprzez Kenzelek w 16 Lut 2014, 15:28

Ostatnio żadnych wieści od Smoqa nie ma, więc i postępu brak. :kotek:

To, że Smoqa nie ma od pazdziernika, to nie znaczy, że nie czyta waszych postów :E
Kenzelek
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2012, 19:48
Ostatnio był: 31 Mar 2020, 14:49
Miejscowość: Limańsk
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 20

Postprzez Arrchie w 17 Lut 2014, 22:25

Kilka pytań [mam nadzieję, iż się nie pojawiły, przebrnąwszy przez 670 stron nie zauważyłem nic podobnego]:
*Czy jeśli zostanę samotnikiem, będę mógł wysyłać wiadomości o np. sprzedaży ?
*Czy zostając samotnikiem mogę zebrać grupę ?
*Czy zbierając grupę znajdę więcej niż jednego człowieka, który chce do mnie dołączyć, jeśli będę w danej frakcji ? [jeśli tak to gdzie i jak]
*Gdzie znajdę najwcześniej broń ? Czy nie obejdzie się bez zabijania samotnika ? [Nie liczę akcji typu helikopter nad bazą Oporu, zwykle jakiś wolniejszy co nie wejdzie do bazy.]
Arrchie
Kot

Dołączenie: 17 Lut 2014, 20:36
Ostatnio był: 18 Mar 2014, 08:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 0

Postprzez RadekNioch w 17 Lut 2014, 22:39

1. Nie, nie możesz wysyłać takich wiadomości, ale możesz kupować pierdółki od innych.
2. Możesz zebrać grupę, konkretnie dwóch. Drugi jednak dopiero, gdy zdobędziesz 9000 xp i przy otwieraniu śpiworu wybierzesz perk "dowódca".
3. We frakcji - na początku może przyłączyć się do Ciebie jeden z frakcyjnych. Potem pomoc zaoferuje Mrówka na Składzie, ale musisz chyba zdobyć jedną bazę (tutaj nie mam pewności czy dokładnie w tym momencie) i dać mu kombinezon frakcyjny. Ostatniego zdobędziesz w podobny sposób, jak drugiego kompana u samotnika. Niestety, tutaj też nie mam pewności ale chyba trzeba zapytać dowódcę o ostatniego.

Ogólnie nie opłaca się posiadać kompanów do innych celów, jak tylko do przechowywania rzeczy. Słabo się bronią, tym bardziej atakują. Polecam dać im jakieś AK lub coś w tym rodzaju, używając karabinu snajperskiego lub strzelby tylko zmarnują pociski.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Pangia w 17 Lut 2014, 22:48

Też witamy. ;)
Radek mnie ubiegł, ale za mocno się namęczyłem przy pisaniu tego, więc i tak wyślę :P
Arrchie napisał(a):*Czy jeśli zostanę samotnikiem, będę mógł wysyłać wiadomości o np. sprzedaży ?

A w ogóle jest to możliwe? Bo zdaje mi się, że tylko NPC takie info wysyłają, swoją drogą zazwyczaj odwrotnie proporcjonalne do możliwości gracza (Wintorezy, Wały, Kompasy na starcie gry i Świecidełka, AKSU i Tozy w połowie gry). No normalnie ucieleśnienie praw Murphy'ego.
*Czy zostając samotnikiem mogę zebrać grupę ?

Mrówka chyba będzie mógł się zabrać z odpowiednim perkiem, ale nie jestem pewien, nigdy nie brałem kompanów, bo z moim stylem gry to tylko kule u nogi.
*Czy zbierając grupę znajdę więcej niż jednego człowieka, który chce do mnie dołączyć, jeśli będę w danej frakcji ? [jeśli tak to gdzie i jak]

Po przejęciu bazy wroga dostaniesz informację, że ww. Mrówka ze Składu na Wysypisku będzie chciał się do ciebie dołączyć (znowu, z perkiem Dowódca, jeśli się nie mylę). Będzie chciał frakcyjny kombinezon, więc pamiętaj, żeby przytachać ze sobą dodatkowe kilogramy.
*Gdzie znajdę najwcześniej broń ? Czy nie obejdzie się bez zabijania samotnika ? [Nie liczę akcji typu helikopter nad bazą Oporu, zwykle jakiś wolniejszy co nie wejdzie do bazy.]

Póki co pickupy zostały takie, jak były w waniliowym Czystym Niebie tj. MP5 na stacji pomp w Bagnach (bez ammo i często zbierany przez innych stalkerów) i AKS-74U na stacji pojazdów w Kordonie (bez ammo, ale zawsze leży i jest obok 4 60-nabojowych paczek amunicji 5.45x39mm). Jeśli nie chcesz się przyłączać do Oporu, warto jednak wejść na dach, zadźgać snajpera i buchnąć jego Naganta – nawet w kondycji 30% wciąż strzela równie celnie i jest bardzo mocną bronią (nie tylko dzięki amunicji 7.62x54mm R), która na pewno będzie bardzo pomocna w zadaniach na pozbywanie się pojedynczych stalkerów. Chociaż nie stracisz tak dużo reputacji, żebyś nie mógł się później przyłączyć do Oporu, to jednak chwilę zejdzie, zanim przemieli się tam u nich w bazie i ci, którzy widzieli twoje zabójstwo już wyjdą stamtąd.
RadekNioch napisał(a):Polecam dać im jakieś AK lub coś w tym rodzaju, używając karabinu snajperskiego lub strzelby tylko zmarnują pociski.

Właśnie nie, z mutantami sobie podobno nieźle radzą i warto im dać np. Spasa albo Eliminatora – poza tym śrutowa amunicja jest bardzo tania.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez RadekNioch w 17 Lut 2014, 23:03

Pomyliłeś się - Mrówka nie wymaga perka ;)

Broń zawsze mozna kupić, aby mieć kasę możesz sprzedać apteczkę i leki przeciwpromienne. Tylko potem trzeba uważać :D
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez Arrchie w 21 Lut 2014, 20:22

Dziękuję, zacząłem od nowa i za radą zadziabałem snajpera [naprawdę dobra broń ^^, dzięki]. Wasza pomoc naprawdę pomogła, jesteście wielcy bracia stalkerzy :D

- - -

Kolejny problem "kota":
Co jakiś czas miałem BugTrap'a. Wiem, że to jak najbardziej normalne. Niestety zaczęło się coś dziwniejszego. Mianowicie chciałem ustawić w opcjach inną rozdzielczość, kliknąłem "ustaw" i nagle pojawiło się czarne tło. Widziałem kursor myszy, lecz nic nie mogłem zrobić. Podziałał menadżer zadań, ale nie mogłem włączyć gry, musiałem zresetować komputer. Potem regularnie pojawiał się ten sam problem w czasie gry co jakieś 6-10 minut. Co zrobić ?

Uwagi moderatora:

Na drugi raz zamiast dublować posty podbij temat. - Wheeljack
Arrchie
Kot

Dołączenie: 17 Lut 2014, 20:36
Ostatnio był: 18 Mar 2014, 08:14
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 0

Postprzez RadekNioch w 21 Lut 2014, 20:34

Przy zmianie rozdzielczości normalne jest, że chwilę będziesz miał czarny ekran. Jeśli włączyłeś menedżera po sekundzie, to się nie dziw :E Poczekaj chwilę. Co do tych regularnych bugtrapów, spróbuj przeinstalować grę i moda, ewentualnie doinstalować sterowniki do karty graficznej i innych podzespołów, mi pomogło to ostatnie.

Za ten post RadekNioch otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Arrchie.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez Dybaas w 22 Lut 2014, 19:07

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...a.l.k.e.r. - czyste niebo\gamedata\scripts\_g.script:982: bad argument #2 to 'format' (string expected, got nil)

stack trace:

Przy wczytywaniu save'a! Proszę o pomoc :D
Dybaas
Kot

Dołączenie: 16 Lut 2014, 18:56
Ostatnio był: 13 Mar 2014, 19:45
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez RadekNioch w 22 Lut 2014, 19:14

Wystarczyło popatrzeć na mój post wyżej. Tam masz info, co możesz zrobić. Czyli na początek przeinstaluj moda, ewentualnie grę.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez MrFler w 22 Lut 2014, 23:08

Żeby kolejny raz nie pisać o kompanach - zapraszam do mojego opisu na stronie 664 u dołu strony, wyjaśniłem wszystkie okoliczności i wymogi dotyczące "zbierania" kompanów...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości