Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez Natasza w 14 Lut 2014, 17:22

Wrzucam filmy, które lubię/ co do których mam sentyment. Nie jestem ekspertem, więc nie wiem czy są z wysokiej półki czy też nie. W sumie nieważne, mi się podobają. Jak coś mi się jeszcze przypomni to wrzucę.

Little Bastard.

Francuskie zombie / zainfekowani - to napewno nie jest wysokich lotów i wiem otym, ale to miła odmiana po wszystkich tych hamerykańskich filmach.
Scena na parkingu podziemnym - chyba moja ulubiona.

P.S - dopiero teraz zobaczyłam amerykański trailer... Już wolę film po francusku.

Bruce (prawie) zawsze i wszędzie.

Hińskie czy nie hińskie?
"This life is short, baby that's a fact
Better live it right, you ain't comin back."
Natasza
Kot

Dołączenie: 09 Sty 2014, 22:17
Ostatnio była: 28 Lis 2016, 20:44
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 28

Reklamy Google

Postprzez Glaeken w 14 Lut 2014, 17:39

Byłem... widziałem... 5/10... ponieważ:

Image
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez dorian w 15 Lut 2014, 16:29

Bardzo fajna wersja Halloween od Rob'a Zombie, ma klimat:

No, ale z M. McDowell'em złego filmu raczej nie widziałem. I jakoś mi tak znajomy utwór na wstępie filmu leci jak już się naprawdę zacznie.. :)
Niezły film z Sylwkiem i Arnoldem, choć tutaj akurat Arni bardziej sie kręci koło Sylwka jak smród po gaciach, niż Sylwek koło niego:

Oraz :
:

Całkiem niezłe kino akcji z Vandamme'm i nawet ma imo to sens.
I takie coś jeszcze:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez nati20 w 16 Lut 2014, 20:45

Oglądał ktoś serial postapokaliptyczny "Revolution"? Ma dziś lecieć pierwszy odcinek na tvn7 po 22-giej. Po opisie można uznać za ciekawy ale wiadomo jak to z opisami... Nie wiem czy opłaca się w to zagłębiać. Mile widziane opinie odnośnie całego serialu bo pierwszy odcinek pewnie włączę ale trudno mierzyć cały serial jednym odcinkiem.

EDYTKA:

Obejrzałam ten pierwszy odcinek. Serial nie jest jakiś rewelacyjny ale lepszy niż większość tego co serwują w tv więc chyba oglądane następny odcinek. W sumie jest ich 20, emisje co niedzielę jeśli się nie mylę więc z braku czegoś lepszego można oglądać.
Ostatnio edytowany przez nati20, 17 Lut 2014, 00:53, edytowano w sumie 1 raz
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 22 Gru 2019, 19:00
Kozaki: 68

Postprzez vandr w 16 Lut 2014, 21:37

Image

Już trzecia część kultowego w niektórych kręgach komediowo/horrorowego odmóżdżacza, "Topór". Nic nowego. Krew, flaki i ogólnie ruski rozpizd podlany czarnym humorem. Tak głupie, że aż świetne. :)
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kudkudak.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Postprzez frosth w 16 Lut 2014, 23:03

Antyviral - Cronenberga-syna
Film pomiędzy groteską a kiczem z nierealną, absurdalną wręcz fabułą traktujący o celebrytach, hedonizmie i końcu cywilizacji konsumpcyjnej.

Pieta - Kim Ki Duka
Film o matczynej miłości, zemście i przebaczaniu. Zaskakująco brutalny dla psychiki film.

Miętowy Cukierek - Chang-dong Lee
Ogólnie film o umieraniu. O błędach i zrządzeniach losu wiozących nas "pośpiesznym" do życia wiecznego :) (Azjatyckie "Nic Śmiesznego", choć film raczej nie jest śmieszny)

Magnolia - Andersona
Film do którego mam tak wielki sentyment, że nie dam złego słowa powiedzieć o Tomie :) Oglądałem go w kinie "Pod Jaszczurami" karimata+beton na strychu knajpy czyli stara szkoła hipsterstwa :)

Lisbon Story - Wandersa
W wielkim skrócie: ścieżka dźwiękowa zespołu Madredeus i tramwaje. Film, dzięki któremu pokochałem kino, muzykę filmową, który nauczył mnie patrzeć na film słuchając. Jeśli ktoś oglądał Buena VIsta Social Club to łatwo zrozumie i odwrotnie.

Pewnie ominąłem zylion filmów wartych obejrzenia, pewnie ważniejszych od tych powyżej. Wiele z nich zauważyłem już w tym wątku. Kolejność reżyserów 100% przypadkowa.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez dorian w 19 Lut 2014, 10:47

Świetny, trzymający do końca w napięciu film:

Mnie sie podobał.

CHERNOBYL DIARIES
Ostatnio edytowany przez dorian 20 Lut 2014, 09:51, edytowano w sumie 5 razy

Za ten post dorian otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kuballa44, Szczur.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Wunderwaffe w 19 Lut 2014, 10:50

Do końca to jest trudno wytrzymać, bo to jeden z gorszych gniotów, jakie widział świat.
Image

Za ten post Wunderwaffe otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus, The Witcher, KOSHI, Realkriss.
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 187

Postprzez Glaeken w 19 Lut 2014, 13:18

Próbowałem oglądać to Paranormal Activity i szczerze mówiąc nie rozumiem dlaczego jest taki popularny i czemu naklepali tyle sequeli? To jest nudne jak obserwowanie wyciekających z nosa smarków. Zadrgało prześcieradło, zachwiał się żyrandol, przesunęło się krzesło... i tak cały film. Powinni nazwać tę szmirę Swinging Furniture. A marni aktorzy dostają sraczki bo się klamka poruszyła :D

Naśladują Blair Witch Project które jest o niebo lepsze.

Za ten post Glaeken otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive nati20.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez KOSHI w 19 Lut 2014, 14:10

Natasza napisał(a):Francuskie zombie / zainfekowani - to na pewno nie jest wysokich lotów i wiem o tym, ale to miła odmiana po wszystkich tych hamerykańskich filmach.

Nie jest, to absolutna prawda :E Miła odmiana? Raczej kolejny przeciętniak z umarlakami w tle, tyle, że teraz bohaterowie ukryli się w bloku. Blok, market, dom to jednak żadna tam innowacja od schematu: MUSIMY STĄD PRZYTOMNIE SPIERDALLAAAĆ, BO OKRĄŻAJĄ NAS SZTYWNI!!! Fabuła jak w 90% tego typu produkcjach.

Natasza napisał(a):Scena na parkingu podziemnym - chyba moja ulubiona.

To chyba jedyna scena z tego filmu, jaka może się podobać...

Ogólnie mówiąc Horda to takie samo badziewie / średniak, jak większość filmów o zombie. Jest parę tytułów, które mają aspiracje bycia czymś więcej typu REC, Doom, Resident Evil, czy Świt Żywych Trupów z 2004r., 28 tygodni później, ale ogólnie nie jest to kino ambitne (zresztą ta tematyka raczej na to nie pozwala). Na pewno lepsze niż filmy, gdzie załatwia się truposze lodem z kostkarki, albo w których padają jak muchy po serii z Uzi - Seagal i jego katana się kłania... Wg. mnie jedynie 28 dni później oddaje jakikolwiek klimat i coś sobą prezentuje, choć 2 połowa mogła by być lepsza (to też zależy, jak na film i jego przesłanie się patrzy).
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Kozaki: 649

Postprzez nati20 w 19 Lut 2014, 15:24

Paranormal Activity, oglądałam kilka miesięcy temu pierwszą cześć, straszniejsze bywają programy przyrodnicze na animal planet... Ciężko znaleźć w tych nowych produkcjach dobry horror, albo przeładowane są efektami specjalnymi albo bazują na scenach które są obrzydliwe a nie straszne.
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 22 Gru 2019, 19:00
Kozaki: 68

Postprzez vandr w 19 Lut 2014, 17:06

Nati, obejrzyj sobie Naznaczony(obie części). Momentami mocne.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 5 gości