[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez SkullDagger w 08 Sty 2014, 20:26

Można zabijać kazdego le tylko po zabiciu stalkerów handlarze i mechanik na Skadowsku się staja czerwoni. Nie wiem jak to działa na Zatonie i Prypeci.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Reklamy Google

Postprzez Danjou w 08 Sty 2014, 20:32

Grał ktoś na 2.1 i podzieli się wrażeniami? Skoro jest tam 2.02 + QF to pewnie jest stabilne. Tylko znowu szukać sprzętu diabli widzą gdzie to koleje frustracje (ale i zabawa). Kwestia czy savy z bety będą działać na wersji produkcyjnej.
Danjou
Kot

Dołączenie: 26 Gru 2013, 12:44
Ostatnio był: 30 Sty 2014, 00:24
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Trikster w 09 Sty 2014, 11:44

snorki:
Trudno jednoznacznie stwierdzić, kogo możesz ubić, chociaż moim zdaniem i tak rozwiązanie to jest zbyt łagodne. Tak czy inaczej, nawet teraz trzeba uważać, do kogo się strzela, bo potem można się obudzić z ręką w nocniku.

Danjou:
Zdarzają się pewne błędy, które na bieżąco usuwamy. Temu w końcu służy beta. Co się zaś tyczy sejwów, te z bety mogą nie działać na pełnej wersji.
Ostatnio edytowany przez Trikster, 09 Sty 2014, 20:59, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Danjou w 09 Sty 2014, 18:55

@Trikster jesteś zupełny świr. Właśnie udało mi się przejść przez jupiter. No jebem ti duszu! 3 burery. 3 poltery. Kilkanaście pieprzonych snorków. Tyle samo kundli obu typow. Z 60 pestek do Svd zostało mi nic. Z łącznie 85 do sajgi zostało 6. Z 5 granatów zostało 0. Apteczka została 1. Jak mi telefon zawibrował na biurku prawie się zesrałem. Msz u mnie piwo jak będziesz kiedyś w wawie. Zombi nie liczę bo i po co.

Za ten post Danjou otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive trojanuch.
Danjou
Kot

Postprzez Trikster w 09 Sty 2014, 21:01

Ja jestem odpowiedzialny za teksty i tłumaczenie głównie, więc podziękowania należą się trojanuchowi i reszcie zacnego towarzystwa, do którego ja się doczepiłem, jak już było na finiszu. :)
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Danjou w 10 Sty 2014, 01:13

Dobra, to wszyscy hurtem macie dziwne poczucie humoru.
Danjou
Kot

Postprzez swirekster w 10 Sty 2014, 03:20

Oj tam oj tam :piesek:

Na razie wszystko chodzi bardzo stabilnie, Miałem 2 wysypy, ale nie powtórzyły się.
Przechodzę BiedęzNędzą z wytłumionym pistoletem Makarowa i jak na razie świetnie się bawię.

Wersja ostateczna 2.1 zapowiada się naprawdę zacnie! Brawo za ilość włożonej pracy, chłopaki ;)

Jednak Mizerja ma w sobie to coś...
Będąc od dłuższego czasu jednym z betatesterów, postanowiłem ogarnąć sobie klasę Zwiadowcy, gdyż jest ona dla mnie najtrudniejsza pod względem balansu rozgrywki. Snajper strzela z bezpiecznych dla siebie odległości, jego jedynymi bolączkami są tak naprawdę ceny amunicji i lepszych karabinów.

Szturmowiec może dużo unieść, co bardzo ułatwia radosną rozgrywkę typu: Pójdę tu, tu, tu i tam a wszystko wezmę ze sobą. Oczywiście do jakiegoś stopnia.

Grając Zwiadowcą trzeba planować z wyprzedzeniem: Aha, teraz to, potem to i wracam do bazy, bo więcej nie uniosę, a jak mnie coś spotka po drodze, to nie ucieknę z tym całym bajzlem na plecach.
Albo czy opłaca mi się bardziej kupić magazynek, czy może konserwę, bo zwiadowca byle syfu nie zje.

Chyba że są to mocne używki, amfetamina, kokaina, nitrogliceryna... Tutaj tak naprawdę mieści się największa siła zwiadowcy. Nie mamy pieniędzy na kombinezon ochronny przed promieniowaniem psionicznym?
Plan: kupuję marihuanę, ulepszam swoją starą maskę i kombinezon, reszta leci na leki i amunicje przeciw mutkom.

I tak wyjdzie mi sporo taniej, niż kupno drogiej SEVY.

Dodatkowo grając zwiadowcą możemy uświadczyć pełnej mocy drzemiącej w pistoletach... A mocy to one wbrew pozorom mają dużo... Jeśli wiesz co mogą zrobić, a czego nie.
40% większa szybkostrzelność w klamkach jest kolejną cudną rzeczą.

Pistolety są tanie, tak jak ich amunicja. Ich naprawa i ulepszanie też. Możesz używać go razem z latarką ręczną, jeśli nie stać cię na nic innego/ Buszując z detektorem w anomaliach. Dodatkowo są stosunkowo ciche i ważą tyle co nic. Wymagają od ciebie jednego: Subtelności i precyzji.

W Zonie nie kaliber jest siłą, ani pozorne poczucie bezpieczeństwa, kiedy patrzysz na cel przez lunetę.
Siłą jest umiejętność wyprzedzania myślą kłopotów, planowania i zwykłej pokory przed majestatem Zony.
Nauczysz się uginać, albo się złamiesz.

A po to gram w Biedę, żeby poczuć się jak marny robak, który mimo wszystko stara się przeżyć w tym brutalnym świecie.

Gra Zwiadowcą była dla mnie dużo bardziej wymagająca, niż pozostałymi klasami, ale najmilej ją wspominam ;)

Nawet skolekcjonowałem sobie strój zwiadowcy, i zacząłem palić te same fajki co w grze... (Na szczęście już mi przeszło :) )

Image

Raczej nigdy już nie zagram w Zew nie mając przy tym zainstalowanej Biedy.
A to raczej o czymś świadczy!

Troj i reszta- brawo :wódka:
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Postprzez HaijTaczi w 10 Sty 2014, 03:36

Zmiany w wersji 2.1 beta:
- nowe intro
- niektóre zestawy do napraw, konserwacji jak i środki medyczne, produkty spożywcze i monopolowe nie są już jednorazowego użytku
- dodano nowe przedmioty ( prowizoryczne pojemniki na artfakty pokryte warstwą ołowiu , narzędzia do zbierania artefaktów, uprząż taktyczna QR system, brykiet, itp )
- można gotować mięso mutantów
- zmieniony został ekwipunek stalkerów
- i wiele innych rzeczy
@SkullDagger Dopiero zacząłem nową gre, zmian pewnie jest więcej nie mam za bardzo czasu by sprawdzić dokładnie wszystko. Wersja 2.1 będzie dużo lepsza od poprzedniej, a rzeczy które są już teraz dodane w becie potrafią uratować życie wnosząc przy tym więcej realizmu i klimatu który miażdzy jeszcze bardziej. Warto pobrać i grać od nowa, pomagając przy tym w szukaniu bugów, a nie tylko jojczyć że pacza nie ma. Szacun dla twórców ..Kilka screenów nie tylko ubitego świniaka.
:

Image ImageImageImage
Ostatnio edytowany przez HaijTaczi, 10 Sty 2014, 16:13, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
HaijTaczi
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2012, 13:27
Ostatnio był: 30 Lis 2015, 19:36
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 18

Postprzez SkullDagger w 10 Sty 2014, 11:56

Tak mało zmian czy tylko te zauważyłeś?
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Soliquid w 11 Sty 2014, 14:38

Witam, mam problem podczas instalacji najnowszej wersji Misery 2.1 beta. W menu wyboru napisów jest możliwość wyboru języka polskiego, natomiast pod koniec instalacji wyskakuje błąd, że brakuje plików gamedata w tym języku? Gdzie mogę dostać brakujące pliki?
Soliquid
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2014, 14:32
Ostatnio był: 28 Sty 2014, 22:16
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 0

Postprzez tytan900 w 11 Sty 2014, 14:49

mam misery 2.0.2 i mam błąd typu
Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index)
Function : CUIXmlInit::InitWindow
File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrGame\ui\UIXmlInit.cpp
Line : 80
Description : XML node not found
Argument 0 : wpn_crosshair_pso1_ksvk
Argument 1 : ui\scopes.xml
Intel c2d e8400 (3.0x2 6mb) - Nvidia geforce 9600gt - ASUS P5KPL-AM - 3gb ddr2
Awatar użytkownika
tytan900
Stalker

Dołączenie: 02 Wrz 2013, 11:13
Ostatnio był: 23 Lut 2014, 00:52
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -8

Postprzez Dovak w 11 Sty 2014, 15:06

Powie mi ktoś czy w MISERY emisje i leki broniące przed nimi mają działać w taki sposób? Gdy w zwykłym zewie zbliża się emisja to zjadamy tableteczki i budzimy się po emisji.W MISERY gdy nadchodzi emisja to zauważyłem że stopniowo zwiększają się obrażenia psioniczne a te leki je neutralizują jednak samej "fali" nie przeżyjesz. Inni stalkerzy bez problemu dają sobie z nią radę ale mimo to szukają schronienia. Przy fali ginę tylko ja. Tak ma to wszystko działać?
Awatar użytkownika
Dovak
Stalker

Dołączenie: 07 Sie 2013, 14:19
Ostatnio był: 26 Gru 2018, 01:33
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 23

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości