Idealny napisał(a):Gdzie jest dokładnie ten Wintar i Viper ?
Wintar leży gdzieś w okolicach wagonu kolejowego na torach, tak jak napisał igla2008, Viper 5 natomiast na biurku obok pryczy w chatce na stacji pomp na bagnach - poza nim jest tam jeszcze apteczka, na pryczy dodatkowo ta metalowa kasetka do rozłupania a w niej bandaże i antyrad zdaje się.
igla2008 napisał(a):Nie musi mi się chcieć, wystarczy że poproszę Łopatę o zaprowadzenie w okolicę bazy CN i już jestem na bagnach.
Niby tak, jednak zawsze musisz tam dojść z wioski rybackiej. Bagna są dość upierdliwe do łażenia przez to promieniowanie poza wyznaczonymi kładkami, czyli praktycznie cała woda i ta ich nieregularność. Dobrze chociaż że wszędzie jest handlarz samotników więc zadania dla nich możesz robić gdzie bądź.
Możesz też się wbić do Jantaru, zakupić od naukowców jakiś najprostszy gnat, wybić zombi tam gdzie w CS szło się naprawiać system chłodzenia i zebrać kilka Chaserów i AKM - o wiele lepsza opcja niż Viper 5 moim zdaniem.
Generalnie Jantar jest małą lokacją więc za mutantami mało biegania, frakcyjni łażą to tu to tam więc i kasa wpada szybko.
Co do tego Wintara to nigdy go nie podnosiłem, nawet w vanilii, pomimo że lazłem dalej po ten artefakt za 12k.
Amunicję do niego można w sumie zdobyć na bandziorach - zawsze mają minimum dwóch w oddziale z bronią na 9x39.
PS. Smoq chyba wspominał że przyszłej wersji usunie wszystkie "wolnoleżące" bronie, zatem maltretowanie zombi w fabryce stanie się ogólnie przyjętą praktyką.
PPS. Też wolisz łazić z bronią wyborową + pistoletem?