Kpuc napisał(a):Ja mam X360 i mogę powiedzieć że jest aż 1 gra godna posiadania tej konsoli a nawet to seria
Chodzi oczywiście o Forza, ta seria rozłożyła skrzydła od 3 odsłony bo 1 i 2 była wtórna i nie różniła się niczym od innych gier tego typu na PC czy Ps2/1 (a w zasadzie to niczym nie wystawała ponad tłum). Forza 4 to moim zdaniem najlepsza gra wyścigowa (torowa), GT5 możne jej kapcie czyścic masz na start 500 aut i w dlc kolejne 300, każde z aut ma system zniszczeń i wnętrze za to w takim Gran Turismo 5 raptem 20% pojazdów to posiada, a większość pojazdów pochodzi z poprzednich odsłon. Forza Horizon to taki wypasiony NFS z sporą ilością aut i ogromną mapką a do tego zadań i wyścigów jest tyle że w rok tego nie zaliczysz na 100%
Oczywiście na X360 jest tez kilkanaście innych tytułów jak seria Halo...
Tu się podpiszę wszystkimi kończynami, bo sam mam X360 oraz FM4. Ta gra dla prawdziwego fana motoryzacji (i nie tylko) to po prostu gratka, i drugiej takiej gry nie ma.
Modyfikacje, nie ma tam jakichś śmiesznych pakietów ulicznych czy czegoś - są swapy zawieszenia, silników, montaż turbosprężarki, wałki kute lub odlewane, mechanizmy różnicowe, intercooler'y... Po prostu wszystko czego dusza zapragnie.
Ludzie z wyglądem auta potrafią zrobić makabryczne rzeczy, oczywiście pozytywnie. Apropo wyglądu, do minusów dodałbym tylko bardzo małą ilość kalkomanii producentów, bo jest aż śmieszna. Może z 30-40 producentów, z czego 10-15 to loga Forzy, Turn10, M$ i X360. No i jeszcze może brak kolorów matowych, ale idzie się przyzwyczaić.
Ogólnie, gra mi namieszała w głowie, bo przez tą grę ważą się moje losy wyboru XONE/PS4 tylko ze względu na FM5. A jeżeli taka chu*owa konsola jak XONE mnie ciągnie przez jedną grę, to chyba dobrze znaczy o tej grze, nie?
Cóż, wracając do tematu - jeżeli nie rajcują Cię gry wyścigowe, kupuj PS3 (bo co jak co, ale w exclusivach PS3 miażdży X360, bo na tej oprócz FM4 nic ciekawego nie ma).
Co do pada, sam nie wiem. Mam w domu X360 i PS2, a ten od PS2 chyba nie zmienił się dużo w stosunku do DualShocka 3 (lub 4? nie pamiętam, wybaczcie), a na dwójce pogrywam czasami w Gran Turismo 4 i też się wygodnie gra.
Nie wiem, może to kwestia wielkości ręki, bo łapy jak Pudzian to ja nie mam, ale mi gra się wygodnie i na DualShocku i na padzie MS.