[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Trikster w 02 Lis 2013, 00:15

W sensie, wykosiłeś ich od nowa i problem się powtarza?
Jeśli tak, to pozostaje Ci zmiana switch distance: w alife.ltx w switch_distance ustaw wartość "10" na pewien moment. Jak już załatwisz sprawę z najemnikami, przywróć wartość domyślną.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Reklamy Google

Postprzez rBug w 02 Lis 2013, 00:22

Dokładnie tak. Wybijam ich wszystkich całkowicie od nowa, pozostawiając jedynie stygnące truchła, ale nawet mimo to występują te same problemy, co poprzednio - desantuję na pulpicie, gdy tylko dojdę gdzieś w okolice środka tego większego budynku, a później nie mogę wczytać zapisu, który robię w trakcie lub po zabiciu wesołej gromadki bo również ślizgam się na silniku gry ostatecznie lądując na tyłku. Znaczy... Na pulpicie. Tak, na pulpicie.

"switch_distance = 300 ; 950 ; 150 ; 350 ; 450 ; 500 ; 550 ; 600 ; 850 metres" - rozumiem, że pierwsza wartość jest wartością, która wykorzystywana jest w rozgrywce i tę 300-tkę powinienem zamienić na dyszkę, tak?
rBug
Kot

Dołączenie: 01 Lis 2013, 21:00
Ostatnio był: 03 Lis 2013, 01:53
Kozaki: 0

Postprzez Trikster w 02 Lis 2013, 00:32

Tak.

Ogólnie ujmując, powinieneś zacząć nową grę, jeśli zainstalowałeś wersję 16. Zmiana switch distance jest takim rzutem na taśmę - jeśli to nie pomoże, to nie wiem, co innego można zrobić. Tym bardziej, że jesteś jedyną osobą, która ma tego buga.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Postprzez Pangia w 02 Lis 2013, 13:16

rBug napisał(a):@Pangia
Czekanie na 2.1 troszkę mija się z celem bo powszechnie wiadomo, że będzie trzeba rozpoczynać nową grę, co mi się nie uśmiecha. Pewnie nie tylko mnie to nie w smak. ;>

Właśnie dlatego czekam na nową wersję. Zresztą nie mam nerwów do ciągłego crashowania gry, wolę poczekać na potencjalnie stabilną wersję moda.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez vandr w 02 Lis 2013, 13:19

Wam poważnie tak wywala tę grę? Mi nie wywaliło dosłownie ani razu a mam sprzęt sprzed kadencji Kwaśniewskiego.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez Beziele w 02 Lis 2013, 16:23

Ja jakoś też mam złomka, a gra się jak trza. Wyloty do windy są raz na jakieś 2h gry.
W podstawce też był taki bug? Poszedłem uwolnić Mitaja, wybrałem opcje okupu(Tylko po to żeby dostać artefakt, i tak chciałem ich wystrzelać), podchodzę pod tego lidera, chwile pogadałem i poszedłem do pokoju z Mitajem. Po chwili strzeliłem w głowę liderowi bandytów z wytłumionej broni z rodziny AK(taki duży Ak na dwójnogu). Żadnego alarmu, reszta ma mnie głęboko w odbycie, a Mitaj "Dzięki za pomoc" i ucieka z obozu. Każdy go ignorował, po teleportacji z Mitajem na Janów zagadałem do jego kumpli, z dialogów wyszło, że "Zapłaciłem okup". Cóż, a napaliłem się na strzelaninę :| Walka z chimerą w Zatonie mnie zawiodła, jeden strzał z granatnika podlufowego w twarz i koniec.
Image
Awatar użytkownika
Beziele
Stalker

Dołączenie: 25 Gru 2011, 09:22
Ostatnio był: 15 Lis 2014, 09:55
Miejscowość: Okolice Lublina
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez Pangia w 02 Lis 2013, 17:51

Beziele napisał(a):Poszedłem uwolnić Mitaja, wybrałem opcje okupu(Tylko po to żeby dostać artefakt, i tak chciałem ich wystrzelać)

Jeśli Misery nic tam nie zmieniło, no to robisz błąd. Wybierasz wtedy 3. opcję (znaczy się zabawa w majora Terminatorowa tj. indywidualny wpi♥rdol bandytom) i robisz, co trzeba. Przy rozmowie ten facet w kombinezonie radiacyjnym (zapomniałem, jak on się nazywał, Torba czy coś) facet da Ci artefakt w nagrodę.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez rBug w 03 Lis 2013, 01:25

Wracam z dobrą i złą nowiną... Zacznę od dobrej:

Ograniczenie zasięgu a-life fakt faktem okazało się wyjściem doraźnym, ale takim, które pozwoliło mi lootować najemnych oponentów bez poczucia, że jakiś demon parska mi na szyję swoim nieświeżym oddechem i zaraz przypierd*li mi niespodziewanie z otwartej bym obudził się na pulpicie. Działa. Śmiga. Jest tak, jak być powinno.

Natomiast shit happens, ponieważ faktycznie problemem jest a-life. Zasięg z domyślnej wartości 300 zmniejszyłem na 250 i któryś z okolicznych NPCów lub mutków musi chyba nosić w sobie jakąś wenerę, ponieważ standardowo desantuję na pulpicie. Tym razem nieregularnie. Być może krąży sobie gdzieś tam, robi coś tam i rozsypuje mi grę jakoś tam.

Nie uśmiecha mi się cały czas cisnąć przez Zaton z wartością a-life 10, gdzie najmniej oczekiwana, wrogo nastawiona istota może zespawnować mi się dosłownie przed pyskiem, delikatnie dając buziaka. Smuteczek.
rBug
Kot

Dołączenie: 01 Lis 2013, 21:00
Ostatnio był: 03 Lis 2013, 01:53
Kozaki: 0

Postprzez Red Liquishert w 03 Lis 2013, 11:11

Nie mam pojęcia - mi nie wywaliło gry ani razu, a mam ten "zasięg NPC" na maksymalną wartość ustawiony. Grafika też na maksymalne, raz na początku spadły mi FPS-y... Chyba jestem albo wyjątkowym szczęściarzem, albo mod mnie polubił :)
Bydlę z pana, panie Red
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Dołączenie: 07 Sty 2010, 16:13
Ostatnio był: 16 Gru 2021, 16:32
Miejscowość: Chuj wie, Polska Ź
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 167

Postprzez Trikster w 03 Lis 2013, 11:25

rBug:
Przekazałem Twój problem teamowi, może uda nam się ustalić, co jest tego przyczyną. A w międzyczasie cierpliwości. :)
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Postprzez Junx w 03 Lis 2013, 15:47

Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 15 Gru 2024, 03:49
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez Kamandir w 04 Lis 2013, 10:51

Które pliki wypakować, aby mieć tylko grafikę (tu wiem: textures) oraz system modyfikacji broni z Misery?
Ewentualnie co jeszcze można wyciągnac, bez całego tego survivalu z Misery?

Uwagi moderatora:

No, kolego, double post Ci poleciał. Warna nie będzie, bom wyrozumiały człowiek, ale na przyszłość patrz. - Generał Cysław, prawa ręka Wszech Imperatora Sovieta I Wielkiego Najwspanialszego Sprawiedliwego, Najwyższego Władcy Forumów
"Bo w Zonie nigdy, oj nigdy nie wie się, czy się ustrzeli mutasa, czy może on ciebie zje"
Awatar użytkownika
Kamandir
Kot

Dołączenie: 20 Paź 2013, 20:43
Ostatnio był: 24 Sie 2020, 12:36
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt48 oraz 4 gości