Pograłem, przetrwałem i mała opinię wyprodukowałem...
Wszystko prezentuje się całkiem przyzwoicie, a składa się na to kilka rzeczy takie jak lepsze oprawa audio-wizualna, nowa ekonomia, nowe przedmioty, mutanty i wiele innych. Poza tym jak jeden z nielicznych modów dodaje tej grze sporo klimatu.
Jako, że w Stalkera gram już premiery pierwszej części to trochę mam doświadczenia i muszę powiedzieć, że byłoby idealnie gdyby nie jeden ważny fakt. Jako osoba, która ukończyła każdą cześć Stalkera na najwyższym poziomie trudności to nie powinienem mieć trudności z zabijaniem przeciwników. Gram klasą zwiadowcy i w sumie z mutantami nie jest aż tak źle ale z ludźmi jest masakra. Nie potrafię się rozprawić z najemnikami z zakładu utylizacji i czy jest jakaś możliwość "zubożenia" ich inteligencji? Trochę jest denerwujące, że dwóch przeciwników jest w stanie mnie zabić jak cały odział w podstawce CoP'a.
Swoją drogą to zmieniłem dane obrażeń w pliku actor.ltx ale to nic nie pomogło. Biorę pod uwagę, że może moja taktyka jest zła lub po prostu mam za słaby ekwipunek.
Także chciałbym was poprosić o pomoc w tym małym problemie. Mile widziane wszystkie sugestie.