[Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Autumn Aurora] by Vandr

Postprzez vandr w 08 Paź 2013, 21:25

ImageImageImageImageImageImageImageImage
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Junx.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Reklamy Google

Postprzez mayer99 w 10 Paź 2013, 16:13

Hey Vandr....miałem chwilkę i zainstalowałem z ciekawości AA....i mod mnie powalił...Pogoda, tekstury budynków i roślinności, broni to coś przezajebistego, do tego klimatyczna muza; SoC nabrał zupełnie innego charakteru, aż zachciało mi się znów poszwędać po Zonie. Graficznie mod porównywalny do Misery 2.0. Gratsy i ....dzięki :).
Żeby nie kadzić i żeby nie było za prosto mam tez parę pytań...;)
Zainstalowałem AA do tego 2 fixy i Arsenal moda pod Autumn Aurora z MODDB, pod wersję Soc. 1.06, po zmianie ustawień wszystko hula na max ustawieniach...ale....: zauważyłem że NPCs zachuwują sie nieco inaczej. Z wioski kotów Żwawy pobiegł z pistoletem na posterunek wojskowy ze strasznym okrzykiem na ustach, ale długo nie biegł, a mój quest dla niego w poszedł w p....u. Do tego reszta Stalkerów z wioski dzielnie go dopingowała, ale tylko zza płotu, mięczaki ;) - takie coś w SoC widziałem po raz 1.... Na wysypisku podobnie, Lis ( chyba) ten z dużych baraków gdy pomogłem odeprzeć atak bandyterki, nerwowo lata po całym hangarze ze swoimi ziomami, że nie da się z nim nawet pogadać....Bug...? Do tego przy próbie handlu z NPC's kupują ode mnie złom, płacą, ale po chwili wszystkie kupione rzeczy im wypadają na ziemię...Da sie coś z tym zrobić?
Sprawa 2: znalazłem w gamedacie AA masę nowych broni, a jestem pod koniec wysypiska, i o kompletnie nic nowego się nie potknąłem - kiedy pojawią się nowe giwery w fabule...? Pzdr
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez vandr w 10 Paź 2013, 18:47

Dzięki za miłe słowa. Prawdę powiedziawszy nie grałem w tego moda z dodatkiem Arsenal Mod, bo nie jestem sympatykiem tej modyfikacji. ;) Przyznam szczerze, że nie wiem z czego mogły wynikać takie kwiatki jak zamieszki na Kordonie- być może Arsenal miał w sobie coś, co sprawiło, że działo się jak działo- jakieś skrypty etc.

Nie mam pojęcia również, jak wyjaśnić kwestię wyrzucania przedmiotów przez NPC. Pierwszą wersję Aurory mogę określić dwoma słowami: potworna niedoróbka. Obecnie trwają pracę nad drugą odsłoną modyfikacji, która jest nieporównywalnie lepsza dosłownie pod każdym względem. Jestem niewymownie zadowolony z efektu prac. Całokształt to zupełnie inny świat od tego zaprezentowanego w jedynce- bardzo niedopracowanego, pełnego sprzeczności itp. Podsumowując w trzech słowach- Niebo a Ziemia. Jestem pewien, że każdy wychwyci ten ogromny skok(testerzy już to zrobili :)) jakościowy. Mogę tylko zalecić czekanie, bowiem będzie chyba warto.

Ponadto jak chodzi o rzekome nowe bronie w pierwszej odsłonie- nie było ich, tylko w modyfikacji było opór śmieci i niepotrzebnych rzeczy, które nie były w ogóle wykorzystane. Tym razem tak nie będzie.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Trikster, mayer99.
vandr
Modder

Postprzez mayer99 w 10 Paź 2013, 20:00

Dziękuję za szybką odpowiedź, a co do Autumn Aurora 2 to wiem , wiem czytałem już i narobiłeś mi tym apetytu nie lada....;).Wracając do AA 1 jednak to mam pytanie: chcąc urozmaicić nieco rozgrywkę, głównie chodzi mi o poprawę inteligencji NPC, spanie, mozliwośc naprawy equipmentu, trochę nowych giwer ew., ale bez zmiany fabuły...
I tu pytanko, które mody moznaby połączyć z AA1, aby spełnić w/w życzenia? AMK odpada bo jest pod SoC1.04, może Oblivion Lost? Grałem w te mody w działo Ścigacza (AMK+OL+spawn mod), ale nie udało mi się tego połączyć - taki ze mnie expert :| . Poradzcie i zasugerujcie coś proszę bo w temacie moddingu fachowcem bym się nie mianował raczej....NIe wiedziałbym np jak w przypadku OL "nałożyć" na siebie gamedaty modów, żeby nie było bałaganu...;)
Thx za wysłuchanie i cekam na wskazówki.
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez vandr w 10 Paź 2013, 20:52

Możesz zrobić inny motyw- wziąć Oblivion Lost i na niego nałożyć Aurorę. Aby to zrobić, musiałbyś do Gamedaty OL skopiować z AA następujące foldery:

Levels
Shaders
Sounds
Textures(bez podfolderów UI oraz INTRO)
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez DonTheWolfVonPI w 10 Paź 2013, 22:53

Ciekawa modyfikacja, która mnie przekonała abym "odkurzył" stary dobry Cień Czarnobyla. :)
Image
Awatar użytkownika
DonTheWolfVonPI
Stalker

Dołączenie: 18 Cze 2013, 19:43
Ostatnio był: 07 Gru 2018, 17:48
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez mayer99 w 12 Paź 2013, 12:40

Chciałem zmienić możliwość carry weight prze Streloka ale nie ma parametru gamedata/config/creatures/actor/inv_weight....nigdzie..... :/
I taka jeszcze rzecz, że prz celowaniu PPM z AKM 47U broń zamiast lekko przyblizać to oddala....
Da się cosik z tym zrobić.....?? thx
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Ostatnio edytowany przez mayer99, 12 Paź 2013, 12:43, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez vandr w 12 Paź 2013, 12:42

Podeślij mi Twój folder Config.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez mayer99 w 12 Paź 2013, 12:51

Nie mogę dołączyć załącznika na PW dasz maila na PW?
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Postprzez Pangia w 12 Paź 2013, 13:26

Jak Vandr nie nabałaganił w configach, to poszukaj w_ak74u.ltx, otwórz byle jakim edytorem tekstu, poszukaj linijki scope_zoom_factor i wpisz tam jakąś liczbę (porównaj sobie z np. normalnym AK74 - w_ak74.ltx, waniliowo tam jest 50).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez vandr w 12 Paź 2013, 13:31

Vandr nie nabałaganił, tylko zapomniał o tym, że nie każdy 2 lata temu używał fov switchera, którego miałem ustawionego na kąt 90 stopni, toteż obecna wartość była odpowiednia. Poza tym kolega już otrzymał pomoc.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez mayer99 w 17 Paź 2013, 15:18

Vandr: Pykam w Twoje miodne modziwo i jest git aż chce się odkrywać "na nowo" kolejne lokacje, do tego muzola, cykl pogodowy fajny klimat :). Al e z związku z ciemnymi ( i dobrze nocami ), nasuwa sie pytanie o noktowizję...
Są na stalker.pl mody na noktowizory ( mistrz Ścigacz jak zwykle czujny ), ale moje pytanie brzmi czy jest inny pomysł na noktowizję do AA? W kombizezonie Stalkera padaka jak w vanilii, w Sevie noktowizja jest w niebieskawym zabarwieniu - wygląda nawet ok - ale nic nie rozjaśnia a jedynie zmienia odcień nocy...Masz jakieś pomysły albo sugestie co możnaby z w/w zrobić? Gra w nocy z samym noktowizorem jest raczej niemożliwa...
Pzdr All
I jeszcze jedno: jak mozna edytować cenę amunicji? 1000 zonowych talarów za 10 sztuk śrutu to odrobinkę za dużo jednak...:)
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości