Grzechu300 napisał(a):Tu masz rację - ale to dewiza partii lewicowych, że władza tylko i wyłącznie ma prawa, obywatel ma obowiązki i na władzę ma pracować. Socjalizm jest utopijny, i nie da się go wprowadzić ,a "władza robotnicza" kończy się tym, że tylko 1 partia ma władzę, system jest totalitarny i reżimowy.
Gro3a napisał(a):Kupić broń z bazaru u ruska to nie problem,
am tworzysz sobie symulację, pisząc, że jak ja będę miał jakikolwiek pistolet/itp. to bandyta od razu uzbrojony będzie w coś lepszego, czołg i wyrzutnię zmutowanych jeży.Zresztą nie w broni siła, a w zimnej krwi.
Omnibus napisał(a):Pangia: Kiedyś MUSIAŁ mieć jakieś badanie. W szkole podstawowej, na studiach, przy zdobywaniu pracy, na pewno kiedyś mu takowe robili.
Terminus napisał(a):skoro zwolennicy się tak namiętnie do nich odwołują to podaję przykłady z tego samego kraju
Terminus napisał(a):Więc imputowanie przeciwnikom socjalizmu możecie sobie...
Omnibus napisał(a):Wiatrówki: Niezmiernie mnie ucieszyliście, bo przypomniało mi się, gdy PiS oskarżało o zamach, bo ktoś strzelał z wiatrówki do ichniej limuzyny. Śmiech na sali
Omnibus napisał(a):Gro3a: Wyobraźmy sobie sytuację. Idziesz w ciemności. Aż tu nagle, ktoś ładuje ci pięścią w ryj. Gdy budzisz się, idziesz na policję, i opisujesz całe zdarzenie. Oczywiście, jedyne co widziałeś to pięść. Wedle twej logiki, policjant nam odpowie: "W tym mieście znajduje się 200 tys. ludzi. A więc mamy sporo oskarżonych."
Serio, nie przewidujesz, że twój system sprawdzi się tylko w miejscowościach, gdzie nie ma więcej niż 1000 ludzi, nieistnieje broń, niezarejestrowana itd.
Omnibus napisał(a):w życiu nie będe popierał by w Polsce coś takiego dozwolono
Omnibus napisał(a):O kurna, jaki wspólny front się zrobił! Uwielbiam, gdy muszę tracić sobote, na podważanie z każdej możliwej strony takowych dyrdymałów. Zacznijmy może w losowej kolejności.
Omnibus napisał(a):Soviet: A wiesz milordzie, dlaczego ludzie w takim kraju jak Polska, nie rzucą się, aby kupować broń? Bo do tych normalnych dociera fakt, że jej nie potrzebują i maja poważniejsze wydatki, od stawiania sobie, domowego zacisza, prochu i stali. A m.in. dlatego, że takiej kultury u nas nie ma, to dlatego, w życiu nie będe popierał by w Polsce coś takiego dozwolono.
Omnibus napisał(a):Pangiusie, nie znam się na szczegółowej balistyce pocisków. Ale teraz pomyślmy: Ilu amerykan w NY city, może mieć Glocka? Ile broni może korzystać z tego samego naboju co glock?
Soviet napisał(a):W niektórych miejscach w USA są nawet wprowadzone ciekawe rozwiązania - przy zakupie broni musimy oddać strzał próbny, a informacje o lufie trafiają do krajowej bazy balistyki, co skutecznie zniechęca przynajmniej część przestępców. Można? Można.
szm napisał(a):Tu chodzi tylko (i aż) o wprowadzenie jakiś jasnych zasad, tak, żebym po przejściu wszystkich odpowiednich testów, po udowodnieniu, iż nie jestem karany etc., mógł dostać owe pozwolenie. I nie powinno to nikogo interesować, czy owa broń jest mi potrzebna do pracy, do obrony własnej, czy chcę sobie ją zamknąć w gablotce i wzdychać do niej...
Terminus napisał(a):Gro3a napisał(a):Kupić broń z bazaru u ruska to nie problem,
To kup i się pochwal na forum może być PW. Chyba Ci się rzeczywistość z filmami z początku lat 90-tych pomyliła.
Nie robisz teraz nic innego jak to, co sam opisałeś. Tak więc dalsza dyskusja na ten temat nie ma najmniejszego sensu, bo i tak każdy będzie klepał swojeTerminus napisał(a):Zwolennicy broni palnej to akurat bardzo mało wymagający przeciwnik, bo co by im nie napisać to i tak będą klepać ciągle te same hasła.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość