Coś się dzieje z respawnem wrogów

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Coś się dzieje z respawnem wrogów

Postprzez radzix w 02 Sty 2008, 21:38

Witam.

Panowie mam taki malutki problemik (dość uciążliwy i psujący rozgrywke..),mianowicie,w czasie gry,gdy biegam po lokacjach,zdarzaja sie że NPC-e i Wrogi sie nie respawnują tak jak powinni...dla przykładu podam że wbiegłem do baru gdzie nie było nikogo...Wbiegłem nawet na zaplecze do Barmana,przewiskałem wszystkie skrytki i nadal nikogo nie było...albo podczas finalnego biegu do Czernobyla przez Prypeć,słyszałem ostrzeżenia od żołnierzy Powinności, o wrogach na dachach i balkonach ale nikt nie strzelał...idiotycznie to wygląda gdy czterech rosłych gości celuje w puste niebo,krzycząc ostrzeżenia...

Czasem zdarza sie że wbiegne do budynku,i gdy szabruje w spokoju szafki to ni stąd,ni z owąd pojawiają sie tłumy wrogów...Dodam że problem ten zaczął wystepować po misji w Mózgozwęglarce...

Gram na Lapku , config to C2D 5450 1,66ghz 2gb ram 667mhz GF8600gs 256ram dysk 250gb Vista Premium.

Gra śmiga na maxymalnych detalach (bez AA) i dotąd nie bylo z nią żadnych problemów...próbowałem zmniejszać detale,ale poza poprawą FPS nie dawało to żadnych pozytywnych efektów... :(
Awatar użytkownika
radzix
Kot

Dołączenie: 02 Sty 2008, 21:22
Ostatnio był: 08 Lut 2011, 22:38
Miejscowość: Wawka
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Infernal w 02 Sty 2008, 21:40

Oryginał? Patch? Mod?
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez radzix w 02 Sty 2008, 22:21

Oczywiście że oryginał.

Modów jeszcze nie zaciągłem,chciałem najpierw gierke przejść bez modyfikacji.

Patch to,szczeże mówiąc,nie wiem :| dopiero na forum,wyczytałem że są różne wersje...Gra jest nowa,pudełkowa wersja kupiona w Empiku,ale szczeże wątpie wto że moje problemy spowodowane są wersją gry...mnie sie raczej wydaje że to jest wina tego iż gra nie jest w stanie przetworzyć tylu obiektów w świecie gry..

Swoją drogą to troche gupkowate(realistyczne,owszem ale zupełnie niepotrzebne) że itemy leżą cały czas na ziemi tam gdzie je zostawiliśmy/zgubiliśmy... Może to właśnie przez to tak sie dzieje?? ale to nie powinienem być osamotniony,a z tego co tu szukałem to nikt nie spotkał sie z takim problemem :(

Pozdrawiam i dzięki za pomoc.Czekam na sugestie!!
Awatar użytkownika
radzix
Kot

Postprzez Infernal w 02 Sty 2008, 22:34

Achhh... Dopiero teraz doczytałem, że "łindołs" Vista. No niestety Stalker strasznie się z nią krzaczy. Oblookaj TEN temat. Co do przedmiotów to zawsze tak sie dzieje, co jest trochę nienaturalne ;)
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez radzix w 02 Sty 2008, 22:42

Aha i to wina Visty??

To dlaczego gierka piknie chodziła od początku?? Aha,dodam że przy próbie otwarcia skrzynki/pudła/plecaczka (tych znajdziek co sie z PDA dowiadujemy o nich) to nie pojawai mi sie ikonka otwarcia..W takich przypadkach(tych z respawnem też) pomaga F6/F7 ale robić to za każdym razem,czy po przejściu kilku maetrów to irytuje :( Dodam że gra działa bardzo płynnie i inne problemy nie występują.

Dodam, że po przecinku, kropce występuje spacja. Pytanie oznaczamy jednym ? L.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
radzix
Kot

Postprzez MeZZerschmitt w 03 Sty 2008, 16:52

Ja miałem taki problem gdy zmieszałem mod "Autumn in Chernobyl" z bodajże jakimiś nowymi teksturami niepewnego pochodzenia i jakimś małym modzikiem (nie pamiętam jakim). Dopiero po wgraniu gry jeszcze raz, wszystko wróciło do normy.
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez radzix w 03 Sty 2008, 20:43

Wieczorkiem zaciągne pacha tego 0004 bo z tego co sie orientuje to najwiecej daje...w sieci nie gram :)

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
radzix
Kot

Postprzez c0m4r w 31 Lip 2008, 14:26

Witam,

Mam dokładnie taki sam problem, również na Viście. Czy rzeczywiście problem dotyczy kwestii systemowych? Być może ktoś z Was miał podobny problem i może się w jakiś sposób z tym uporał?

Posiadam oryginalną wersję gry spatchowaną do wersji 1.0006

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
c0m4r
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2008, 00:19
Ostatnio był: 18 Sie 2010, 17:04

Postprzez hugo1718 w 13 Sie 2008, 22:45

Ja tez miałem taki problem z respawnem mimo, że mam xp home. Gdy szedłem z Dziczy do Baru nagle z budynku, niedaleko granicy mapy wyskoczyło około 30 psów i ze 3-4 snorki(pierwszy raz je na oczy zobaczyłem heh) - bardzo zabawnie taka chmara psów wybiegająca z budynku wprost na mnie wyglądała... pierwsza moja myśl to, że z jakiegoś schroniska uciekły hehe. Na szczęscie sie wycwaniłem i za drugim razem sie schowalem i na innego stalkera, który sie gdzieś tam niedaleko platał skoczyly... później tylko wskoczyłem na drabinke i granatami ich rozgoniłem. Teraz trudno tamtędy przejść tak zawalone trupkami :D. Może stało sie tak dlatego( z tym respawnem), bo klikanaście minut wcześniej całą lokacje podczas misji ratowania doktorka oczyściłem, może pieski przybyły ją zasiedlić, a ja w najmniej odpowiednim momencie przy wyjsciu lokacji sie znalazłem ? Mam wersje gry z patchem 1.0004 orginalną oczywiście, bez modów.
hugo1718
Kot

Dołączenie: 09 Sie 2008, 15:12
Ostatnio był: 15 Sty 2011, 20:37
Miejscowość: z Polichny

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 26 gości