Instalowałeś moda z dwóch archiwów? Brakuje ci tekstur i dlatego masz fioletowe tła. Weź sobie z drugiego archiwum skopiuj folder "textures" do folderu gamedata w folderze z grą (bo go nawet w gamedacie nie masz). Będzie działało! Przechodziłem tą samą bolączkę
A to do wszystkich którzy mają błędy z save po instalacji kompatybilnego patcha:
Dobrze wam tak! Autorzy moda wyraźnie podkreślili że lepiej będzie zacząć na niekompatybilnym patchu nową grę i ciułać od nowa. Będzie to gwarancja na większą stabilność. Ja tak właśnie zrobiłem bo przed patchem też nie mogłem wrócić z Zatonu na Jupiter a jeśli się już udało to i tak sypało bugami non stop i psuło save. SEVA kupić się nie dało bo bug i eutanazja każdego save który powstał po zakupie kombinezonu. Wynik prosty, problem ze skryptami bo o configu danego itemu zero wzmianki.
Jeśli więc były to problemy ze skryptami i ich poprawa wymagała instalacji patcha niekompatybilnego to gratuluję wszystkim tym którzy błędu się nie pozbyli.
Potem się ktoś dziwi że ktoś nie odpowiada na problem i nie chce pomóc. No jak ma pomagać jak patch naprawia te błędy a nie instalowanie patcha kompatybilnego jest czystą głupotą?
Dziękuję za uwagę... Za wybuch przepraszam ale to czysta prawda. U mnie mod bugami już nie sypie. Czasem i sporadycznie gdzie odczyt ostatniego save jest możliwy.