[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez SkullDagger w 22 Sie 2013, 18:41

Zwiększyli to na 200k, ale świt jest chyba dostepny od początku, czy nie? Pozatym po odblokowaniu tego osiągnięcia za dużej zmiany w ofercie sklepu nie widac.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Reklamy Google

Postprzez mayer99 w 22 Sie 2013, 19:24

A mi już powoli ręce opadają...Jestem mniej więcej na ok 2/3 Jupitera i wróciłem na chwilę do Zatonu- poinformować o załatwieniu Flinta etc. Przy okazji zmodernizowałem equipment u Kardana, zrobiłem mały OS po Zatonie zebrawszy trochę sprzetu i.... nie mogę wrócić do Jupitera, crash przy każdej próbie bez loga... :(. Co ciekawe poprzedni save gdy jedynie upgrade'owałem sprzęt u Kardana a nie wyściubiłem nosa poza Skadovsk umozliwia mi powrót do Jupitera...O co chodzi???? Pomoże ktoś??
Gram na patchu komp. z save'ami, z łatką naprawiającą modyfikacje u Kardana i nową łatką od Trojanucha....
Może powinienem reinstalować grę? Nie chce mi się już grać od nowa....
PLZ HELP......!! :( :wódka:

P.S. Czy ktoś znalazł już może Green Dragon'a, TRG Sako albo KVSK...? Przy ok2/3 nawet ich nie powąchałem a latam bądź co bądź snajperem kurna.... ;)
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez Najemnik_Ara w 22 Sie 2013, 19:48

Reinstalowałem stalkera i instalacja przeszła bez problemu...
Lecz nadal przy włączeniu wyskakuje błąd i gra się nie uruchamia.
Jak to naprawić ?
Image
Awatar użytkownika
Najemnik_Ara
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2009, 23:32
Ostatnio był: 28 Sie 2013, 15:33
Miejscowość: bar "100 radów"
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: -1

Postprzez frosth w 22 Sie 2013, 19:52

Uruchamiasz to z prawami administratora?

Edit:
@Ara, jak już to Gizbowi się należy, tylko zbyt leniwy jesteś żeby czytać 2 wypowiedzi wstecz... po prostu ręce i ch.. opadają
Ostatnio edytowany przez frosth, 22 Sie 2013, 19:57, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post frosth otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Najemnik_Ara.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez Salciarz w 22 Sie 2013, 19:53

Pamiętacie problem z childern i parrents? Pojawił się znów, gdy powinność zaczęła strzelać do wolności. Ja nikogo nie zabijam, a i tak wywala mnie do pulpetu bez żadnego fatal errora.
Awatar użytkownika
Salciarz
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2012, 20:55
Ostatnio był: 05 Lut 2017, 14:09
Miejscowość: Dlaeko.. daleko...
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 13

Postprzez Najemnik_Ara w 22 Sie 2013, 19:53

Teraz działa ^^

Stawiam ci :wódka:

----------------

Teraz mam następny problem.
Włączyłem grę i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to to że czcionka wychodzi poza obramowanie (Tzn. opcje, wybór klasy itp).
A gdy chce wybrać klase ekran jest fioletowy.
Rozpocząłem gre...I jest pokoazany HUD oraz ekwipunek ale cała reszta jest fioletowa.
Gdy daję opcje Black Road jet w piz*u ciemno że nic nie widać. (Nawet jak rozjaśnię ekran)
Proszę o pomoc. :(
Ostatnio edytowany przez Najemnik_Ara, 22 Sie 2013, 20:11, edytowano w sumie 1 raz
Image

Za ten post Najemnik_Ara otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative SkullDagger.
Awatar użytkownika
Najemnik_Ara
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2009, 23:32
Ostatnio był: 28 Sie 2013, 15:33
Miejscowość: bar "100 radów"
Frakcja: Grzech
Kozaki: -1

Postprzez djcycu w 22 Sie 2013, 20:09

Instalowałeś moda z dwóch archiwów? Brakuje ci tekstur i dlatego masz fioletowe tła. Weź sobie z drugiego archiwum skopiuj folder "textures" do folderu gamedata w folderze z grą (bo go nawet w gamedacie nie masz). Będzie działało! Przechodziłem tą samą bolączkę :)

A to do wszystkich którzy mają błędy z save po instalacji kompatybilnego patcha:

Dobrze wam tak! Autorzy moda wyraźnie podkreślili że lepiej będzie zacząć na niekompatybilnym patchu nową grę i ciułać od nowa. Będzie to gwarancja na większą stabilność. Ja tak właśnie zrobiłem bo przed patchem też nie mogłem wrócić z Zatonu na Jupiter a jeśli się już udało to i tak sypało bugami non stop i psuło save. SEVA kupić się nie dało bo bug i eutanazja każdego save który powstał po zakupie kombinezonu. Wynik prosty, problem ze skryptami bo o configu danego itemu zero wzmianki.

Jeśli więc były to problemy ze skryptami i ich poprawa wymagała instalacji patcha niekompatybilnego to gratuluję wszystkim tym którzy błędu się nie pozbyli. :facepalm: Potem się ktoś dziwi że ktoś nie odpowiada na problem i nie chce pomóc. No jak ma pomagać jak patch naprawia te błędy a nie instalowanie patcha kompatybilnego jest czystą głupotą?

Dziękuję za uwagę... Za wybuch przepraszam ale to czysta prawda. U mnie mod bugami już nie sypie. Czasem i sporadycznie gdzie odczyt ostatniego save jest możliwy.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez kfiat_man w 23 Sie 2013, 08:57

@mayer99 spróbuj mojego fixa ze zmianą rendera np na dx11(dx10 też działa) i wtedy przejdź na Jupiter.
@djcycu, "dobrze wam tak" - mam nadzieję, że ktoś kiedyś też tak Cię potraktuje. Ja przeszedłem pierwszy raz mizerię w zasadzie bez pacza, na końcówkę zainstalowałem pacza 2.0.1 SC i jakoś ukończyłem grę bez większych problemów. A błąd mayera to ja miałem grając drugi raz od początku z paczem NG. Jak masz tak pomagać to lepiej nie pomagaj wcale, a głupotą to jest Twój post a nie granie bez pacza wymagającego nowej gry. amen.
kfiat_man
Kot

Dołączenie: 03 Lip 2012, 21:20
Ostatnio był: 19 Paź 2016, 09:01
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

Postprzez Ahmed1109 w 23 Sie 2013, 09:23

Najemnik_Ara napisał(a):Gdy daję opcje Black Road jet w piz*u ciemno że nic nie widać. (Nawet jak rozjaśnię ekran)

W końcu to Black Road, musi być ciemno.

A tak na serio : Po prostu startujesz w nocy, bez niczego, nawet UPA nie masz :facepalm:

Za ten post Ahmed1109 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Voldi.
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 23 Sie 2013, 10:03

kfiat_man napisał(a):Jak masz tak pomagać to lepiej nie pomagaj wcale, a głupotą to jest Twój post a nie granie bez pacza wymagającego nowej gry. amen.

To poczytaj moje posty wstecz ile razy pomagałem i doradzałem. Dziwisz się że się unosi ktoś? A ciebie by nie denerwowało jak ktoś bez przerwy powtarza że mu gra sypie bugami bo NIE zainstalował kompletnego patcha? Najśmieszniejsze jest to że ktoś dopiero na Zatonie jest, nie instaluje pełnego patcha bo mu się nie uśmiecha grać od nowa a potem sypie postami z błędem którego się rozwiązać nie da. Jedyne rozwiązanie to patch! I najlepiej nie instalować poprawki od Trojanucha na stabilność bo ten patch psuje ją ;)

Analogiczna sprawa jest w CS:

- pomocy! gra mi wywala!
- zainstaluj patcha.
- save mi się zwalą :/ nie opłaci mi się :facepalm:

I po co kombinować jak koń pod górę? Uważasz że nie pomogłem? Pomogłem, doradziłem zainstalować pełną poprawkę i zacząć od nowa. U mnie jak ręką odjął było i u 90% graczy też.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez bartibar w 23 Sie 2013, 10:09

@SkullDagger Wiem, że jest od początku, hełm ekranowy z resztą też ale myślałem, że aczek wchodzi dopiero po jakimś czasie przy tych 100k no ale sie przeliczyłem. A pytałem się, bo właśnie chciałem sprawdzić co się stanie z asortymentem.
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 2

Postprzez n1ck w 23 Sie 2013, 10:25

Nic się nie stanie, przynajmniej ja nie zauważyłem żadnych zmian.

Coraz częściej wywala mnie z takim błędem:
Kod: Zaznacz wszystko
! ERROR on rejecting: entity not found. parent_id = [44570], entity_id = [25654], frame = [19971].

zwykle jak kogoś zabijam, choć raz też zdarzył mi się taki wylot jak tropiłem mutanty
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości