przez Amberyta w 21 Sie 2013, 10:48
Ostatni raz grałem w Zew Prypeci kiedy jedyne spolszczenie dla tej gry dostepne było bodajże na tym forum i było to spolszczenie jeszcze fanowskie z którego to sama Cenega ( jesli dobrze jeszcze pamietam ) jokos korzystała. Było to naprawde dawno. Teraz , dosc przypadkiem zreszta dowiedziałem sie o istnioeniu tego moda i postanowiłem wrócic do STALKERA i tu pojawiaja sie pytania .
- wiekszosc z was gra snajperami i zwiadowcami a bardzo niewielu widze gra szturmowcami , czy używanie broni szturmowej jest az tak beznadziejne czy tez perki sa zupełnie bez znaczenia ?, czy wiekszy udzwig nie rekompensuje wiekszej potrzeby spania, jedzenia mniejszej podatnosci na radiacje i artefakty ?. Czy wybór snajpera spowodowany jest raczej tym że wiekszosc graczy niezależnie od klasy i tak w pierwszej lokacji gania z zestawem snajperka/obrzyn?
- w podstawowej wersji gry bardzo szybko podciągnałem wątek fabularny do przodu zostawiajac misje poboczne i ekspolarcjie na poźniejszy etap , samo rozwałkowanie najemników w ZUO zostawiłem sobie prawie pod koniec eksploracji , Teraz wyczytałem z postów iz gracze dużo wczesniej sie za nich zabieraja - pytanie tylko jak wczesnie. Zamiast tego waliłem na tartak bo tam zombie potrafili miec jakis fajny ekwipunek do znalezienia Podstawowa wersjia gry - tam ludzie byli duzo grozniejsi niz mutanty , wtedy bardzo dużo szwendałem sie o zmroku po zonie - z postów tutaj wnosze że po zmroku nawet nie ma co wychodzic . Choc wiem że trzeba bedzie - przynajmniej przy polowaniu na Chimere bodajże.
- używanie artefaktów , - banalne pytanie, które warto znaleć i to jak najszybciej ( chodzi o noszenie a nie o sprzedaż )