[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Master070 w 20 Sie 2013, 12:58

Czy ten mod zmienia fabułę ? I czy mógłby ktoś zapodać link do najnowszej wersji wraz z instrukcją instalacji ? :)
Master070
Kot

Dołączenie: 12 Wrz 2010, 22:54
Ostatnio był: 19 Lis 2013, 15:10
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Shael w 20 Sie 2013, 13:03

Nie zmienia. W pierwszym poście masz linka i sposób instalacji.
Image
Awatar użytkownika
Shael
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2009, 15:24
Ostatnio był: 01 Mar 2020, 09:23
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez Noker w 20 Sie 2013, 14:26

Poszukuje spolszczenia do Misery 2.0 czy wogóle takie jest ?
Z góry dzięki
Awatar użytkownika
Noker
Kot

Dołączenie: 01 Lut 2010, 18:43
Ostatnio był: 24 Sie 2013, 10:54
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez Mysza w 20 Sie 2013, 14:39

Witam. :)

Noker, spolszczenie jest w fazie produkcji. Podobno do końca sierpnia powinno się pojawić. Póki co, musimy grać po angielsku. ;)
Awatar użytkownika
Mysza
Kot

Dołączenie: 01 Sie 2013, 20:00
Ostatnio była: 08 Lip 2014, 20:30
Miejscowość: Elbląg
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Noker w 20 Sie 2013, 14:46

ok dzięki za info
Awatar użytkownika
Noker
Kot

Dołączenie: 01 Lut 2010, 18:43
Ostatnio był: 24 Sie 2013, 10:54
Ulubiona broń: Obokan

Postprzez Mysza w 20 Sie 2013, 16:45

Znalazłam narzędzia do prac podstawowych w okolicach Jupitera! Gram snajperem. Jeżeli ktoś wcześniej już je znalazł, to przepraszam bardzo.
:

Leżą sobie spokojnie w jednym z czerwonych kontenerów w pomieszczeniu pod kompleksem przeciwlotniczym Volkhov, w którym jest również burer.
Awatar użytkownika
Mysza
Kot

Dołączenie: 01 Sie 2013, 20:00
Ostatnio była: 08 Lip 2014, 20:30
Miejscowość: Elbląg

Postprzez n1ck w 20 Sie 2013, 17:53

Jeden detektor Weles dostajemy od Brodacza za wykonanie questu z gniazdem pijawek. Drugi dostajemy od naukowców za wykonanie ich linii questów (tunel, ustawianie czujników i pomiary). Jeśli uda nam się przy okazji utrzymać cały oddział stalkerów przy życiu to Hermann będzie miał w ofercie detektor do sprzedania za ~7,5k. Jeśli nie to po powrocie z Prypeci już chyba każdy handlarz je sprzedaje.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez Voramel w 20 Sie 2013, 18:21

Również mam problem z detektorami. Na zagranicznych forach wyczytałem, że można je czasem zlootówać, ale jeszcze mi się nie udało. Czatuję przy anomaliach na stalkerów, a nuż któryś będzie go miał i nie przeżyje... anomalii :>
Voramel
Kot

Dołączenie: 05 Sie 2013, 16:13
Ostatnio był: 30 Sie 2013, 02:31
Kozaki: 1

Postprzez Gizbarus w 20 Sie 2013, 20:51

Po powrocie z Prypeci z karabinem Gaussa mogłem kupić detektor zarówno u Sowy jak i u Brodacza - nie sprawdzałem jeszcze Hawajczyka i medyka na Janowie. Tak więc bez obaw, to zadanie można na spokojnie zrobić po powrocie z miasta duchów ;)
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

Postprzez szczupi26 w 20 Sie 2013, 21:07

U mnie pojawiły się w bunkrze naukowców (ok 12k rubli) po wykonaniu dla nich misji
:

przyniesienia tej dziwnej zmutowanej rośliny rosnącej w Zagajniku Anomalii
i5 2500K@4,3GHz + NOCTUA NH-U12P|ASROCK P67 PRO3|2x4GB G.SKILL TRIDENT X 2400MHz CL10
SAPPHIRE HD 7950@1000/1375 |SAMSUNG 840 120GB|CORSAIR 520HXEU-520W|CM DOMINATOR 690|BENQ GW2750HM|MICROLAB SOLO 5C
szczupi26
Kot

Dołączenie: 05 Sie 2013, 15:34
Ostatnio był: 22 Sie 2013, 17:40

Postprzez Amberyta w 21 Sie 2013, 10:48

Ostatni raz grałem w Zew Prypeci kiedy jedyne spolszczenie dla tej gry dostepne było bodajże na tym forum i było to spolszczenie jeszcze fanowskie z którego to sama Cenega ( jesli dobrze jeszcze pamietam ) jokos korzystała. Było to naprawde dawno. Teraz , dosc przypadkiem zreszta dowiedziałem sie o istnioeniu tego moda i postanowiłem wrócic do STALKERA i tu pojawiaja sie pytania .
- wiekszosc z was gra snajperami i zwiadowcami a bardzo niewielu widze gra szturmowcami , czy używanie broni szturmowej jest az tak beznadziejne czy tez perki sa zupełnie bez znaczenia ?, czy wiekszy udzwig nie rekompensuje wiekszej potrzeby spania, jedzenia mniejszej podatnosci na radiacje i artefakty ?. Czy wybór snajpera spowodowany jest raczej tym że wiekszosc graczy niezależnie od klasy i tak w pierwszej lokacji gania z zestawem snajperka/obrzyn?
- w podstawowej wersji gry bardzo szybko podciągnałem wątek fabularny do przodu zostawiajac misje poboczne i ekspolarcjie na poźniejszy etap , samo rozwałkowanie najemników w ZUO zostawiłem sobie prawie pod koniec eksploracji , Teraz wyczytałem z postów iz gracze dużo wczesniej sie za nich zabieraja - pytanie tylko jak wczesnie. Zamiast tego waliłem na tartak bo tam zombie potrafili miec jakis fajny ekwipunek do znalezienia Podstawowa wersjia gry - tam ludzie byli duzo grozniejsi niz mutanty , wtedy bardzo dużo szwendałem sie o zmroku po zonie - z postów tutaj wnosze że po zmroku nawet nie ma co wychodzic . Choc wiem że trzeba bedzie - przynajmniej przy polowaniu na Chimere bodajże.
- używanie artefaktów , - banalne pytanie, które warto znaleć i to jak najszybciej ( chodzi o noszenie a nie o sprzedaż )
Amberyta
Kot

Dołączenie: 21 Sie 2013, 10:08
Ostatnio był: 29 Sie 2013, 14:53
Miejscowość: Sieradz
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez WowanBardzoZły w 21 Sie 2013, 11:06

Amberyta napisał(a):- używanie artefaktów , - banalne pytanie, które warto znaleć i to jak najszybciej ( chodzi o noszenie a nie o sprzedaż )

W misery 2.0 imo nie opłaca się nosić artefaktów, gdyż większość waży ponad 10kg i ma kiepskie właściwości. W jedynce artefakty nie uległy zmianie z vanilli więc nosić je nawet powinieneś.
Dobra, a teraz wyskakuj z kasy, tylko tak bym ręce twoje widział. No już! Żywo!
Awatar użytkownika
WowanBardzoZły
Stalker

Dołączenie: 17 Sie 2013, 09:50
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 19:31
Miejscowość: Kielce
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości