Problem z Przewodnikiem

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z Przewodnikiem

Postprzez Missile w 26 Gru 2007, 22:59

Mam bardzo dziwny problem w grze, mianowicie jestem po X16 i ni widu ni słychu przewodnika, a wiem, że powinienem już go mieć w PDA. Ale zacznę może od początku:

Do czasu gdy byłem przed agropromem wszystko było ok. Uwolniłem Kreta, itp. rozmawiamy o skrytce Striełoka w podziemiach. Zszedłem tam, zdobyłem te dokumenty jednak wyszedłem nie tym wyjściem które mi PDA nakazywało, tylko tamtędy którędy WSZEDŁEM do podziemi. No i tak grałem długo, a w PDA wciąż miałem napisane, żeby wyjść z podziemi. Przeszedłem X18, X16, no a zadanie dalej było w PDA. Poszedłem więc znowu do tych podziemi Agropromu. Znów załatwiam bandytów, tym razem mi 2 pijawy wyskoczyły, rozwalam żołnierzy, kontrolera, wychodzę. Zadanie "wyjdz z podziemi" znikło z PDA, jednak nie wiem co mam dalej robić, gdyż o przewodniku nie mam żadnych wieści, nie ma go w kryjówce Lisa, żaden Stalker, handlarz, nikt o nim nie wspomina. Teraz mam iść do mózgozwęglacza, jednak wiem, że jak z przewodnikiem się nie spotkam i nie pójdę 2 raz do Agropromu to będę miał fałszywe zakończenie. Proszę, pomóżcie, napiszcie co mam robić, jeśli w ogóle coś da się jeszcze zrobić. Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję.

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Reklamy Google

Postprzez MCaleb w 26 Gru 2007, 23:04

Nie masz zadania Porozmawiaj z Przewodnikiem? Gadałeś z Doktorkiem w kryjówce Striełoka (quest z ciała Ducha, o ile mnie skleroza nie myli)? Jeżeli nie masz Przewodnika zaznaczonego na mapie, to masz problem. Bug gry i kaplica, bo nawet martwy Przewodnik (też zaznaczony na mapie) daje Ci potrzebne informacje (wiem, bo raz sam go zabiłem).
Pokombinuj trochu, jeżeli wciąż nic, to będziesz musiał zacząć nową grę, lub wrócić do sejwu sprzed X16.
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 03 Wrz 2015, 19:57
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez Nieznany w 26 Gru 2007, 23:07

MC, Doktor jest po Przewodniku, poza tym, żeby mieć dobre zakończenie może skorzystać z "gausstricka" :P i po problemie.
EDIT: A właśnie, czy w FAQ jest coś o sztuczce z Gaussem, bo nie widziałem?

Wszystko mi się miesza / Obraz, obraz przykrywa. - МЦ -
Ostatnio edytowany przez Nieznany, 26 Gru 2007, 23:09, edytowano w sumie 1 raz
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Missile w 26 Gru 2007, 23:08

Rozmawiałem z każdym handlarzem, każdą ważną postacią w grze, przeszukałem ciało ducha w X16, sprawdziłem nawet WSZYSTKIE zwłoki Stalkerów w Kordonie, a jest ich tam dzięki mnie ze 100 i nic. Nie dysponuję savem sprzed lub z X16 bo nadpisywałem... Wygląda na to, że będę musiał użyć buga z Gaussem jeśli będę chciał mieć true end. A co konkretnego mówił przewodnik? Dawał jakieś zadanie, mówił coś o nas(striełoku) itp?
//
@Nieznany wyprzedziłeś mnie z Gaussem :D
//
A jednak znalazłem save z X16! I to jak już wszystkich stamtąd wykurzyłem! Jakiegoś farta mam, byłem pewien, że nie mam sevów z X16-stki. Wielkie dzięki za pomoc.
//
No i tak: najpierw cofnąłem się do czasu gdy byłem w tym X16. Przeszedłem całe, dochodzę do Ducha i dalej nic. Nie uzyskuje żadnych informacji o Przewodniku, nie mam tam jego żadnego pendrive, on ma przy sobie tylko pistolet i parę naboi do niego.
No więc wczytałem mój najnowszy save, ten gdy już długo po X16 jestem, poszedłem tam znowu, dochodzę do Ducha i znów nic, żadnych info nie uzyskuje, nic. Może jak pójdę do Agropromu to spotkam tam doktorka? Bo ja już byłem 2 razy w Agropromie, raz odwiedzając skrytke Striełoka i raz przeszedłem po prostu cały, nie odwiedzając jej. Zresztą o tym już mówiłem. Macie jakieś pomysły? Co jeszcze mogę zrobić?

Missile
Wygnany z Zony

Postprzez inzkulozik w 30 Gru 2007, 16:40

Mam podobny problem ;)
Tzn. zadanie o przewodniku miałem, ale nie chciało mi się wracać do niego, więc zaszedłem aż do Elektrowni. Na tym etapie trafiłem na jakieś info, że ten przewodnik jednak ma znaczenie, więc cofnąłem się do save'a w Prypeci i wyruszyłem w drogę powrotną. Przewodnikiem skierowałem mnie do doktorka w Agropromie, ale czy on tam będzie jeszcze żywy?... ;)

Doktorek zawsze żyje. Wiem, bo był nawet w X12 i wrócił. - МЦ -
Awatar użytkownika
inzkulozik
Kot

Dołączenie: 13 Paź 2007, 00:54
Ostatnio był: 04 Maj 2010, 20:57
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 0

Postprzez Missile w 31 Gru 2007, 20:04

Zacząłem grać od początku. Znowu wszystko poprzechodziłem, po zbadaniu ciała Ducha dostałem wiad. w PDA o Przewodniku. Poszedłem do tego Agropromu, filmik z Doktorkiem, wychodzę, rozwalam trochę wojskowych, przechodzę na wysypisko. Jednak gdy gra się już załaduje i pojawiam się na tym śmietnisku, zrobię parę kroków w przód, to gra się zawiesza i pomaga tylko reset kompa. Cofałem się, wczytując savy sprzed wizyty u doktorka, jednak nic, nadal ten sam problem. Po prostu nie mogę się wydostać z Agropromu. Jest jakaś rada na to? Bo trzeci raz gry na pewno przechodzić nie będę.

Missile
Wygnany z Zony

Postprzez inzkulozik w 01 Sty 2008, 13:40

Patch najnowszy?
Awatar użytkownika
inzkulozik
Kot

Postprzez Missile w 01 Sty 2008, 14:04

Nie, wersja 1.000 i dlatego nie instaluje żadnego patcha - savy mi nie będą działać.

Missile
Wygnany z Zony

Postprzez inzkulozik w 01 Sty 2008, 14:10

No nie będą to trzeba było zacząć od patchy wczoraj, zanim napisałeś, że zacząłeś grać od początku. Jeśli nie grasz na najnowszej wersji, to wg mnie nie ma w ogóle sensu rozkminiać w czym problem...
Awatar użytkownika
inzkulozik
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości