[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Universal w 17 Sie 2013, 13:24

Zostało mi 30 linijek, dzisiaj skończę :caleb: Za dużo se na łeb - jak zwykle - wziąłem. Tylko kwestia tego, na ile dobrze mi to wyszło :E
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 20:27
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Reklamy Google

Postprzez Plaargath w 17 Sie 2013, 13:58

Świetnie, znaczit jesteśmy coraz bliżej.

Miałem w końcu okazję pograć trochę w mizerię, jest rewelacyjna. Znalazłem natomiast jednego dziwoloąga w systemie pogodowym (który generalnie wymiata). Otóż zaraz po emisji, godzina około 19stej w grze, Zaton: z zachodu jest zachodzące słońce, a na południowym wschodzie niebo z chmurami, zza których bije słoneczna poświata. Coś się nie dopięło.

A poza tym, stwierdzić muszę, że nie pamiętam już, żeby po Priboyu cokolwiek zrobiło na mnie takie wrażenie w stalkerze. Rewelacyjna robota, panowie.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 15:17
Kozaki: 237

Postprzez WowanBardzoZły w 17 Sie 2013, 14:08

Sprawa z narzędziami u mnie wygląda tak:
Zacząłem snajperem na black road. Nie ma w ogóle narzędzi. Nigdzie. Myślę sobie, może bug czy coś. Zacząłem grę od nowa, ten sam tryb, ta sama klasa. Narzędzia się pojawiły. W leśniczówce podstawowe, w żelaznym lesie do prac zaawansowanych. Więc to tyle jeśli chodzi o narzędzia, bo przecież tylko 2 paczki są w zatonie. Chyba, że mizeria zmienia również i to.

Zobaczymy co będzie w Janowie...
Dobra, a teraz wyskakuj z kasy, tylko tak bym ręce twoje widział. No już! Żywo!
Awatar użytkownika
WowanBardzoZły
Stalker

Dołączenie: 17 Sie 2013, 09:50
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 19:31
Miejscowość: Kielce
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez Kortyzol w 17 Sie 2013, 14:15

Narzędzia podstawowe i do prac zaawansowanych są zawsze w tym samym miejscu, do prac kalibracyjnych są losowane.
Już w Zatonie można znaleźć cały komplet czyli podstawowe, do prac zaawansowanych i do prac kalibracyjnych. W Janowie sprawa ma się podobnie.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec egestas diam ac dolor dapibus consectetur. Etiam iaculis accumsan leo. Suspendisse varius imperdiet adipiscing. Aliquam porttitor velit lacus, non feugiat arcu accumsan non. In vitae sapien in eros vestibulum aliquet. Sed turpis augue, semper vitae convallis non, luctus eget libero. Nullam quis magna mi. Morbi malesuada sem ut ligula viverra condimentum. Cras quis dolor id risus aliquet mattis mattis ut sapien. Duis ac vulputate risus. In tempus, arcu mattis semper tempor, odio tellus vehicula arcu, vitae luctus eros nisi eget eros. Nullam congue ligula sed odio vehicula aliquam. Suspendisse eleifend magna.
Awatar użytkownika
Kortyzol
Kot

Dołączenie: 07 Sty 2012, 23:29
Ostatnio był: 26 Cze 2016, 13:15
Kozaki: -3

Postprzez WowanBardzoZły w 17 Sie 2013, 15:08

Czyli tak to się ma z narzędziami? Dobrze wiedzieć. Wygląda na to, że mizeria tak zmieniła grę, że nawet stary weteran musi ją poznać od nowa. I to mi się podoba!

EDIT: Na skadowsku, w trakcie emisji, eksplodują wszystkie npc niezwiązane z misjami. Już 3 razy tak miałem.
Dobra, a teraz wyskakuj z kasy, tylko tak bym ręce twoje widział. No już! Żywo!
Awatar użytkownika
WowanBardzoZły
Stalker

Dołączenie: 17 Sie 2013, 09:50
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 19:31
Miejscowość: Kielce
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 4

Postprzez Ranger801 w 17 Sie 2013, 15:12

Wersja 2.0 Misery to finalna wersja? Czy będą jeszcze nowsze?
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

Postprzez sledz w 17 Sie 2013, 15:31

Od zeszłego czwartku jest patch 2.01.
Kierunek - tam!
Nadstawiaj uszu i rozglądaj się.
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

Dołączenie: 30 Sty 2012, 00:10
Ostatnio był: 14 Gru 2016, 13:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez Gizbarus w 17 Sie 2013, 15:34

Jeśli idzie o moją część tłumaczenia, to nie było mnie w domu zeszły tydzień, więc robota leżała. Mam około połowę każdego pliku zrobioną, tak więc max tydzień i wszystko będzie cacy :P
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

Postprzez Ranger801 w 17 Sie 2013, 15:39

sledz napisał(a):Od zeszłego czwartku jest patch 2.01.

Nie chodzi mi o patch ale czy twórcy dalej pracują nad modem, czy będą nowsze wersje
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

Postprzez Cromm Cruac w 17 Sie 2013, 15:54

Być może. Na razie wszyscy mają dość po maratonie jakim była produkcja dwójki więc nie ma się co spodziewać wersji 3.0 w przyszłym tygodniu. :P
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 16:35
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez djcycu w 17 Sie 2013, 16:27

Ale do trójki myślę że pasowało by zacząć myśleć nad innymi lokacjami i rozbudową fabuły bo nie mam naprawdę pojęcia jak jeszcze można rozbudować standardowego CoP by przewyższyć Misery 2. Mogło by być ciekawie widząc tak mroczne lokacje z CS czy SoC jeśli kiedyś ktoś by się tego podejmował. Ale oczywiście wszystko pod klimat i umiar a nie siłowe utrudnianie gdzie drugie rozegranie fabuły przywala nudą i sztucznością jak w CoD. Generalnie mam na myśli:

- Żelazny las.
- Fabrykę jupiter.
- Losowy zwierzyniec nadto przesadzony na każdej lokacji.

Bandziorów i ich kursy w tę i nazad pominę bo we freeplayu jest do czego strzelać :suchar:

Nowy wizerunek lokacji z poprzednich odsłon, lepszy system modyfikacji broni (taki jak w Misery 1), więcej stuffu w postaci broni i kombinezonów. To jest Misery o jakim marzę. Taka ciut większa i dłuższa droga przez zonę która im dalej postępuje tym bardziej wżera nam nerwy i doprowadza do schizofrenii.

PS: Jeśli chodzi o zwolenników Priboi Story to chyba nie graliście w inne całkiem świetne mody. Miażdżą fabułą, klimatem, uczuciem ogromnej pełnej dobrych i złych przygód zony.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Kortyzol w 17 Sie 2013, 17:50

Trojanuch wrzucił kolejnego quickfixa do 2.01. Ma na celu zmniejszenie ilości random crashy i psucie się savów.

Co jest dość ważne nowa gra NIE JEST wymagana.

Link do postu:
http://www.moddb.com/mods/stalker-misery/forum/thread/bugs/page/54#879697

Link do bezpośredniego pobrania:
http://www.mediafire.com/download/1vg5n8rdmyaa60h/MISERY_2.0.1_stability_qf.rar

EDIT: Jestem na etapie zbierania drużyny do Prypeci i muszę zdobyć pancerz z obiegiem zamkniętym, czyli SEVA'e. Przeszukałem wszystkich dostępnych handlarzy w grze, przy Hawajczyku wczytywałem około 20 razy i nigdzie jej nie ma. Pomyślałem że coś się skrzaczyło i trzeba wczytać save'a przed misją ze zbieraniem ekipy. Tak też zrobiłem, ale SEVY jak nie było, tak nie ma. Co z tym fantem zrobić?
Ostatnio edytowany przez Kortyzol 17 Sie 2013, 22:13, edytowano w sumie 2 razy
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec egestas diam ac dolor dapibus consectetur. Etiam iaculis accumsan leo. Suspendisse varius imperdiet adipiscing. Aliquam porttitor velit lacus, non feugiat arcu accumsan non. In vitae sapien in eros vestibulum aliquet. Sed turpis augue, semper vitae convallis non, luctus eget libero. Nullam quis magna mi. Morbi malesuada sem ut ligula viverra condimentum. Cras quis dolor id risus aliquet mattis mattis ut sapien. Duis ac vulputate risus. In tempus, arcu mattis semper tempor, odio tellus vehicula arcu, vitae luctus eros nisi eget eros. Nullam congue ligula sed odio vehicula aliquam. Suspendisse eleifend magna.
Awatar użytkownika
Kortyzol
Kot

Dołączenie: 07 Sty 2012, 23:29
Ostatnio był: 26 Cze 2016, 13:15
Kozaki: -3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości