Ale do trójki myślę że pasowało by zacząć myśleć nad innymi lokacjami i rozbudową fabuły bo nie mam naprawdę pojęcia jak jeszcze można rozbudować standardowego CoP by przewyższyć Misery 2. Mogło by być ciekawie widząc tak mroczne lokacje z CS czy SoC jeśli kiedyś ktoś by się tego podejmował. Ale oczywiście wszystko pod klimat i umiar a nie siłowe utrudnianie gdzie drugie rozegranie fabuły przywala nudą i sztucznością jak w CoD. Generalnie mam na myśli:
- Żelazny las.
- Fabrykę jupiter.
- Losowy zwierzyniec nadto przesadzony na każdej lokacji.
Bandziorów i ich kursy w tę i nazad pominę bo we freeplayu jest do czego strzelać
Nowy wizerunek lokacji z poprzednich odsłon, lepszy system modyfikacji broni (taki jak w Misery 1), więcej stuffu w postaci broni i kombinezonów. To jest Misery o jakim marzę. Taka ciut większa i dłuższa droga przez zonę która im dalej postępuje tym bardziej wżera nam nerwy i doprowadza do schizofrenii.
PS: Jeśli chodzi o zwolenników Priboi Story to chyba nie graliście w inne całkiem świetne mody. Miażdżą fabułą, klimatem, uczuciem ogromnej pełnej dobrych i złych przygód zony.