[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez djcycu w 13 Sie 2013, 01:19

Ona jest w schowkach głównie i w questowych trupach wojskowych w Prypeci (30/60 sztuk na chłopa). Celowo utrudnili bo grzanie z Wała było by lamersko proste. Szkoda tylko że dzięki temu zabiegowi "strzeladła" na tą amunicję są zwyczajnym szmelcem.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez n1ck w 13 Sie 2013, 01:28

djcycu napisał(a):
sledz napisał(a):Czy udało się komuś kupić Sevę u handlarza?

Hawajczyk w tym modzie reprezentuje lipę, sprzedaje gówno i gówno daje za towar :/

Bo tutaj rolę handlarza bronią przejmuje medyk :)

Amunicję 9x39 właśnie znalazłem u Sowy, ale może to dlatego że mam achievement 'Bogaty Klient'
http://i.imgur.com/6RAPA20.jpg
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez Ahmed1109 w 13 Sie 2013, 01:36

Ale bez przesady, Dla recona to jedyna wystarczająca broń, przecież zawsze można ustawić wysoką cenę tej amunicji zamiast usuwać prawie z całej gry.
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez n1ck w 13 Sie 2013, 01:52

Przecież masz mnóstwo broni dla recona. M4, AKSU, MP5, UMP... do każdego można założyć tłumik i spokojnie grać dopóki nie dobijesz 200k rubli.

PS szukacie dzienników Aluna? Ja mam już cztery :)
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez Gizbarus w 13 Sie 2013, 07:19

Jeden jest na dachu stacji benzynowej, to wiem - jakieś jeszcze udało się znaleźć? Fakt, że tym razem go sprzedałem...:E
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez SkullDagger w 13 Sie 2013, 07:54

Pare stron temu pisałem że nie mam opisu jednego z rodziny AK, teraz zauważyłem że kilka rodzajów tej broni straciło opis podczas kilkukrotnego wciskania alt+tab
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Zabolo w 13 Sie 2013, 09:42

Z jakimi giwerami latacie jako snajper "na grubsze ryby" albo gdy przeciwników co nie miara :)?? Ja póki co mam SVD i obrzyna + coltM1911 modern. Zastanawiam się teraz nad kupnem srebrnego obrzyna (2x większa celność + ciut większy dmg no i więcej ulepszen). Zastanawiam się tylko czy to dobry wybór i czy nie lepiej kupić jakiegoś 8-strzałowego shotguna. Strzela niby wolniej ale strzela 8 razy a nie tylko dwa co przy pijawach i snorkach może mieć pewne znaczenie :P.

Ja póki co praktycznie olałem karabiny bo gram jako snajper i staram się ograniczać do broni z "weapon proficiency" high.
Zabolo
Stalker

Dołączenie: 14 Wrz 2008, 21:45
Ostatnio był: 18 Lip 2014, 14:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Ahmed1109 w 13 Sie 2013, 10:10

n1ck napisał(a):Przecież masz mnóstwo broni dla recona. M4, AKSU, MP5, UMP... do każdego można założyć tłumik i spokojnie grać dopóki nie dobijesz 200k rubli.

AKSU daje radę tylko na zatonie i jeśli mam je Modern, M4 na monolitowców nie wystarczy, MP5 za mały DMG a UMP trudno zdobyć.
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Postprzez Wunsz w 13 Sie 2013, 10:13

Mam crash gry przy podniesieniu któregoś z trzech przedmiotów ( w pierwszym pokoju na półce ) w tunelu ( misja od jajogłowych ) w Jupiterze. Log:
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : assertion failed
[error]Function      : CMapManager::AddRelationLocation
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrGame\map_manager.cpp
[error]Line          : 126
[error]Description   : !HasMapLocation(sname, pInvOwner->object_id())

stack trace:

0023:69737365 dsound.dll
Awatar użytkownika
Wunsz
Kot

Dołączenie: 25 Lip 2012, 14:58
Ostatnio był: 17 Lut 2015, 15:49
Miejscowość: Sochaczew
Frakcja: Monolit
Kozaki: 3

Postprzez Ahmed1109 w 13 Sie 2013, 10:16

Też tak miałem, lepiej je wgl nie dotykać tylko ominąć
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Postprzez sledz w 13 Sie 2013, 10:43

Ahmed1109 napisał(a):
n1ck napisał(a):Przecież masz mnóstwo broni dla recona. M4, AKSU, MP5, UMP... do każdego można założyć tłumik i spokojnie grać dopóki nie dobijesz 200k rubli.
AKSU daje radę tylko na zatonie i jeśli mam je Modern, M4 na monolitowców nie wystarczy, MP5 za mały DMG a UMP trudno zdobyć.

Mi na cały Zaton i Jupiter wystarczyły shotgun na bliski/średni dystans i Colt z tłumikiem.
Co do celności karabinków wystarczy strzelać w klatę seriami po 3 naboje - odrzut nie zdąży przesunąć celownika a jak nie wystarczy to można szybko powtórzyć.

Udało się komuś znaleźć specjalne AKSU z lunetą z Misery 1?
Kierunek - tam!
Nadstawiaj uszu i rozglądaj się.
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

Dołączenie: 30 Sty 2012, 00:10
Ostatnio był: 14 Gru 2016, 13:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez djcycu w 13 Sie 2013, 10:58

Radził bym wszystkim jednak sobie poszukać dość skuteczną pukawkę do Prypeci. Szczególnie do misji gdzie trzeba będzie bronić kogoś by zdobyć dobre zakończenie. Pistolet z obrzynem tam nie wystarczy mimo iż Prypeć to spokojne miejsce jak na Misery.

Najlepsze co mi wpadło w ręce w tym modzie to:

- Saiga 12K (medium) - celność, obrażenia, szybka i nie kłopotliwa obsługa, uniwersalność.
- AK 74 (low) - duża dostępność amunicji, mały odrzut, dobra skuteczność.
- KWSK (low) - duży kaliber, potężna siła ognia, celność.
- SWD (low) - celność, duża dostępność amunicji, pojemny magazynek, duża siła ognia.
- UDP Compact - Marsz (high) - potężny magazynek, znikomy odrzut, waga, dostępność amunicji, celność.
- AS Wał (high) - możliwość prowadzenia ognia ciągłego z zachowaniem niebywałej celności.

A to moja rozkminka na koniec:
Reszty nie używam bo się po prostu nie opłaca. Broń albo sieje albo jest ciężka w obsłudze. Najbardziej rozwalają niektóre karabinki z otwartymi przyrządami albo z kolimatorami. Nie dość że mało widać to jeszcze oddalają widok :facepalm: Czy twórcy gry z niczego nigdy nie strzelali? W realu widok zawsze lekko się przybliży bo się pochylamy nad bronią przy celowaniu. Jak więc tłumaczyć oddalanie się obrazu przy celowaniu precyzyjnym? Największym failem tego moda jest karabinek podobny do LR300 tyle że z kolimatorem... Broń sieje, ma straszny odrzut, gówno widać przez kolimator to w dodatku obraz się oddala... Pokochać już miałem tą broń za ładne wykonanie modelu ale niestety jego przygoda przy moim boku trwała od Skadowska do Żelaznego lasu i nazad... Nie wiem po co twórcy wykombinowali te specjalności kiedy właśnie ta szturmówka mając dla mnie status HIGH nadawała się tylko jako suwenir a AK 74 mając status LOW była dla mnie kosiarą do headów pierwsza klasa. Analogicznie jest z kombinezonami. Tam gdzie MEDIUM biegam jak aniołek po zonie a tam gdzie HIGH to tylko czekam kiedy się tego pozbędę bo się chodzić w tym nie da. Taki stan rzeczy mówi tylko o bezsensowności klas. Są one chyba dobre dla ludzi którzy lubią się bawić w "kompleciki" i będą sobie ustawiać broń wedle klasy co niestety nie jest dobrym pomysłem... Słyszałem że snajperom ciężko ze snajperek strzelać. Kurde, ja jako Recon na LOW koszę co tylko mi na centralną część optyki podleci.

Aha, zapomniałem o najważniejszym. Skusiłem się kupić egzoszkielet bo posiadałem już tak ogromną sumę (złomiarz ze mnie nie przeciętny). Ulepszyłem na maksa i waga skoczyła coś około 50 kilo samego wdzianka. Nie wiem co sobie twórcy wymyślili ale jak dla mnie to ten kombinezon powinien być jedyny w swoim rodzaju. Kupujemy go za ogromną sumę bo ponad 120 000 rubli. Zakładamy i owszem, dla Recona jest LOW ale weźcie postawcie w tym krok. Moment i kolo zmęczony. Przepraszam, to co to jest do cholery serwomotor według twórców gry? Czy nie wiedzieli że egzoszkielet jest to sterowany ruchem postaci wspomagany zewnętrzny szkielet?

Baterie do detektorów, PDA, latarki i nie wiadomo czego a do egzoszkieletu? Moja wizja tego kombinezonu powinna wyglądać tak:

Wyższa cena tak za około 250 000 ale miało by to swoje dobre strony. Brak podziału na klasę. Powinien być to kombinezon uniwersalny z powodu jego konstrukcji (wspomagany). Ciężki owszem ale powinien się sam nosić. Bateryjki tylko do egzoszkieletu i też nie za małe pieniądze (ew. ładowarka jakaś i okres czasu kiedy się akumulator naładuje).Zmęczenie powinno być znikome nawet przy sprincie a po rozładowaniu baterii powinien stać się dopiero ciężki w poruszaniu się. To by było coś...
Ostatnio edytowany przez djcycu, 13 Sie 2013, 11:30, edytowano w sumie 1 raz
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive swirekster.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"