[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez sledz w 12 Sie 2013, 13:42

Ja na misję Jeden Strzał zawsze biorę RPG-7 (ewentualnie granatnik podlufowy), bo nigdy nie mogłem zdecydować którego ubić.
Kierunek - tam!
Nadstawiaj uszu i rozglądaj się.
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

Dołączenie: 30 Sty 2012, 00:10
Ostatnio był: 14 Gru 2016, 13:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez SkullDagger w 12 Sie 2013, 13:45

Powiem jedno: GP100 - ten rewolwer wymiata, trzy strzały, trzech zabitych:) Kombinezon najemnika to dla niego kołderka dziecięca:) A "na papierze" ma dość niskie obrażenia.

I taki mały triczek, choć pewnie wielu tak juz robi:
:

Można zrobić własny schowek z tych ustawionych przez mod, nikt nas nie okradnie.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit

Za ten post SkullDagger otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kubekpop.
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Authentic96 w 12 Sie 2013, 13:47

O kurczęta, skoro tak, to zacznę polować na tą broń :P No pewnie na tą misję się spisze, bo dam głowę, że nieźle kopie ;) Ja na razie latam z Kar98k, jest bardzo sympatyczny, celny i szybciutko się ładuje (zupełnie jak by brakowało mu animacji :D). Myślałem nad kupnem SVD, ale 7kg to dla mnie za dużo, a 5 naboi więcej przy podobnych parametrach i z wzięciem pod uwagę szybkości ładowania 98-tki i prawie dwa razy lżejszej konstrukcji, to zupełnie zbędne 5 naboi. :P

@sledz: I tak trzeba ubić obydwóch :D Dwa celne strzały w głowę i spokój. Ale w gruncie rzeczy genialne rozwiązanie, postaram się zapamiętać ;)

@SkullDagger: Potwierdzam, ten rewolwer na krótkim dystansie niszczy absolutnie wszystko :D Jak grałem przed patchem jako Recon, to zabiłem tego kontrolera w jaskini na dwa strzały w głowę ;) Dla Recona broń doskonała :P
Тільки в зоні зустріти справжніх чоловіків.
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2013, 09:38
Ostatnio był: 14 Kwi 2016, 17:46
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 0

Postprzez jazon w 12 Sie 2013, 13:55

SkullDagger napisał(a):Powiem jedno: GP100 - ten rewolwer wymiata, trzy strzały, trzech zabitych:) Kombinezon najemnika to dla niego kołderka dziecięca:) A "na papierze" ma dość niskie obrażenia.

I taki mały triczek, choć pewnie wielu tak juz robi:
:

Można zrobić własny schowek z tych ustawionych przez mod, nikt nas nie okradnie.

Obrażenia nie zależą tylko od broni a również od amunicji. A o ile pamiętam amunicja .357 mag miała wysokie albo bardzo wysokie obrażenia (i do tego wysoka przemijalność). Dlatego jest taki efekt.

SVD może być dobre w późniejszym etapie gry. Głównie ze względu na to, ze amunicja 7.62x54 zadaje większe obrażenia od tej od kar98 (i nie mowie tutaj o parametrach broni)
Ostatnio edytowany przez jazon, 12 Sie 2013, 13:57, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post jazon otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 6

Postprzez djcycu w 12 Sie 2013, 13:56

Ja polecam Marsz od Żwawego. Magazynek 54 pestki bodaj i zero podrzutu chyba w trakcie strzału. Jedyna wada to że się nie wie kiedy się pestki wystrzelało. Pistolecik kozacki. W dodatku lżejszy jak niejedno SMG.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez sledz w 12 Sie 2013, 13:56

@Authentic96
Jasne że mogą być dwa celne strzały to nie byłby już jeden strzał.
Kierunek - tam!
Nadstawiaj uszu i rozglądaj się.
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

Dołączenie: 30 Sty 2012, 00:10
Ostatnio był: 14 Gru 2016, 13:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez n1ck w 12 Sie 2013, 14:02

djcycu napisał(a):Ok, ktoś tu pytał gdzie można kupić Sako TRG. Otóż sprzedaje go Sowa i nie tylko to. Dojdą także niektóra broń Żwawego oraz kilka fajnych smaczków jak np. FN2000 jaki nosi Gonta (z kolimatorem bez granatnika). Nie jestem dokładnie pewien po którym osiągnięciu Sowa otwiera tak ogromne zaplecze sklepu ale wydaje mi się że po tym jak sprzedamy mu większość informacji.

Ja mam już 'Wealthy Client' i nawet SWD nie mogę upolować, co dopiero mówić o TRG. A co do Gonty to on (jak i zresztą każdy chyba NPC) ma losowo dobieraną broń.

PS co do 'Jeden strzał' to najlepiej wziąć Gaussa :)
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez Authentic96 w 12 Sie 2013, 14:04

sledz napisał(a):@Authentic96
Jasne że mogą być dwa celne strzały to nie byłby już jeden strzał.

@sledz: przeczytaj spojler.

:

2. Jeden strzał
Zleceniodawca: Kowalski

Po rozmowie z Garrim o najemnikach, idziemy do Kowalskiego. Tam zgłaszamy o tym incydencie. Podczas rozmowy wyjawiamy wszystkie fakty poznane wcześniej. Kiedy wszystko będzie jasne do wyboru będziemy mieć cele. Oczywiście cokolwiek wybierzemy i tak będziemy musieli zabić obu, czyli najemnika i klienta. [...].

"Jeden strzał", czyli zabić pierwszy cel jednym strzałem, a nie oddać wyłącznie jeden strzał. ;) Wiem co mówię, bo jeszcze niedawno z ciekawości przeczytałem całą solucję Zewu Prypeci, bo nie zrobiłem misji z Oazą na vanilce, bo byłem święcie przekonany (zgodnie z opowieściami stalkerów), że Oaza znajduje się pod diabelskim młynem, a w tamto miejsce dostać się nie da. :D

@n1ck: Ja SVD mogłem kupić już na początku gry. Popróbuj wczytywać grę od nowa, bo mi SVD pojawia się w 9/10 przypadków.
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

Postprzez djcycu w 12 Sie 2013, 14:17

Gauss

Sprzedałem bo nie lubię tej broni :P Zaopatrzę się od biedy w RG6 bo mam go już dostępnego a jak nie to KVSK którego zaraz będę na bandziorach testował.

A co do broni to się autorzy chyba zbytnio nie znają na pukawkach. Przy ulepszaniu broni nasza pukawka zaczyna przybierać na wadze. Zaraz, zaraz... Mnie się wydaje że usprawniając broń pod względem szybkostrzelności, celności itd stosujemy lżejsze komponenty albo równe wadze oryginalnych części a tu taki babol... Co innego dociążenia kolb ale to się mieści w mniejszej wadze niż wychodzi potem.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez assire w 12 Sie 2013, 14:22

Gram snajperem a snajperek u mnie nigdzie nie ma :P U Sowy parę razy widziałem Kar98 i DMRa, a tak to nikt snajperek nie ma. Jak rozwaliłem najemników to też nie mieli nic fajnego poza FN2000 w kamuflażu. Ale za to Saigę miałem już od początku gry - przy ataku na Szewczenkę jeden z bandytów ją miał, z optyką na dodatek.
Pójdę i rozwalę najemników w magazynach podstacji, może oni będą mieli coś fajnego - snajperskiego.
assire
Stalker

Dołączenie: 01 Sie 2013, 22:31
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:14
Kozaki: 8

Postprzez SkullDagger w 12 Sie 2013, 14:29

Ja kilka godzin grałem na początkowej snajperce, te które mieli handlarze w Zatonie były słabsze. Dopiero teraz dorwałem M16 DMR, ulepszyłem te pierwsze dostępne modyfikacje i jest gites.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Authentic96 w 12 Sie 2013, 14:33

assire napisał(a):Gram snajperem a snajperek u mnie nigdzie nie ma :P U Sowy parę razy widziałem Kar98 i DMRa, a tak to nikt snajperek nie ma. Jak rozwaliłem najemników to też nie mieli nic fajnego poza FN2000 w kamuflażu. Ale za to Saigę miałem już od początku gry - przy ataku na Szewczenkę jeden z bandytów ją miał, z optyką na dodatek.
Pójdę i rozwalę najemników w magazynach podstacji, może oni będą mieli coś fajnego - snajperskiego.

Gorąco polecam Kar98k, jak na początek jest rewelacyjna ;) Chyba, że nie martwisz się o ciężar, to szukaj SVD, ma lepsze obrażenia z pocisków i większą penetrację. Chociaż w sumie z Kar'a i tak da się na celny strzał w głowę zdejmować i jest o wiele lżejszy ;)
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości