[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez djcycu w 06 Sie 2013, 17:27

Możesz sobie pobiegać na Zatonie, wleźć w kilka anomalii, wypróbować co jest dobre a potem po paczyku sobie rozpoczniesz nową grę i będziesz wiedział o co lata mniej więcej. Ja nadal gram, może skończę moda bez patcha (nie mam czasu na czekanie) a jeśli mnie przystawi i patch będzie obowiązkowy to sobie ten sprzęt który mam dopiszę do postaci by szybko nadgonić to co poczyniłem dotychczas. Co jak co ale jestem już jedną nogą w Prypeci :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SnapVGuard.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez Handlarz w 06 Sie 2013, 17:28

"trik ze skórami" - jakiś bug czy co ?
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 8

Postprzez Voramel w 06 Sie 2013, 17:32

Nie wiem czy to bug czy furtka twórców moda, aby szybko sobie kasę zdobyć. Idziesz do Brody, kupujesz od niego skóry i cześci mutantów. Idziesz do Sowy i je sprzedajesz. Zapisujesz grę i wczytujesz. Po loadingu, Broda z powrotem ma skórki i części i ponawiamy operację tak długo na ile potrzebujemy. Przebitka jest całkiem spora. Można nawet do kilku tysięcy tak zarobić po jednym kursie, choć to zależy od ilości itemków u Brody.

Radzę tego nie używać bo psuje zupełnie zabawę i nastawienie do gry. Chyba, że ktoś przez bugi musi zaczynać od początku, a nie chce znowu się męczyć. No i inna sprawa, że jeżeli patch wyjdzie jutro i trzeba będzie zacząć od nowa, to przynajmniej dziś możemy się pobawić różnymi pukawkami, posprawdzać pancerze jak działają w praktyce etc.

Za ten post Voramel otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
Voramel
Kot

Dołączenie: 05 Sie 2013, 16:13
Ostatnio był: 30 Sie 2013, 02:31
Kozaki: 1

Postprzez mayer99 w 06 Sie 2013, 17:57

Moje małe summary dla Misery 2.0 po około 15 h giercowania...
Zacząłem jako snajper - ambitnie w formule Dark Road; jedynie nóż i latarka ręczna...nawet PDA niedostepny...czarna rozpacz. Po kilkunastu próbach wydostania się z tartaku z całą bandą zombie na karku wreszcie udało mi się dotrzeć na Skadowsk. Potem mozolne krótkie wypady w towarzystwie innych stalkerów, zbieranie loot'ów z mutantów ew. z martwych towarzyszy niedoli. Tak właśnie po jakimś czasie dorobiłem się ledwo żywego Dragunova oraz LR300 w połowie paska zużycia!!!! szczyt marzeń...Na chwilę obecną posiadam: Colt1911 zużycie 50%, Maverick88 zardzewiały stan 100%, Colt M4A1 ( mój ulubiony) stan 100% +tłumik, Acog scope i granatnik - szkoda że bez granatów...ale cóż życie w Misery.... ;), M14DMR stan 100% z lunetą 6X- w końcu żem snajper :). Do tego pare giwerek w skrytce na Skadowsku w słabym stanie, ale żal było mi się pozbyć. Aha i jest jeszcze SIG 550 modern brand new, trzymam tak na wszelki wypadek... Niedawno udało mi się nabyć 1 kombinezon - padło na Świt - wszechstronny i było mnie stać. Od momentu zakupienia pancerza życie stało się odrobinę łatwiejsze. Mam zaliczone ok 2/3 misji.
I tu przestało mi się podobać. Wybrałem się do znanego mi juz tartaku ( wielka ucieczka ), nastawiony na hordy zombie i nie myliłem się. W międzyczasie pojawiło się stado milusińskich piesków tak 8-10 to jeszcze przeżyłem....ale gdy nie wiadomo skąd nadbiegły wyjatkowo zajadłe 3 pijawki atakujące razem...tego juz za wiele jak dla mnie. W moim odczuciu Misery jest trudne, wystarczająco ale to już przegięcie pały było...Po przeczytaniu kilku postów do żelaznego lasu nawet jeszcze się nie wybrałem nie mam ziarna na tyle ammo... Taka rzeźnia jak ktoś opisał juz w moim odczuciu to nie pasuje do Stalkera. Apeluję o rozsądek do autorów....;)
Mam juz całkiem przyzwoity ekwipunek, lata praktyki ze Stalkerem a tu jestem bezradny jak sarenka Bambi...
Opiszę jak zdobyłem M14DMR w stanie powyżej 45%...Miałem już tę snajperkę ale ok 20% stanu, traktowałem ją jak skarb najwiekszy używając od święta - naprawa u Kardana nie wchodziła w rachubę. Latałem po Zatonie robiąc mały freeplay w poszukiwaniu equipmentu zaszedłem do fabryki zobaczyć z mostu jak wygląda sytuacja z najemnikami. Patrzę i oczom nie wierzę!!! Po niecce w oczyszczalni przechadza się snajper z M14DMR w łapie!!! Po wnikliwej obserwacj jego toru spaceru wkroczyłem do akcji i zdjąłem go SIG'iem 550 z tłumikiem...nikt nie zauważył...Przekradłem się a stan broni ponad 50%!!! Niestety zostałem zauważony podczas ewakuacji....kilkanaście prób i jestem snajperem pełną gębą ;). Po drodze na Skadowsk - emisja ledwo się ukryłem w Leśniczówce, ale cała akcja trzymała w napięciu mega... :) Podsumowując
+: jest klimat, widać ogrom włozonej pracy w moda, walka realistyczna chociaż NPC's widzą gracza ze strasznie dużej odległości-lekka przegina, ilość przedmiotów i broni, sporo nowych schowków -jest co zwiedzać; MOD jest MEGA
-: Zachwiany balans cen (np naprawa broni droższa niż nowa)taniej wychodzi zakup broni od Żwawego niż naprawa przeciętnego złomu, praktycznie bezużyteczne artefakty, zatrzęsienie mutantów w niektórych lokacjach-po mojemu masochizm lotalny(do zmiany ;)), troszkę zbyt szybkie zużywanie się broni i kombinezonów.
BUGI:
1. W dźwigach portowych u Wstrząsa na stole nie ma zwlok Gonty( bodajże)
2. U Kardana niektóre bronie można upgrade'ować bez dostarczenia zadnych narzędzi-całe drzewko(np: M14DMR i AKS 74)
3. Broń kalibru .45 błednie wyswietla ilość amunicji na HUD'zie
4. FN FAL dla klasy snajper ma poziom um. low....za cholerę nie kumam czemu....skoro karabiny szturmowe mają medium....?
5. niektóre zestawy naprawcze mają błędnie podany % usuwanych uszkodzeń
Dodam jeszcze że u mnie mod chodzi naprawdę dobrze - max 2-3 wyloty na rozdz 1650x1050, rozszerzone pełne ośw. dynamiczne, pełny pasek widzenia, większośc pasków na 2/3.
PS Nigdy nie miałem crashu przy upgrade'owaniu czegokolwiek...
i..... czekam na patch'a pozdro ALL :)
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez jazon w 06 Sie 2013, 18:22

Voramel napisał(a):Nie wiem czy to bug czy furtka twórców moda, aby szybko sobie kasę zdobyć. Idziesz do Brody, kupujesz od niego skóry i cześci mutantów. Idziesz do Sowy i je sprzedajesz. Zapisujesz grę i wczytujesz. Po loadingu, Broda z powrotem ma skórki i części i ponawiamy operację tak długo na ile potrzebujemy. Przebitka jest całkiem spora. Można nawet do kilku tysięcy tak zarobić po jednym kursie, choć to zależy od ilości itemków u Brody.

Radzę tego nie używać bo psuje zupełnie zabawę i nastawienie do gry. Chyba, że ktoś przez bugi musi zaczynać od początku, a nie chce znowu się męczyć. No i inna sprawa, że jeżeli patch wyjdzie jutro i trzeba będzie zacząć od nowa, to przynajmniej dziś możemy się pobawić różnymi pukawkami, posprawdzać pancerze jak działają w praktyce etc.

Z tego co ja czytałem na stronie moda Misery na moddb.com. Wychodzi na to, ze zapisy gry działać będą, choć nowa gra jest zalecana. Ja z grą się wstrzymałem, gdyż aż tak długo nie grałem i chętnie dorobię się kilku rzeczy z poprawionym balansem itp.

Ja może też powiem słówko o stabilności moda na moim słabym laptopie. Jest bardzo dobra. Wyloty tak naprawdę miałem w 3 przypadkach:
- wczytywałem szybki zapis
-trafiłem w głowę z mosina używając lunety (zdążyło mi się to 2 razy)
-próbowałem ulepszyć karabin Galil.

A i jeszcze jeden bug o którym zapomniałem wspomnieć. Strzelba Mosberg (zardzewiała) i ta zardzewiała strzelba z okrągłym magazynkiem nie chce zmieniać typu amunicji po wciśnięciu Y.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez djcycu w 06 Sie 2013, 19:02

A próbowałeś Mosberga albo inną śrutówkę najpierw rozładować? Czasem trzeba rozładować i na pusto zmienić amunicję.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez jazon w 06 Sie 2013, 20:02

Mosberga już nie mam wiec nie sprawdzę ale w tej bębenkowej śrutówce po rozładowaniu można zmienić rodzaj amunicji.

Mam jeszcze pytanie. Nie mam dostępnych wielu ulepszeń dla Mosina. Jest napisane ze to ulepszenie jest dostępne dla broni typu Standard lub wyższe. Wiec moje pytanie jest takie jaka klasę broni ma Mosin, bo na pewno nie jest zardzewiały ani jak sie okazuje nie jest "Standardowy" ?

I pytanie następne. Czy w patchu zostaną dodane ulepszenia dla wszystkich pancerzy ? Bo z tego co sprawdzałem skórzana kurtka (ta za 20k z hakiem) nie ma ulepszeń.
jazon
Stalker

Postprzez djcycu w 06 Sie 2013, 20:28

Pewnie nie mają ulepszeń by lekko nagiąć do realizmu. Skoro coś jest zwyczajne to bez możliwości ulepszenia. Jeśli chodzi o karabiny to głównie wymagane są wersje modern. Klasa opisana jest po nazwie itemu. Oczywiście możesz mieć standardową wersję a wymagana może być alternate.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez jazon w 06 Sie 2013, 20:35

Tyle ze taka strzelba TOZ 34 bez żadnego dodatkowego podpisu ma więcej dostępnych ulepszeń niż Mosin. Trochę tego nie rozumiem.
jazon
Stalker

Postprzez djcycu w 06 Sie 2013, 20:45

Czego nie rozumiesz? Po prostu ma więcej opcji przeróbki niż tamta broń i tyle.

A co do moda to nabawił mnie szewskiej pasji... SEVA, ot stała się moją własnością i zaczęły się schody. Non stop bugi ze skryptami które wcześniej się pojawiały. Chcę zapisać - bugtrap, chcę coś wczytać - bugtrap, chcę coś sprzedać, przejść na inną lokację - bugtrap... Coś podejrzewam że może być wielka hujnia z tym modem. Im dalej we fabule tym gorsza stabilność, ba! leci na łeb na szyję jak NS i na jednym "paczu" się chyba nie obejdzie...

Tak się cicho zastanawiam... Po uj jasny robić wybór specjalności w tym modzie. Czuję że to ta funkcja tak wiele kaszani bo jedni snajperzy, drudzy szturmowcy, trzeci zwiadowcy i każdemu co innego wyskakuje w trakcie rozgrywki.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez jazon w 06 Sie 2013, 21:01

Rozumiem wszystko po prostu dziwi mnie fakt ze strzelba (w tej wersji) ma więcej dostępnych ulepszeń niż Mosin i tyle.
jazon
Stalker

Postprzez djcycu w 06 Sie 2013, 21:10

No i pograłem...

[error]Expression : !m_error_code
[error]Function : raii_guard::~raii_guard
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line : 748
[error]Description : ...zew prypeci\gamedata\scripts\xr_combat_ignore.script:142: attempt to index field 'actor' (a nil value)

Buy SEVA, upgrade it and get the fuck out of there to... ...desktop. Tyle można powiedzieć. Czysta SEVA się zachowuje normalnie ale bez ulepszeń to szkoda ją nawet trzymać bo nie warta nic. Non stop się ten bug przewleka w tej grze... Nie mam już do niej siły.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości