[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Beziele w 06 Sie 2013, 12:58

W ekwipunku masz takie cuś(nie wiem jak to nazwać) po czym gdy to klikniesz broń długa przechodzi na slot broni podręcznej.
Image
Awatar użytkownika
Beziele
Stalker

Dołączenie: 25 Gru 2011, 09:22
Ostatnio był: 15 Lis 2014, 09:55
Miejscowość: Okolice Lublina
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez StalkerCell w 06 Sie 2013, 13:01

@Victor0 - jest takie coś, co napisał @Beziele. Tylko taka rada - nie wkładajcie tego do schowka, ani tym nie handlujcie, bo BugTrap wywali :E .
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 06 Kwi 2021, 01:46
Miejscowość: Paniewo
Kozaki: 57

Postprzez smoq2 w 06 Sie 2013, 13:22

Co do ulepszeń:

1. Nowy system ulepszeń działa, ale go wyrzucę - Ładowanie save'ów wynosi około 30-40 sec na moim sprzęcie. U niektórych będzie to 5 min, i nie chodzi tu o stary sprzęt, tylko silnik ma czasem problemy z jakąś konfiguracją.

2. Stary system ulepszeń nie działa, dlatego go wyrzucę - Parametry się nadpisywały, i w rezultacie jedne ulepszenie kasowało inne, już zainstalowane, ulepszenie.

3. Oryginalny system ulepszeń działa, ale go nie przywrócę - Jest do dupy. Albo idziesz w celność, albo w szybkostrzelność. Nie pasuje to do nowych parametrów podstawowych broni.

Pancerze mają podobne problemy.
Ogólnie system "nakładania" nowych parametrów na przedmioty jest skopany, i zawsze był. Chciałem to obejść, ale jak widać w pkt. 1, obejście kosztuje za dużo.

Spoko, wymyślę na co można wydawać kasę.

-------------------------------------------------------------------------------

Dodałem nowe przedmioty.

1. Kompletna lista przedmiotów do konsumpcji:

- Pączek*
- Pizza mrożona*
- Piwo*
- Woda
- Mleko*
- Fajki*
- Wódka "Kozak"
- Wódka "Premium"*
- Chleb
- Kiełbasa
- Konserwa*
- Antybiotyki*
- Antyrady*
- Ziele* (oczywiście angielskie ;) )

* Dobra luksusowe - Handlarze neutralni sprzedają je po standardowych cenach, natomiast frakcyjni skupują je po większych. Można kupić tylko u handlarzy neutralnych.

Jest to element żywej ekonomii, który wczoraj udowodnił mi, że wyszedłem z wprawy. Przez cały wieczór tworzyłem kod, który pozwoli NPC Samotnikom sprzedać je handlarzowi. Jutro postaram się stworzyć kolejny, który pozwoli im je kupować. Tak jakbyście nie wiedzieli, NPC nie potrafią kupować nic od siebie nawzajem. Musiałem ich tego nauczyć.
Oczywiście, sama transakcja wymiany towaru za pieniądze nie jest taka trudna. Najtrudniejsze jest napisanie podejmowania decyzji, typu komu ma co sprzedać, kiedy ma sprzedać, itp.

Stworzyłem sobie taki diagram, który prezentuje system pozwalający zarabiać Samotnikom, i uzbrajać się w lepszy sprzęt:

http://img23.imageshack.us/img23/3522/yh3w.png
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Omnibus w 06 Sie 2013, 13:26

Czyli rozumiem, że już wrzucisz 3.9?
To błagam: wsadź też scientistów i wojskowych stalkerów do update'u.
Diagram logicznie wygląda łądnie i spójnie.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Postprzez StalkerCell w 06 Sie 2013, 13:38

smoq2 napisał(a):- Wódka "Premium"*

A nie lepiej Sobieski :D . Taki Polski smaczek by był. Albo jakąś klimatyczną nazwę wymyślić, np. "Wódka Stalkerska", lub "Wódka Mózgojeb (od Mózgozwęglacza :D ). Albo zamiast wódki dać bimber - chyba każdy stalker umiałby go zrobić ;) .
Ostatnio edytowany przez StalkerCell, 06 Sie 2013, 18:05, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 06 Kwi 2021, 01:46
Miejscowość: Paniewo
Kozaki: 57

Postprzez smoq2 w 06 Sie 2013, 13:41

@ Omnibus - Nic na razie nie wrzucam, to jest zaledwie mały element układanki. :P

@ StalkerCell - Kiedy Wódka "Premium" mi się podoba - http://vito.org.pl/sklep/images/Stolichnaya%20Vodka.jpg
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez mdss w 06 Sie 2013, 13:44

Pączek? @_@

skąd w Zonie pączki? Jakaś lokalna piekarnia-cukiernia? Zanim pączek dotarłby do Zony miałby już dobrych kilka dni i nie wiem czy byłby kuszącym "dobrem luksusowym" :)

Może lepiej "Pudełko Ciastek"?...

Schemat gites - Samotnicy będą maszynami do zbierania, jakimi powinni być z założenia :)

@up
Wóde też można zmienić na coś fajniejszego... Może Whisky? W końcu to "dobro luksusowe" ;)
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Dołączenie: 06 Wrz 2012, 11:13
Ostatnio był: 09 Paź 2015, 22:21
Miejscowość: Cmentarzysko Maszyn
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 31

Postprzez Dark Dante w 06 Sie 2013, 14:00

Co do tych pączków to może racja... Mało realne żeby dotarł świeży no ale nie wtrącajmy się do tego co planuje zrobić autor moda, w końcu wszystko robi sam a my raczej nie bardzo pomagamy :P
Zona ma swoje tajemnica, Ty musisz je poznać.

Dark Dante
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Kwi 2013, 18:48
Ostatnio był: 28 Cze 2015, 23:23
Miejscowość: Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 12

Postprzez igla2008 w 06 Sie 2013, 14:22

Smoq spoko, rozumiem, że nie ma możliwości abyś wydał wersję z tym systemem który opracowałeś i bez niego?
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez smoq2 w 06 Sie 2013, 14:38

@ mdss - Racja, pudełko ciastek znacznie bardziej pasuje. Szedłem tokiem myślenia, że skoro ktoś piecze chleb, to czemu nie szepnąłby się na pączki. Tak czy siak, pudełko ciastek wymaga znacznie mniej pytań od gracza. :)
Wódkę Premium też można zmienić na Whisky.

@ Dark Dante - Spoko, jeżeli coś nie wymaga zbyt dużo pracy, to zawsze można to zmienić.

@ igla - Nie ma takiej opcji. Wersje byłyby zbyt drastycznie różne od siebie. W przypadku AtmosFear i wersji Lite było to po prostu kilka plików mniej i jedna linijka inaczej w jednym. W tym przypadku byłyby to 2 zupełnie inne zestawy kilkudziesięciu configów i 2 zestawy kilku plików skryptowych. Wprowadzanie zmian do obu wersji byłoby niemożliwe dla jednego człowieka.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Idealny w 06 Sie 2013, 17:16

Do whisky dorzuć jeszcze colę :D Teraz, przy ognisku, będę mógł sobie wypić hehe.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 32

Postprzez xyz_pl w 06 Sie 2013, 19:02

smoq2 napisał(a):Pancerze mają podobne problemy.

Kurczę o ile bronie to nie problem to szkoda że nie będzie można grzebać w pancerzach. To naprawdę bardzo pomagało, zastanów się proszę czy jednak warto upgrade armorów usuwać.

smoq2 napisał(a):Dodałem nowe przedmioty.

"Pizza mrożona" i "ziele" mój faworyt! ;D Tak jak chłopaki napisali wyżej - fajnie by jeszcze zobaczyć Sobieski i Colę.

smoq2 napisał(a):Tak jakbyście nie wiedzieli, NPC nie potrafią kupować nic od siebie nawzajem. Musiałem ich tego nauczyć.

Brawo na coś takiego czekałem! I jako Samotnik i jako Bandyta! :)
Obecnie na forum pod innym nick'iem: Agis

xyz_pl
Wygnany z Zony

Dołączenie: 10 Maj 2008, 00:28
Ostatnio był: 07 Sie 2013, 01:25
Miejscowość: Wrocław
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości