[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Handlarz w 06 Sie 2013, 00:50

Co jakiś czas (ok 5-10 min) sławetne "x-ray 1.6 przestał działać" - wchodzę do loga a tam nawet nie ma żadnych fatal errorów... co do Zony ?
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 8

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 06 Sie 2013, 01:02

Jak na Janowie to mam podobnie. Czasem udaje mi się pograć dłużej ale dość często wali bugami.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Krzysu_Pl w 06 Sie 2013, 01:22

Ja tak mam cały czas że wali bugami bez początku [FATAL ERROR], nie wiem co robić, zmniejszenie opcji na dużo niższe zabiło by tego moda, bo wiem na co mój sprzęt pozwala...
Awatar użytkownika
Krzysu_Pl
Tropiciel

Dołączenie: 05 Maj 2010, 19:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 00:51
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 81

Postprzez Handlarz w 06 Sie 2013, 01:25

djcycu - ja jestem w Zatonie i jak gdzieś biegnę to co chwilę F5 bo inaczej się nie da grać. Pc spełnia wymagania moda więc to nie wina sprzętu... a log normalny mi się tworzy.
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 8

Postprzez sledz w 06 Sie 2013, 10:21

Akurat z pijawkami nie miałem problemu.
Udało mi się zakraść do jednej i wystarczył pojedynczy strzał z shotguna w tył głowy.
Jeśli atakuje mnie od frontu i zauważę ją jakieś 10 metrów od siebie to pada po 3 strzałach na klatę.
Jeśli zaatakuje z mniejszej odległości: strzał - unik - poprawić w plecy, jak zawróci i przeprowadzi drugą szarżę to powtórzyć i wystarczy. Daje się też pokonać dwie, o ile nie atakują jednocześnie z odwrotnych stron, z trzema jeszcze mi się nie udało (ale walczyłem z nimi tylko w Ekologu albo płaszczu, w których drugie dziabnięcie mnie zabijało).
Podobnie ze snorkami, tyle że można ubić je dwoma strzałami od przodu (łatwiej trafić w głowę).
Kierunek - tam!
Nadstawiaj uszu i rozglądaj się.
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

Dołączenie: 30 Sty 2012, 00:10
Ostatnio był: 14 Gru 2016, 13:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez djcycu w 06 Sie 2013, 11:30

Snorki w tym modzie są chyba jednymi z łatwiejszych celów. Kto zna anatomię ich ruchu to bez problemu sobie poradzi. Tylko broń może wtedy skaszanić sprawę kiedy się zatnie.

Za burery twórcy moda mają u mnie plusa jak stąd do nieba! Już nas pajace nie doprowadzą do totalnego zmęczenia i nie wytrącają broni z ręki. Co prawda uderzenie przedmiotem może stać się śmiertelne jak i ich słynne "kamehama" ale wystarczy na czas "osłony" kręcić się wkoło nich jak księżyc celując ze śrutówki i kiedy powłoka zniknie strzelić. Jesteśmy dzięki temu iście nieśmiertelni a one bezbronne (nie mogą jednocześnie się osłonić i rzucać przedmiotami).

Pijawki nie potrafię zdzierżyć. Jeden cios w kombinezonie stakera powinien być do połowy życia a ja nie zdążę za bandaż nawet złapać kiedy się wykrwawiam. Straszny minus bo rzadko kiedy zaskakujemy pijawkę. To one nas zaskakują i nie ma wyjścia... Trzeba walczyć.

Nie ufał bym zapisom poprzez F5. Konsola i zapisywanie osobnych save bo kilka mi już padło. F5 stosuję tylko w trakcie grubszej taktycznej akcji. Po zakończeniu twardy zapis.

Pytanie: Detektory Wieles można znaleźć gdzieś? Albo kupić? Strasznie rzadko spotykane. Dopiero jeden znalazłem :/
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez figmar w 06 Sie 2013, 11:57

Jutro wychodzi ten patch?
figmar
Kot

Dołączenie: 02 Sie 2013, 15:22
Ostatnio był: 07 Gru 2013, 23:07
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez vandr w 06 Sie 2013, 11:59

Ponoć. Choć może być kilkudniowa obsuwa.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive figmar.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez SnapVGuard w 06 Sie 2013, 12:13

@djcycu

Nie mogę znaleźć tych precyzyjnych narzędzi, mógłbyś dać screen'a miejsca z pda?
Awatar użytkownika
SnapVGuard
Kot

Dołączenie: 29 Mar 2013, 12:51
Ostatnio był: 04 Lut 2014, 13:53
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez Plaargath w 06 Sie 2013, 12:37

Malcziki, a powiedzcie mi jedno - zaimplementowali może w mizerii opcję oddawania NPCom rzeczy za darmo? Sam nie mam kiedy sprawdzić, jak mam wolną chwilę, to spolszczenie robię, nawet jeszcze pliku nie rozpakowałem (chlip, chlip).
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 15:17
Kozaki: 237

Postprzez Voramel w 06 Sie 2013, 13:14

Hmm... zanim Mizeria nie postanowiła mi się zbuntować i nie chce wczytywać savów (na Zatonie) to chyba największy problem miałem ze snorkami. Kiedy jest jeden to jeszcze idzie dziada ubić, ale kiedy jest ich więcej to zaczyna się problem. Silnik gry czasem dziwnie odczytuje obrażenia jakie od nich otrzymujemy. Robię unik i snork przelatuje koło mnie w całkiem słusznej odległości - a mimo to i tak mnie dziabnie. Z drugiej strony - moja wyobraźnia wtedy mówi mi, że drań machnął mnie łapą, a ja tego nie zauważyłem ;).

Jak walczyłem z pijawkami w Zatonie to nie miałem z nimi jakoś większych problemów (chyba dwa razy powtarzałem). Najpierw granacik, a potem kilka serii. Przechodziłem ten moment mając heavy overcoat i stg44 (klasa assaulter). A jak już się dorobiłem kombinezonu świt i AKS74 zmodyfikowanego - zaczęły się problemy z save'ami. Wiecie może, czy jakieś poszczególne przedmioty - bądź ulepszenia - powodują crashe? Jak kupiłem sobie strzelbę na mutanty (TOZa) i chciałem go sobie ulepszyć to mnie wyrzuciło do pulpitu. W gruncie rzeczy - chyba od tego momentu zaczęło mi się sypać.
Voramel
Kot

Dołączenie: 05 Sie 2013, 16:13
Ostatnio był: 30 Sie 2013, 02:31
Kozaki: 1

Postprzez frosth w 06 Sie 2013, 13:43

log?
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości