[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez jazon w 05 Sie 2013, 13:36

SnapVGuard napisał(a):
jazon napisał(a):Co jest w schowku w spalonym gospodarstwie ? Tam jest taki ogień ze chyba tylko w kombinezonie naukowców można tam sie dostać.

W tym schowku jest:
:

- Pistolet wyciszony PB/6P9 i 15 szt. ammo do niego, stan idealny
- Alun's journal page
- 2x 100 ruble coins
- cocaine
- canned corn

A to ciekawe jaką grasz klasą postaci ? Sam sprawdziłem ten schowek i u mnie grając snajperem jest
:

tylko zestaw do naprawy broni o średnim i dużym kalibrze, naprawa od 80%
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 05 Sie 2013, 14:23

Nie wytrzymam... Nerwicy idzie dostać, rzygam tym Zatonem :D Siostra też łaziła i szukała pod moją nieobecność i nic. Powiedzcie mi, jest możliwość dopisania tych narzędzi do handlarza? Próbowałem coś ale się nie pojawiają.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Zabolo w 05 Sie 2013, 14:38

Hmm ciekawe czy autorzy celowo umiejszczają przedmioty w ten sposób....

http://www.youtube.com/watch?v=t4mD9DWq10Y

I niby jak sięgnąć coś takiego? Ja mam podobną sytuację na Ranger Station w Zatonie(miejsce gdzie bandyci dobijają targu z handlarzami bronią). Jest sobie plecam stalkera za oknem i co - i dupa bo nie można się w ogóle do niego dostać :).
Zabolo
Stalker

Dołączenie: 14 Wrz 2008, 21:45
Ostatnio był: 18 Lip 2014, 14:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Postprzez jazon w 05 Sie 2013, 14:40

Umiejscowienie narzędzi zależy od Twojej klasy postaci. Jaką grasz klasą postaci ? Dla Snajpera narzędzia znajdują się
:

Kalibracyjne w domku na poddaszu w tartaku, nie na stoliku tylko na prawo od drabinki pod dachem. Podstawowe znajdują się w Ranger station na lewo od wejścia do chali na rurach.Precyzyjnych jeszcze nie znalazłem ale kilka stron temu ktoś pisał gdzie są.
jazon
Stalker

Postprzez vandr w 05 Sie 2013, 14:41

Zabolo napisał(a):I niby jak sięgnąć coś takiego?

Spróbuj szczelić w butelkę, może się potoczy.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez djcycu w 05 Sie 2013, 14:42

Gram zwiadowcą czyli Recon. Znalazłem już dwie skrzyneczki z podstawowymi i precyzyjnymi ale nie wiem gdzie szukać tych kalibracyjnych. Początkowo myślałem że w Prypeci będą dopiero ale jak ktoś już tu pisał że znalazł wszystkie no to szukam gdzie się da... Tragedia :/ Czy ktoś z Reconów znalazł te narzędzia kalibracyjne? Pomóżcie bo wracanie na Jupiter bez nich nie ma sensu. No chyba że podpowiecie gdzie szukać na Jupiterze.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez bzykacz w 05 Sie 2013, 14:48

djcycu napisał(a):Ja gram zwiadowcą i podpowiedział mi już ktoś gdzie są podstawowe i precyzyjne narzędzia. Udało mi się znaleźć ale kalibracyjnych już nie mimo że powiedziała mi to ta sama osoba.

Też jestem zwiadowcą, specjalnie nie szukam, ale możesz podpowiedzieć gdzie znajdę narzędzia i który z mechaników jest najlepszym wyborem?

Mam też pytanko co do skrzynek do naprawy, to dosyć droga rzecz i jak rozumiem skrzynki są zaopatrzone w narzędzia z plasteliny i plastiku, że się zużywają po jednym użyciu? Dobrze rozumiem?

Wiadomo coś konkretnego o tym patchu? Czy ktoś może jasno potwierdzić lub zaprzeczyć wiadomości, o ewentualnym dniu wypuszczenia (środa?) i to, że sejwy mają nie działać?

Myślę, że danie droższych skrzynek, ale wielokrotnego użytku będzie przyjemniejszym rozwiązaniem.

Mam pytanie co do rodzai broni, czy są znaczące różnice między Alternate, modern, customized (to jest natywnie w jakiś sposób ulepszona)? Modern daje chyba dodatkowe możliwości ulepszania, ale jak z resztą?

Bug'ów ciąg dalszy:
- jeden rodzaj AKM ma opis, wersja WORN chyba, moja postać to Recon,
- jeżeli npc upuści broń i się np podda/położy ranny broń zawsze jest na maxa zniszczona :facepalm: ,
- npc to kleptomani i magicy, np. walczymy z dużą grupą zabijamy część to reszta podniesie upuszczoną broń martwych towarzyszy, ale to jeszcze nic, nie dość, że podniesie to jeszcze ją zdematerializuje! (cały czas coś mi nie grało, ale po wczorajszym jestem pewien), jest to chyba jedna z bardziej denerwujących rzeczy :mad: , bo niema animacji, a broń znika na zawsze, a w ogniu walki trudno jest zrobić tak by przeciwnicy ginęli idealnie tak by nie podnosili broni po swoich kolegach, opcje zbierania gratów powinni mieć aktywną po walce,
- każdy chyba to miał, ale napisze, npc kiedy padają ranni wstają po kilkudziesięciu sekundach magicznie ozdrowiali, dostałem tak serie w plecy :facepalm: ,
- npc to masochiści, jeżeli walniesz rannego nożem to koleś tak się ucieszy, że wstanie i zacznie w Ciebie strzelać (lol) :/ ! ,
- zona przyciąga samych ukraińskich Супермена :E , w jednego (to przykład, takich "jednych" było już trochę) władowałem z 12-20 (aks-74) trafień na klatę i nawet się nie zgiął, dopiero po 2-4 trafieniach w głowę i ciężkich przemyśleniach zdecydował się opuścić ten zły świat (nie był w exo) , myślę, że prędzej dopadła go ołowica niż obrażenia wewnętrzne... , rozumiem, że ma być trudno, jednak domagam się sprawiedliwości, npc strzelają celnie (tu jest ok, chociaż koty mają celność policjanta z długą służba za sobą), mają reakcję rewolwerowca (mistrz ok, ale koty? come on...), im celownik nie maluje fantastycznych kręgów po niebie już po 2-4 trafieniach, w pełnej ciemności nie używają latarek (mistrz i weteran ok, mogą mieć nokto, ale koty i doświadczeni? ), nigdy nie używają apteczek i bandaży, strzelają ile fabryka dała nie patrząc na amunicje, jak jeden mnie wypatrzy i sekundę później umrze od noża to reszta telepatycznie już dostała, email z moją dokładną lokalizacją, zdjęciem i prawdopodobnie życiorysem... , czasami czuje się oszukany strzelając się z nimi, zwłaszcza jak po przenośnej fabryce amunicji jaką mieli zostaje wielkie zero i z 7 kolesi mam 7 pestek do pistoletu, reszta magicznie wyparowała... ehh
- mam czasami wylot jak walnie piorun,
- mam wylot jak zagadam do rannego stalkera by dać mu apteczkę,
- przez duże różnice w cenie sprzedaży i zakupu np. skór można kupować u handlarza i sprzedawać u Sowy zyskiem,
- dużym problemem jest stwierdzenie jak i kto jest do nas nastawiony, bandyci są dosyć charakterystyczni (czasami zdarzają się wyjątki) , ale przydałoby się jakaś możliwość np. przez lornetkę (może ulepszoną), rozumiem, że ktoś nowy w tym miejscu może mieć trudności, jeszcze musi się dotrzeć z Zoną, ale ktoś kto już trochę siedzi powinien już po przyjrzeniu się wiedzieć mniej więcej z kim ma do czynienia,
- zaliczam wylot do pulpitu gry próbuję ulepszyć niektóre bronie, lub tylko niektóre ich wersje,
Chyba tyle. Pewnie o czymś zapomniałem, ale trudno.
Awatar użytkownika
bzykacz
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2009, 17:34
Ostatnio był: 26 Lut 2016, 00:27
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez Traper w 05 Sie 2013, 14:52

Wygrzebałem lokację narzędzi kalibracyjnych dla Recona w Janowie.
:

Są w punkcie kontrolnym tam gdzie płacisz bandycie dług Wano, podobno na drugim piętrze na stole.
Awatar użytkownika
Traper
Kot

Dołączenie: 10 Lut 2008, 17:48
Ostatnio był: 28 Sie 2013, 18:25

Postprzez jazon w 05 Sie 2013, 14:59

Mam pytanie czy tylko ja mam wrażenie ze NPC potrafią widzieć przez drzewa, krzaczki i wysoką trawe? Miałem taka sytuacje na stacji benzynowej. Przykampiłem się w pewnej odległości od niej, za drzewem obok krzaczka, zanim jeszcze zdążyłem przyciągnąć lunetę do oka bandyta mnie zauważył, chyba miał rentgen zamiast oczu.

Czy ktoś wiec za co odpowiada parametr handling w broni ?
jazon
Stalker

Postprzez sledz w 05 Sie 2013, 15:10

Traper napisał(a):Wygrzebałem lokację narzędzi kalibracyjnych dla Recona w Janowie.
:

Są w punkcie kontrolnym tam gdzie płacisz bandycie dług Wano, podobno na drugim piętrze na stole.

U mnie nie było (też Recon).
Coś pamiętam z zapowiedzi że lokalizacja zestawów miała być losowana przy rozpoczęciu gry. Albo po prostu ślepy jestem.
Kierunek - tam!
Nadstawiaj uszu i rozglądaj się.
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

Dołączenie: 30 Sty 2012, 00:10
Ostatnio był: 14 Gru 2016, 13:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez SnapVGuard w 05 Sie 2013, 15:17

jazon napisał(a):
SnapVGuard napisał(a):
jazon napisał(a):Co jest w schowku w spalonym gospodarstwie ? Tam jest taki ogień ze chyba tylko w kombinezonie naukowców można tam sie dostać.

W tym schowku jest:
:

- Pistolet wyciszony PB/6P9 i 15 szt. ammo do niego, stan idealny
- Alun's journal page
- 2x 100 ruble coins
- cocaine
- canned corn

A to ciekawe jaką grasz klasą postaci ? Sam sprawdziłem ten schowek i u mnie grając snajperem jest
:

tylko zestaw do naprawy broni o średnim i dużym kalibrze, naprawa od 80%

Gram zwiadowcą. Widać, że dla każdej postaci w danym schowku jest co innego ;)
Awatar użytkownika
SnapVGuard
Kot

Dołączenie: 29 Mar 2013, 12:51
Ostatnio był: 04 Lut 2014, 13:53
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez szczupi26 w 05 Sie 2013, 16:03

Zgłaszania błędów ciąg dalszy:

- losowe wywałki do pulpitu i zwiechy (od rozmów ze stalkerami do wyładowań atmosferycznych)
- nie wiem czy ktoś to zauważył i o tym pisał ale podczas zmian pogodowych (mgła -> cokolwiek innego) i pór dnia (poranek przed świtem -> świt + promienie słońca) drastycznie spada mi ilość fps-ów (z ok 55-60 do 25-35) co ciekawe nie jest to spowodowane dławieniem się grafiki a drastycznym spadkiem obciążenia gpu (z 95-99% do 45-65%) żeby wszystko zatrybiło ponownie muszę restartować grę.
- celność przeciwników (o tym znowu wszyscy piszą) to jakaś pomyłka grając snajperem nie mogę ściągnąć kolesia (mosinem) z 50-60m podczas gdy delikwent taki wsadza mi head shoota z jakiegoś nędznego pistolecika albo pół magazynka z pepeszki w klatę nie puszczając palca ze spustu.
- absolutnie zwalone "dostrzeganie" przez przeciwników opisane przez moich poprzedników.
i5 2500K@4,3GHz + NOCTUA NH-U12P|ASROCK P67 PRO3|2x4GB G.SKILL TRIDENT X 2400MHz CL10
SAPPHIRE HD 7950@1000/1375 |SAMSUNG 840 120GB|CORSAIR 520HXEU-520W|CM DOMINATOR 690|BENQ GW2750HM|MICROLAB SOLO 5C
szczupi26
Kot

Dołączenie: 05 Sie 2013, 15:34
Ostatnio był: 22 Sie 2013, 17:40

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości