Ogólnie to niezwykla celnść npców (a szczególnie zombie) jest trochę przesadzona, tak samo ich czujność. I nie chodzi tu już nawet o zasięg widzenia
. Przykład:
Chciałem zakraść się do obozu najemników i ukraść im laptopa dla Brody. W vanilli misja ta wymagała trochę kombinowania jeśli chciało się to zrobić po cichu. Gram snajperem, więc pomyślałem że zrobienie tej misji po cichu będzie dość proste. Ot zwykłe skradania nocą po rurach. Po drodze o ile pamiętam były ze dwa patrole na które trzeba uważać. Problem polega na tym, że jakkolwiek bym nie próbował to Panowie Najemnicy zawsze mnie zauważają chociaż w sumie nie powinni. Wydaje mi się to dość dziwne bo do tej pory jakoś udawało mi się skradać a tutaj taki zonk :0.
BTW to ekonomia jest do poprawki i to sporej. Niestety naprawa rzeczy w pewnym momencie staje się zupełnie nieopłacalna o ile sami nie znajdziemy gratów do naprawy. Jeśli naprawienie 10% maski gazowej kosztuje mnie 5k a nowa maska kosztowała mnie 13k to coś jest nie tak... Nie wiem też czemu was pokusiło o to, żeby ceny były tak wysokie w sensie bazujecie na zbyt dużych liczbach. Jakim cudem mam przy sobie mieć 100k rubli
? Rozumiem, że mam je w super trwałych banknotach albo nosze dużo monet. Może w zonie działają karty kredytowej?? W Vanili nagrody za misje to często 2-3k i to by było dużo lepsze. Po prostu liczby są o rząd wartości za duże. Pomijam fakt, że niektórych itemów w ogóle nie opłaca się naprawiać
Druga sprawa to artefakty - jak kurde mole zapewnić sobie możliwość noszenia ich na stałe :0?? Serio ale nie jestem w stanie tego zrobić chociaż sporo kombinuje
.
Trzecia sprawa - czemu jak jest widok zza pleców to postać ma nienaturalnie ułożone ręce, jakby powyginanie do tyłu
??
Czwarta - Medyk w Shadowsku nie potrafi skutecznie zdjąć z nas promieniowania. Niby coś tam aplikuje ale ponieważ nie wiemy dokładnie jak wiele go mamy (nie ma tego jak zmierzyć) to nawet nie wiem ile mi tego promieniowania zdjął. Dwa razy mu zapłaciłem i dwa razy prawie umarłem - musiałem posiłkować się stimpakiem i tabletami. Kiepski z niego lekarz-radiolog
.\
BTW jak to bedzie z tym paczem
? Raz było że poniedziałek, potem że środa i stare sejvy nie będą na nim działać. Człowiek nie wiem czy warto się dalej męczyć
.