[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez jazon w 04 Sie 2013, 13:54

Fajnie by było jeszcze jak by zmniejszono ceny podróży. Ostatnio spotkałem sobie grupę stalkerów mogli mnie przetransportować gdzie chciałem. Fajnie tyle ze cena 5k jest zaporowa. Taka cena wyklucza używanie takiej opcji w praktyce, a szkoda.

Umnie procedura zmiany klasy wyglądała tak. Domyślnie jest szturmowiec, kliknałem na zmiane klasy i gre mi się wyłączyła. Uruchomiłem gre ponownie i wtedy miałem do wyboru inne klasy.
Ostatnio edytowany przez jazon 04 Sie 2013, 13:58, edytowano w sumie 2 razy
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez Zabolo w 04 Sie 2013, 13:56

Pytanie - jestem przy Ranger station i tam na prawo od wejscia do tej fabryki (gdzie byl dobijany targ miedzt bandytami a handlarzami) są dwie rury i na takiej półce nad nimi jest plecak. Kombinuje i kombinuje i za cholere nie wiem jak się do niego dostać :/...

BTW

Czemu w grze mam celownik :D?(w sensie białą kropkę - myślałem, że w misery tego nie ma). Chociaż i tak strzelam z ramienia...
Ostatnio edytowany przez Zabolo, 04 Sie 2013, 14:03, edytowano w sumie 1 raz
Zabolo
Stalker

Dołączenie: 14 Wrz 2008, 21:45
Ostatnio był: 18 Lip 2014, 14:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 0

Postprzez SnapVGuard w 04 Sie 2013, 13:59

jazon napisał(a):Fajnie by było jeszcze jak by zmniejszono ceny podróży. Ostatnio spotkałem sobie grupę stalkerów mogli mnie przetransportować gdzie chciałem. Fajnie tyle ze cena 5k jest zaporowa. Taka cena wyklucza używanie takiej opcji w praktyce, a szkoda.

Umnie procedura zmiany klasy wyglądała tak. Domyślnie jest szturmowiec, kliknałem na zmiane klasy i gre mi się wyłączyła. Uruchomiłem gre ponownie i wtedy miałem do wyboru inne klasy.

Tylko ja nie mogę nawet włączyć tego ekranu zmiany postaci. Na początku gry mogłem ale teraz po prostu przenosi mnie do zony gdy naciskam ten przycisk.
Awatar użytkownika
SnapVGuard
Kot

Dołączenie: 29 Mar 2013, 12:51
Ostatnio był: 04 Lut 2014, 13:53
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez Ahmed1109 w 04 Sie 2013, 14:03

Laska napisał(a):Hmmm ogółem jestem zadowolony, ale gra rzuciła mnie po 2 godzinach zabawy na zbyt głęboką wodę, początek był przyjemny kupiłem całkiem dobry pancerz, kałacha aż do czasu gdzie przyszło mi zbadać ogończe przy takiej "elektrowni".
Pierwsze 20 zgonów jakoś przebolałem aż zaczęły mnie zastanawiać dwie sprawy.

1.
- Jak do !@#$% mam przejść przez 2 kontrolery, 2 pijawki, chimere i chyba 30 zombie.

2. Chyba to najważniejsze
- Dziwny balans? Bo to wygląda trochę idiotycznie gdy do zabicia mnie z broni palnej potrzeba około pół magazynka lub cały, a taki kotek lub nibypies zabija mnie na jeden strzał o_0

Ja sam natrafiłem na 2 kontrolerów, na podobną ilość zombie i poltergeiste.

Najlepiej weź kup sobie taki Hełm podobny do Sfery 12 za 49k rubli, Psi-bloker ( takie tabletki na promieniowanie psi ) no i jaki karabin z granatnikiem ( no i przynajmniej z 3 granaty ) no i strzelbę na pijawki, ale nie dwururkę.
Zagadaj też do jakiś stalkerów żeby cie tam zaprowadzili.
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez djcycu w 04 Sie 2013, 14:14

@Shael, brak pamięci. Nie wiem ile Misery potrzebuje ale brakło ci by wczytać na dynamicznym oświetleniu. Graj na statyku a po zmianie na 64 spróbuj dynamiczne.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Shael.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Shael w 04 Sie 2013, 14:29

Oki wielkie dzięki za pomoc! Kozak leci :). Jakby błąd dalej istniał po zmianie, dam znać :)
Image
Awatar użytkownika
Shael
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2009, 15:24
Ostatnio był: 01 Mar 2020, 09:23
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez Zabolo w 04 Sie 2013, 14:33

Ok, czy ktoś wie jak się nazywa albo jak wygląda kit/sprzęt, który pozwala naprawiać medium armor?? Chcę sobie sam naprawić maskę gazową a nie płacić 6k za naprawę maski, która kosztowała mnie 12k :)...
Zabolo
Stalker

Postprzez Ahmed1109 w 04 Sie 2013, 14:38

do naprawy armorów używa się klei ( takich w tubce ) albo jest też skrzynka taka zielona, co mi bardziej przypomina torbę z rączką i zwie się Field outfilt repair kit, ale nie opłaca się ona bo naprawia wszystko powyżej 54% stanu i kosztuje 9,4k
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Postprzez Zabolo w 04 Sie 2013, 14:51

No to nie wiem co robić... Moja maska ma stan 86% i nie chce jej niszczyć ale bez przesady, żeby naprawa kosztowała 5k :E...

BTW, jakie bronie dla snajpera polecacie na początek??
Zabolo
Stalker

Postprzez Ahmed1109 w 04 Sie 2013, 15:13

użyj po prostu kleju do tej maski bo one są akurat tanie, 1400-500 rubli.

Co do snajperki: SKS-45, bądź Mauser, albo G43
Bo niestety do Vintosia amunicji brak w sklepach i u botów, może w przyszłym patchu coś zmienią.
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Postprzez Gizbarus w 04 Sie 2013, 16:05

Właśnie jestem na terenie fabryki Jupiter. Pierwsza poważna wada i uwaga - chłopaki, nie wiem, który z was wpadł na taki pomysł, ale za zawalenie tego miejsca spawnem wszystkich możliwych potworów pomysłodawca powinien mieć zrobioną lewatywę kwasem siarkowym :facepalm: Noż kur... Popieprzyło kogoś?? Przecież w ten sposób zabito... Nie, ZAMORDOWANO cały klimat tego miejsca - dajcie znać temu typowi, że ma karnego kaktusa jak stąd na Wenus...:facepalm: Czy da radę to zmienić w patchu? To jest moja uwaga, która bardzo proszę, aby została uwzględniona... Ucieszyłby mnie fakt, gdyby ktoś jeszcze się pod tym podpisał.

...jak można było coś takiego zrobić :facepalm:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GangStarr, mayer99.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez I_mati_I w 04 Sie 2013, 16:50

Ogólnie spawn mutantów mocno przesadzony jeszcze żeby można było to jakoś ubić a tak to pozostaje tylko unikać albo uciekać chociaż dzisiaj dwa nibyolbrzymy wdrapały się za mną na wieże obok cementowni :/.
Co do snajperek to smutek trochę, strasznie słabe. Jak dozbieram rubli to chyba zainwestuję w SWD od Żwawego może ta będzie lepsza. Szybkostrzelność w SKSie też do poprawienia bo jest ona na poziome K98.
Awatar użytkownika
I_mati_I
Kot

Dołączenie: 06 Gru 2009, 12:21
Ostatnio był: 30 Sie 2020, 13:24
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość