[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez n1ck w 03 Sie 2013, 00:37

No ładnie... wykonałem dwa zadania dla Wolności, już mam achievement 'Przyjaciel Wolności' i tytuł Wroga Powinności #1. A przynajmniej takie odnoszę wrażenie, bo każdy patrol Powinności natychmiast we mnie strzela. Jeszcze żeby mnie po prostu nie lubili i strzelali jak zbliżę się na 10m ale jak oni mnie widzą z 300m (i od razu wiedzą że to TEN STALKER!) no to sorry ale trochę to psuje rozgrywkę.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 03 Sie 2013, 00:44

Mod jest chyba zaprojektowany na 3 osiągnięcia czyli Przyjaciel Wolności, Przyjaciel Powinności i Strażnik równowagi. Zrobiłem jedno zadanie dla Wolności i już mam osiągnięcie Przyjaciel Wolności. Teraz oddam PDA Taczenki Powinności i będziem widzieć co się stanie... Póki co Powinność do mnie nie strzela nawet jak idę do ich magazynu broni.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez frosth w 03 Sie 2013, 01:00

@djcycu zmiana oświetlenia na rozszerzony pełny dx9 nic nie zmienia dalej ten pan nosi kwadratową kurtkę. Ciekawostką jest to, że w grze występuje prawie identyczna kurtka ale ciemna, która jest wyświetlana poprawnie z wygładzonymi fałdami materiału (bez wielokątów) . kompletnie nie przeszkadza to w rozgrywce ale trochę jednak szpeci.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez djcycu w 03 Sie 2013, 01:10

Może model był edytowany i ktoś zapisał model jako solid (tak u mnie w ZM się to zwie). Myślę że nic nie da rady z tym zrobić żadnymi ustawieniami. Ja nie spotkałem takiego zjawiska jeszcze bo rzadko kiedy bywam wśród większej grupki ludzi.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez dekat w 03 Sie 2013, 12:55

First person perspective by default, but change to third person perspective possible with a single button.

Ktoś wie jak zmienić widok na "zza pleców"?
dekat
Kot

Dołączenie: 10 Sty 2011, 18:29
Ostatnio był: 03 Sie 2013, 13:07
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 03 Sie 2013, 13:04

Wejdź w ustawienia i przypisz klawisz bo standardowo nie ma przypisanego. Zwać się to będzie 1st/2nd/3rd person view albo camera.
Ostatnio edytowany przez djcycu, 03 Sie 2013, 13:04, edytowano w sumie 1 raz

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Voldi w 03 Sie 2013, 13:04

Powinno być w klawiszologii w opcjach, albo w pliku z bindowaniem, bodajże w tym samym folderze, w którym logi (ramka na górze strony)
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Zabolo w 03 Sie 2013, 14:17

Próbowałem kilka podejść do Black Road i to nie ma sensu - może po prostu mam pecha? Jak tylko znajde plecam i zwiewam z tej chatki to zaraz albo mam pijawy na ogonie albo nibypsy. Dwa razy nibyolbrzym mnie dopadł. Nie ważne w którą stronę bym spadał albo jak szybko to zawsze mnie coś dogania... Dlatego zaczynam normalną grę. Szkoda, że po paczu trzeba będzie od nowa jechać.

BTW czy można spać mając samą mate czy trzeba łóżno znaleźć?
Zabolo
Stalker

Dołączenie: 14 Wrz 2008, 21:45
Ostatnio był: 18 Lip 2014, 14:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Gizbarus w 03 Sie 2013, 14:30

Musisz mieć śpiwór - mata pomaga jedynie w jakości snu. Cokolwiek to znaczy...
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez bzykacz w 03 Sie 2013, 15:50

Zabolo napisał(a):Próbowałem kilka podejść do Black Road i to nie ma sensu - może po prostu mam pecha? Jak tylko znajde plecam i zwiewam z tej chatki to zaraz albo mam pijawy na ogonie albo nibypsy. Dwa razy nibyolbrzym mnie dopadł. Nie ważne w którą stronę bym spadał albo jak szybko to zawsze mnie coś dogania... Dlatego zaczynam normalną grę. Szkoda, że po paczu trzeba będzie od nowa jechać.

BTW czy można spać mając samą mate czy trzeba łóżno znaleźć?

Dramatyzujesz. Musisz ochłonąć i podejść do tego na spokojnie. Trzeba nie tyle uciekać co wycofywać się. Zaczynałem już wielokrotnie i jedyne niebezpieczeństwo to to, że zombiaki to czasami strzelcy wyborowi i potrafią walnąć headshot ze sporej odległości.

1. Pierwszy plan to na kuckach ma strych, ze strychu ostrożnie na dół spadamy i w najbliższe krzaki z dala od zombiaków, potem przemieszczamy się ostrożnie wypatrując świateł = ludzi, już jesteśmy bezpieczni, nie wolno biegać, bo mutanty się na nas rzucą z większej odległości.

2. Drugi plan, jak już jesteśmy na zewnątrz domku kierujemy się na tą wieże ciśnień, zbieramy stuff i po rurze do najbliższego obozowiska, które jest obok. Są ludzie, jest bezpieczeństwo i już prędzej czy później trafimy do bazy. Radzę unikać niż walczyć. Walka ma mało korzyści, a na początku łatwo umrzeć.
Itd.

btw. Nie wiedziałem, że w Black Road jest jakiś plecak na start ze stprzętem, myślałem, że mam tylko to co dostaliśmy na spawn hehe
Awatar użytkownika
bzykacz
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2009, 17:34
Ostatnio był: 26 Lut 2016, 00:27
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez vandr w 03 Sie 2013, 15:57

Zabolo napisał(a):Szkoda, że po paczu trzeba będzie od nowa jechać.

Skąd to info?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez Ahmed1109 w 03 Sie 2013, 16:02

Dziś spotkałem Kontrolera W Żelaznym lesie, a w okół niego chyba z 15-20 zombie O_O, gdy tylko podszedłem bliżej zginałem... Nawet nie zdążyłem walnąć screena, a teraz pytanie :
Czy te zombie to ofiary Kontrolera czy może po prostu się tam tyle ich zrespawnowało ?
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Ulubiona broń: Vintar BC

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości