Juraszka napisał(a):Jako, że podniesiony most okazał się nie być przeszkodą dla natrętnych forumowiczów, którzy z nudów po zdobyciu Zony za wszelką cenę próbowali się dostać do Limańska (i się dostawali), Smoq postanowił zablokować dostęp do tej lokacji, bo nic tam nie było robione - Limańsk nie jest obecnie dostosowany do rozgrywki TFW... a większości osób które się tam dostawały miały spotkanie z pulpitem i logiem no i oczywiście spamowali tym na forum...
No nie ukrywam, że jak grałem pierwszy raz i zdobyłem Zonę Powinnością to potem z nudów zacząłem się szwendać po całej Zonie z dwójką moich kompanów
. A to próbowałem wejść do X18, a to do Limańska, tyle że wtedy nie miałem jeszcze odblokowanej drogi od strony mostu i myślałem, że po prostu jest ona zablokowana w tym modzie. Dopiero teraz grając samotnikiem kupiłem wszystkie pendrivy i odblokowało się też przejście w stronę mostu, to czym prędzej ruszyliśmy z Mrówką
.
Najpierw próbowałem się dostać dołem, skacząc na wrak ciężarówki. Zapomniałem tylko kazać mrówce, żeby poczekał, to skoczył za mną i oczywiście sierota nie trafiła i w lewym dolnym rogu komunikat "Kompan Mrówka zginął"
, a odziałem go w ezgo... no ale mniejsza.
Wczytałem save'a i tym razem kazałem mu czekać, a sam próbowałem się teraz dostać górą (czyt. przeskoczyć na drugą stronę). Co mnie najbardziej zdziwiło, a wręcz przestraszyło, to że Mrówka po pewnym czasie zaczął strzelać do czegoś po drugiej stronie
. Przyjrzałem się na lornetce, to strzelał w ścianę obok tunelu. Władował tam wszystkie 500 naboi z karabinu + wszystko z pistoletu
. Akurat jak już udało mi się przeskoczyć, to on nie miał już naboi, a ja nie pamiętałem gdzie on dokładnie strzelał, ale tak czy siak się rozejrzałem i nic znalazłem.
No i zasmuciłeś mnie wiadomością, że nie tylko ja dostałem się na drugą stronę, ba niektórzy nawet dostali się do Limańska, gdy przejście było jeszcze dostępne, a ja poczułem się tak wyjątkowo, że aż zrobiłem screeny
. Chociaż z drugiej strony dobrze, że nie zdążyłem na czas, bo z tego co napisałeś wynika, że tym którym udało się dostać do Limańska, to słuch o nich zaginął (czyt. pulpit
)
Swoją drogą jak są zablokowane przejścia do X18 i X16? Do X18 to wiem, że po prostu są zamknięte te drzwi. Swoją drogą był tam też przy nich schowek i fajnie, że było jakieś nawiązanie. Nie pamiętam dokładnie, ale pisało coś w stylu "Zostawiłem swoje rzeczy w skrzynce przy drzwiach z napisem "NIEBEZPIECZEŃSTWO", czyli to na pewno były drzwi do X18
.
A X16? Zawsze zapominałem sprawdzić jak byłem w pobliżu, a z tego co pamiętam to po wejściu do budynku, schodziło się schodami w dół i było wczytywanie poziomu. Jak zostało to teraz zablokowane?
I jeszcze jedno pytanie. Jeśli mam z jakąś frakcją wypełniony pasek "wrogości" do połowy, czyli zaznacza mi ich już normalnie na czerwono jako wrogów i oni też od razu do mnie strzelają, to nie ma możliwości, żeby się jakoś pogodzić
? Jeśli ten pasek nie doszedł do połowy, to frakcja wciąż jest wobec nas neutralna i wystarczy porobić jakieś zadania dla tej frakcji, żeby ten pasek spadł jeszcze bardziej, ale co zrobić jeśli mamy ich już na czerwono i nawet pogadać się nie da bo od razu strzelają
.