[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Handlarz w 01 Sie 2013, 14:56

Przydał by się opis wszystkich tych klejów, narzędzi itp. by było jasne co do czego jest.
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 8

Reklamy Google

Postprzez n1ck w 01 Sie 2013, 15:18

No dobra wyłączyłem wszystkie programy i gra się nie zacina ale denerwują mnie różne nieścisłości i burdel jaki jest z amunicją do broni. Mosin używa 7.62x39 mimo iż x54R jest w grze i to od vanilli, StG-44 używa 7.92x57 mimo iż 7.92x33 jest w grze. Nie mam pojęcia skąd to wszystko skoro to ani nic nie ułatwia ani nie jest realistyczne.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez vandr w 01 Sie 2013, 15:19

Przydałoby się, ale spolszczenie(które wkrótce będzie). Wtedy wszystkiego się dowiesz. Ja obstawiam, że przejdę grę raz na wersji eng, a później ze spolszczeniem czytając wszystko od deski do deski.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez Wunsz w 01 Sie 2013, 15:24

Na mnie mod wywarł świetne wrażenie. W końcu zona to ZONA, a nie "zona".
Co do skradania się powiem, że działa. Przy jakimś ognisku podkradłem się do najemników i przycupnąłem w krzakach.
Po chwili oceniania moich szans jeden z nich wstał i wystarczyło że na mnie spojrzał a cała trójka zaczęła strzelać. I tyle mnie było ;_; ( trudno się ucieka szturmowcem z wypchanym ekwipunkiem. ) Genialne!
Co do mutantów mierzył się ktoś z kontrolerem? Chciałem jednego ubić w jaskini ( chyba wiadomo której ) i umarłem po kilku sekundach. Nie wiem czy to dlatego że moja "ochrona psioniczna" wynosiła 1, albo że teraz kontroler potrafi dać w kość ( w końcu ).
Mod na pięć gwiazdek.
Awatar użytkownika
Wunsz
Kot

Dołączenie: 25 Lip 2012, 14:58
Ostatnio był: 17 Lut 2015, 15:49
Miejscowość: Sochaczew
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez Voldi w 01 Sie 2013, 15:26

vandr napisał(a):Przydałoby się, ale spolszczenie(które wkrótce będzie).

Nie będzie :realcaleb: Znaczy będzie, ale dla zasłużonych.
Image

Za ten post Voldi otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez jazon w 01 Sie 2013, 15:34

Witam. Bardzo dobre jest to, ze mi MISERY 2 chodzi lepiej niż pierwsza część. Mam jednak pewien problem. Mianowicie nie widze imion ani frakcji do jakiej należy NPC kiedy nakieruje na niego kursorem. Kursor nie zmienia również koloru (nie wiem nawet czy powinien). Czy ma ktoś podobny problem lub wie jak go naprawić? Jest to bardzo irytujące kiedy nie wiem z jakiej frakcji są NPC jakie sobie chodzą po Zonie. Mam również mały problem z napisami, nie wyświetlają się kiedy jakaś postać do mnie mówi, słyszę tylko ich głos (w opcji zaznaczyłem wszystkie napisy). Bardzo proszę o rady i z góry dziękuje. Pozdrawiam
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez Trikster w 01 Sie 2013, 15:35

Handlarz:
Przecież opisy tych klejów i innych są, więc o co kaman?
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 15:38

jazon napisał(a):Witam. Bardzo dobre jest to, ze mi MISERY 2 chodzi lepiej niż pierwsza część. Mam jednak pewien problem. Mianowicie nie widze imion ani frakcji do jakiej należy NPC kiedy nakieruje na niego kursorem. Kursor nie zmienia również koloru (nie wiem nawet czy powinien). Czy ma ktoś podobny problem lub wie jak go naprawić? Jest to bardzo irytujące kiedy nie wiem z jakiej frakcji są NPC jakie sobie chodzą po Zonie. Mam również mały problem z napisami, nie wyświetlają się kiedy jakaś postać do mnie mówi, słyszę tylko ich głos (w opcji zaznaczyłem wszystkie napisy). Bardzo proszę o rady i z góry dziękuje. Pozdrawiam

Nie ma już wyświetlania nazw i frakcji, musisz pogadać z danym osobnikiem.
Co do napisów - to tak było też w oryginalnym Zewie. Nic niezwykłego.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Trikster w 01 Sie 2013, 15:42

Napisy się nie wyświetlają, trwają pracę nad łatką.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez jazon w 01 Sie 2013, 15:43

Atamzsiktrop napisał(a):
jazon napisał(a):Witam. Bardzo dobre jest to, ze mi MISERY 2 chodzi lepiej niż pierwsza część. Mam jednak pewien problem. Mianowicie nie widze imion ani frakcji do jakiej należy NPC kiedy nakieruje na niego kursorem. Kursor nie zmienia również koloru (nie wiem nawet czy powinien). Czy ma ktoś podobny problem lub wie jak go naprawić? Jest to bardzo irytujące kiedy nie wiem z jakiej frakcji są NPC jakie sobie chodzą po Zonie. Mam również mały problem z napisami, nie wyświetlają się kiedy jakaś postać do mnie mówi, słyszę tylko ich głos (w opcji zaznaczyłem wszystkie napisy). Bardzo proszę o rady i z góry dziękuje. Pozdrawiam

Nie ma już wyświetlania nazw i frakcji, musisz pogadać z danym osobnikiem.
Co do napisów - to tak było też w oryginalnym Zewie. Nic niezwykłego.

Ahhh ok. Dzięki za wyjaśnienie bo już się bałem, ze mam jakiś błąd. Mam jeszcze pytanie. Gram snajperem, w karcie postaci jest napisane, ze na wyposażeniu jest plecak , jednak ja u siebie żadnego plecaka nie wiedzę. Powinienem mieć na starcie jakiś plecak? Czy to błąd w karcie postaci?
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez bzykacz w 01 Sie 2013, 16:29

Zgłaszam kolejnego bug'u:
- przedmiot, kubek zapewne niema opisu, nazwa - crow-drink, opis - crow-drink.

Koniec bug'ów jakie wyłapałem po dłuższej sesji przy modzie.

Całkiem sporo smaczków poukrywaliście , chyba ktoś był fanem DayZ ;} . Jednak mam pytanie sprzed kilku postów, czy łom to jedynie ozdoba i tak zwany easter egg, czy można go do czegoś wykorzystać? Pierwszy raz bym się spotkał z otwieraniem łomem drzwi w Stalkerze, stąd moja konsternacja.

Dodałem sobie trochę kasy by wypróbować trochę giwer, postrzelałem i w pewnym momencie zdziwiłem się gdy bandyci i najemnicy zaczęli do mnie pruć. Najemnicy z ich kryjówki, wydawało mi się, że oni są neutralni, bo potem są da nich questy, czy coś popsułem, czy tak ma być? Bandyci mają sporą gromadkę w jednym miejscu, więc innych stalkerów ostrzegam, by byli czujni :].
Awatar użytkownika
bzykacz
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2009, 17:34
Ostatnio był: 26 Lut 2016, 00:27
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 16:34

Łom z tego co pamiętam może posłużyć do naprawy broni (albo pancerza) i dodaje 3%.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Ulubiona broń: Akm 74/2U

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości