[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Handlarz w 31 Lip 2013, 22:49

Pierwsze co mi się rzuciło w oczy to przepełnienie - w Skadowsku Brodacz i Sowa mają całkiem ciekawy asortyment, ale jest tego za dużo tzn. jak na pierwszy raz.

Misery 2 działa u mnie dosyć fikuśnie, raz sie zawiesza w momencie uruchomienia, a raz działa bez problemu tylko po to by za 30 min się zawiesić (to je x-ray tego nie ogarniesz).

Plusy ? mroczniejszy klimat i czuje się że właśnie jest siew Zonie.
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 8

Reklamy Google

Postprzez SkullDagger w 31 Lip 2013, 22:52

Niby mają dużo sprzętu ale przeca Zona nie instnieje od dziś wiec dlaczego nasze przybycie ma być wyznacznikiem kto co sprzedaje?
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez bzykacz w 31 Lip 2013, 22:58

Jestem po dłuższej sesji i powiem, że dla mnie kolesie którzy stworzyli moda odwalili kawał dobrej roboty i mają podobną wizje Zony co ja, a moda powinni dodawać do pudełka z grą. Przez tak wyśrubowany poziom trudności klimat jest nieziemski bliski temu jak można by sobie wyobrażać podobne miejsce, poziom zaszczucia i respektu przed każdym zagrożeniem na swoim miejscu.

Jak na razie unikałem starć i jak najszybciej szukałem grupy by skorzystać z jej ochrony. Miło mnie zaskoczył odrzut, seria z kałacha i lufa od razu w połowie drogi do nieba ;] . To jest TO! Strzelba siada jak ma siąść i jest iście śmiercionośna dla obu stron, kałach kosi na 2 hedshot. Pojedynki są w miarę wyważone, nie czuje, że przeciwnicy są za twardzi ( jak na ludzi). Za to mutanty, a zwłaszcza psy to zło wcielone! Jeśli nie masz przy sobie arsenału lub kumpli to stada nie ruszysz. Znowu plus dla twórców.

Wypatruje teraz spolszczenia jak oazy, bo ilość rzecz jest wręcz przytłaczająca, zwłaszcza, że nie są to zwykłe popierdółki!

Bug'i jakie mi się rzuciły w oczy, to:
- najważniejszy to problem z opisami, które wychodzą poza ekwipunek, zdarza się on tylko u handlarzy przy przedmiotach, które są na maxa na lewo i mają długi opis (hełmy),
- pogoda, która zmienia się po wczytaniu, gram (mglisto) - gine- wczytuje -słonecznie , a np. zapisałem 30 sekund przed zginięciem,
- animacje jedzenia i picia są bez przedmiotów (no chyba, że miały takie być),
- raz pies skoczył na mnie bokiem (mam to to nagrane!) , ale to pierdoła , jednak mocno się zdziwiłem hehe ;] .

Co do płynności to mod jest ok, u mnie jest płynnie cały czas, czasami coś przytnie, ale trwa to z 0.5 sekundy (prawdopodobnie właśnie się coś spawnuje). Puściłem strumyk, OBS/xsplit, program do ściagania obrazu, gra miała 22-50 klatek, zwykle koło 30+, czyli względnie komfortowo. Zobaczymy jak będzie po Zatonie.

btw, czy łom ma jakieś zastosowanie , czy to tylko for fun dodaliście ;] ?

zapomniałbym, ja dostałem 7kafli, a inni po 14, czy to jakiś błąd?

Ponawiam prośbę/pytanie sprzed 2 postów.
Awatar użytkownika
bzykacz
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2009, 17:34
Ostatnio był: 26 Lut 2016, 00:27
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez Handlarz w 31 Lip 2013, 23:16

Ja na wejściu miałem 5000 rubli - zielonego pojęcia nie mam czemu każdy ma inaczej, ale w sumie taka losowość nie jest zła.

Zauważyłem buga (chyba) z schowkiem/plecakiem - kupiłem u Sowy plecak i chciałem dla testu go położyć i coś do niego schować. Poszedłem do dźwigów portowych i wlazłem na jeden z nich - położyłem plecak wpisałem jakąś nazwę i plecak był zaznaczony na mapie, ale koło mnie już go nie było. Plecak spadł na ziemie kilkanaście metrów w dół, nie wiem czy go źle położyłem czy co.

Swoja drogą to skrzynka kozaków dla twórców za te opcje z schowkami -tego mi brakowało.
Artefakty !
:

Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Postprzez Cromm Cruac w 31 Lip 2013, 23:22

bzykacz napisał(a):- pogoda, która zmienia się po wczytaniu, gram (mglisto) - gine- wczytuje -słonecznie , a np. zapisałem 30 sekund przed zginięciem,

To nie bug moda ino silnika. Zażalenia do GSC :E
Zresztą vanilka też tak ma.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 16:35
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Voldi w 31 Lip 2013, 23:26

Z torbami tak jest. W SGM też jest ten ficzer i jak chciałem schować graty w magazynku koło Janowa (tam co się W z P o niego biją), to mi cały czas wyskakiwał nie dość, że na powierzchni, to jeszcze za płotem i trza było napieprzać dookoła :facepalm:
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez djcycu w 31 Lip 2013, 23:39

A ja właśnie pobrałem V2 i będę zaczynał przygodę po raz drugi. Myślę że nie będę musiał nic ulepszać jak poprzednim razem :D Powiedzcie mi tylko, czy jest jeszcze coś do pobrania, jakieś patche i inne łatki? Czy wystarczy mi tylko to że pobrałem z mirrora archiwa z modem?
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez bzykacz w 31 Lip 2013, 23:42

Cromm Cruac napisał(a):To nie bug moda ino silnika. Zażalenia do GSC :E
Zresztą vanilka też tak ma.

Miałem dłuuuugą separacje od zewu ;), także sorki za wprowadzanie w błąd, naprawdę mało pamiętam co już było i na odwrót hehe.

Mi fix na latarkę zadziałał.

djcycu napisał(a):A ja właśnie pobrałem V2 i będę zaczynał przygodę po raz drugi. Myślę że nie będę musiał nic ulepszać jak poprzednim razem :D Powiedzcie mi tylko, czy jest jeszcze coś do pobrania, jakieś patche i inne łatki? Czy wystarczy mi tylko to że pobrałem z mirrora archiwa z modem?

http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... del#867764 - fix na animacje latarki, niektórym postać trzyma ją w niecodzienny sposób, fix to naprawia. Chyba tylko tyle.
Awatar użytkownika
bzykacz
Kot

Postprzez Handlarz w 31 Lip 2013, 23:51

Patchy ani łatek na razie nie ma - jest fix do latarki , a tak to po pobraniu i zainstalowaniu jesteś ponownie w Zonie :)
Artefakty !
:

Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Postprzez bzykacz w 31 Lip 2013, 23:57

Handlarz napisał(a):Ja na wejściu miałem 5000 rubli - zielonego pojęcia nie mam czemu każdy ma inaczej, ale w sumie taka losowość nie jest zła.

Miałem na myśli za zadanie przyniesienia artefaktu. Ja na początku wielkie zero, prawdopodobnie przez wybór 2 rozpoczęcia.
Awatar użytkownika
bzykacz
Kot

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 00:09

Co do schowków - a jest w Misery może coś takiego, że schowek na Skadowsku mogą okraść? Bo wiem, że w innym modzie to było i strasznie mnie wkurzało. Jeżeli tak, no to muszę sobie plecak skombinować.

No i czas na historyjkę. Wspominałem już, że pojawił się w Zatonie Nibyolbrzym. Obserwowałem go sobie, i wkrótce przyszła trójka wojskowych.
Po małej bitewce, w której jeden ze stalkerów zginął, mutant padł, a ja pośpiesznie zabrałem jego wnętrzności. :D
http://i.imgur.com/0qbvPLs.jpg - łącznie (razem z częściami psów i świniaków) wszystko było warte około 24 tysięcy rubli. Szczególnie oczy Nibyolbrzyma [BŁĄD W TŁUMACZENIU! Oczy Nibyolbrzyma są podpisane jako Pseudogiant hand] i Gravi dużo kosztowały.

Co do zażaleń: nie podoba mi się nieskończoność forsy u handlarzy. Co prawda i tak trudno się zarabia, bo i wydatków zbyt dużo, ale mogliby mieć to trochę ograniczone.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Voldi w 01 Sie 2013, 00:35

Dzięki za notkę o błędzie w tłumaczeniu. Pewnie równolegle do polonizacji ukaże się łatka poprawiająca wszystkie błędy językowe w wersji ang. (te, które my znajdziemy), a nasz skład już uprzedziłem ;)
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci