przez bzykacz w 31 Lip 2013, 22:58
Jestem po dłuższej sesji i powiem, że dla mnie kolesie którzy stworzyli moda odwalili kawał dobrej roboty i mają podobną wizje Zony co ja, a moda powinni dodawać do pudełka z grą. Przez tak wyśrubowany poziom trudności klimat jest nieziemski bliski temu jak można by sobie wyobrażać podobne miejsce, poziom zaszczucia i respektu przed każdym zagrożeniem na swoim miejscu.
Jak na razie unikałem starć i jak najszybciej szukałem grupy by skorzystać z jej ochrony. Miło mnie zaskoczył odrzut, seria z kałacha i lufa od razu w połowie drogi do nieba ;] . To jest TO! Strzelba siada jak ma siąść i jest iście śmiercionośna dla obu stron, kałach kosi na 2 hedshot. Pojedynki są w miarę wyważone, nie czuje, że przeciwnicy są za twardzi ( jak na ludzi). Za to mutanty, a zwłaszcza psy to zło wcielone! Jeśli nie masz przy sobie arsenału lub kumpli to stada nie ruszysz. Znowu plus dla twórców.
Wypatruje teraz spolszczenia jak oazy, bo ilość rzecz jest wręcz przytłaczająca, zwłaszcza, że nie są to zwykłe popierdółki!
Bug'i jakie mi się rzuciły w oczy, to:
- najważniejszy to problem z opisami, które wychodzą poza ekwipunek, zdarza się on tylko u handlarzy przy przedmiotach, które są na maxa na lewo i mają długi opis (hełmy),
- pogoda, która zmienia się po wczytaniu, gram (mglisto) - gine- wczytuje -słonecznie , a np. zapisałem 30 sekund przed zginięciem,
- animacje jedzenia i picia są bez przedmiotów (no chyba, że miały takie być),
- raz pies skoczył na mnie bokiem (mam to to nagrane!) , ale to pierdoła , jednak mocno się zdziwiłem hehe ;] .
Co do płynności to mod jest ok, u mnie jest płynnie cały czas, czasami coś przytnie, ale trwa to z 0.5 sekundy (prawdopodobnie właśnie się coś spawnuje). Puściłem strumyk, OBS/xsplit, program do ściagania obrazu, gra miała 22-50 klatek, zwykle koło 30+, czyli względnie komfortowo. Zobaczymy jak będzie po Zatonie.
btw, czy łom ma jakieś zastosowanie , czy to tylko for fun dodaliście ;] ?
zapomniałbym, ja dostałem 7kafli, a inni po 14, czy to jakiś błąd?
Ponawiam prośbę/pytanie sprzed 2 postów.