[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Nirvashq w 30 Lip 2013, 14:05

To dziwne bo u mnie w wersji Vanilla waży 6,50 GB.A szczegółowo to 6 981 812 224 bajtów :D
Procesor: AMD(tm)-6300 Six-Core Processor, 3825 MHz.
RAM: 8GB DDR3.
Karta Graf : Nvidia Geforce GTX 660.
System Operacyjny : Win7 64-bit.
Awatar użytkownika
Nirvashq
Kot

Dołączenie: 23 Lip 2013, 23:35
Ostatnio był: 02 Paź 2013, 14:53
Miejscowość: Prypeć.
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez smoq2 w 30 Lip 2013, 15:41

Ehh, miałem nadzieję, że projekt X-Ray Extentions pomoże mi w napisaniu AI lepszego mechanizmu do sprawdzania pola widzenia NPC, ale jak zwykle, okazuje się, że potrzebne mi funkcje z tego projektu są dostępne tylko dla SoC.

Potrzebna mi tylko jedna mała funkcyjka, która podaje mi odległość od danego punktu do geometrii terenu w danym kierunku.

Potencjalne zastosowania:

1. Sprawdzanie czy dany punkt jest widoczny dla NPC - Bierzemy 2 punkty, np. Głowę NPC "A" i głowę NPC "B". Sprawdzamy odległość między nimi (S1), i porównujemy z odległością pomiędzy "A" a geometrią terenu w kierunku "B" (S2). Jeżeli S1 jest mniejsze lub równe S2 to znaczy, że NPC widzi głowę drugiego stalkera i może w nią strzelać.

Dlaczego to naprawiać? - Obecnie funkcja sprawdzająca czy jeden stalker widzi drugiego jest zahardkodowana w silniku, i w sumie nie mam pojęcia jak działa. Wychodzą z tego różne pierdoły, takie jak połowa dzika wystająca z za ściany, lecz nasz stalker twierdzi, że go nie widzi.

2. Możliwość oszacowania jak bardzo nasz stalker jest kryty przez osłony, a nawet które części ciała są znajdują się za osłoną, a które nie (co do palca).

3. Precyzyjne ustalenie trajektorii lotu dla helikopterów - Koniec z wlatywaniem w budynki, drzewa, itp.

Ale oczywiście, twórcy "rozbudowanych" skryptów uznali, że tylko SoC dostanie takie wsparcie. Typowe...
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Juraszka w 30 Lip 2013, 15:43

@Pangia - 10GB powinno wystarczyć, nawet będzie ten 1GB na plik wymiany, chociaż... warto spróbować :E A tak na poważnie, jak to się stało, że tylko 10 GB wolnego masz? Ja ten problem miałem jak miałem 60GB dysk, a instalowałem WoW'a z obrazów DVD które miałem na dysku (partycja miała 40GB)

A co do usuwania modyfikacji - ok, jestem za, ale nie usuwajcie możliwości naprawy broni :|
Jako, że ktoś twierdził, że nie będzie na co wydawać kasy, to podnieść cenę za naprawę można :P

@Smoq - ogólnie nie czaję, jak to jest, że starsza część ma leprze i bardziej rozbudowane skrypty od nowszej. A jak to wygląda w CoP? Jeśli mogę prosić to odpowiedz mi na moje PW (uprzedzam, że to niezwiązane z TFW!)
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 70

Postprzez Pangia w 30 Lip 2013, 15:53

Dzięki za odp., frosth, Kozaczka już postawiłem.
Juraszka napisał(a):a tak na poważnie, jak to się stało, że tylko 10 GB wolnego masz?

Dysk 160 GB, z czego partycja D ma 120 GB, z czego 80 GB zajmuje Steam, 6,5 GB ToCA Race Driver 3, w którą nie gram, bo kierownica mi strajkuje, 4,5 GB GTA San Andreas, w które nie gram, bo "nie mam smaka na GTA", a 1 GB moje dokumenty, które przeniosłem na D, bo na C brakowało miejsca (rekord na C to 200 MB wolnego, aktualnie 1,6 GB), a reszta miejsca rozeszła się na różne różności.
Juraszka napisał(a):Jako, że ktoś twierdził, że nie będzie na co wydawać kasy, to podnieść cenę za naprawę można :P

Znowu - tylko żeby nie zrobić tak, że naprawa broni jest mniej opłacalna niż kupienie nowej.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez smoq2 w 30 Lip 2013, 15:55

@ Juraszka - Nie ma bardziej rozbudowanych skryptów, tylko ma większą popularność. X-Ray Extensions jest to projekt modderski, polegający na zhackowaniu plików dll stalkera i dodania tam nowych funkcji, które później można użyć do pisania skryptów. Jest to zwykły zestaw narzędzi zrobiony przez mega pro modderów, tylko chodzi o to, że najwięcej tych narzędzi zrobili do SoC. Do CS jest tylko kilka jakiś tam pierdół, jak np. Możliwość napisania skryptu, który pozwala nam przypisać cokolwiek pod dany klawisz.

Byłoby to przydatne, bo można by zrobić wtedy takie hotkeye jak w CoP i wrzucić tam np. radio. Problem w tym, że jak napisałem wcześniej, jest to hackowane dll, więc ze stabilnością może być różnie. Jeżeli dorzuciliby te funkcje do mierzenia geometrii terenu to bym się szarpnął, aby mieć to w TFW. Sama możliwość hotkeyowania mi nie wystarczy.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Juraszka w 30 Lip 2013, 15:58

@Pangia - Naprawa zdewastowanej w 100% broni kosztować będzie 99% ceny nowego egzemplarza :E błahahaha, chociaż to sprawi, że nie będziemy tak bardzo przywiązani do jakiejś broni "Bo naprawa jest tańsza niż wymiana..."

@Smoq - teraz rozumiem myślałem, że to jakiś wbudowany bajer - czyli po prostu SoC ma więcej dupereli stworzonych bo jest starszy i bardziej poznany. Daje mi to dużo do myślenia :D
I faktycznie, ryzyko utraty stabilności dla dodania szybkich klawiszy jakoś nie jest warty tej zabawy...
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez igla2008 w 30 Lip 2013, 21:52

A ja myślę, że naprawa broni powinna być tańsza. Rozumiem, że Zona to magazyn z bronią ale bez przesady , że wszędzie będą leżeć nowe bronie. Mam pytanko Smoq przerobisz/przerobiłeś już AI naszych kompanów?
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez SeveN797 w 30 Lip 2013, 22:58

Rozumiem że w aktualnej wersji nie jest możliwe wejście do limańska? Jak chciałem przejść przez ten tunel prowadzący do limańska to pisało, że nie potrafię odnaleźć dalszej drogi, a u handlarzy też nie ma pendriva na przejście do limańska.
SeveN797
Kot

Dołączenie: 02 Sie 2012, 13:08
Ostatnio był: 12 Sie 2013, 15:44
Kozaki: 1

Postprzez Juraszka w 30 Lip 2013, 23:06

Jako, że podniesiony most okazał się nie być przeszkodą dla natrętnych forumowiczów, którzy z nudów po zdobyciu Zony za wszelką cenę próbowali się dostać do Limańska (i się dostawali), Smoq postanowił zablokować dostęp do tej lokacji, bo nic tam nie było robione - Limańsk nie jest obecnie dostosowany do rozgrywki TFW... a większości osób które się tam dostawały miały spotkanie z pulpitem i logiem no i oczywiście spamowali tym na forum...
Wave

Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez igla2008 w 31 Lip 2013, 06:48

Jako ciekawostkę można dodać, że schowki pojawiają się w Limańsku. Niestety nie da się do nich dojść. ;)
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Beziele w 31 Lip 2013, 08:50

Dziś miałem fajną sytuacje:

Dostałem wiadomość o schowku w wiosce kotów, no cóż to idę. Podczas wchodzenia do tego schowka chciałem zobaczyć jego opis "Gdy byłem kotem schowałem tutaj rzeczy, nawet nie pamiętam co tu jest" Gdy wszedłem do schowka znalazłem Eliminatora, Wilesa, apteczki naukowców i kilka granatów. Z pewnością gdyby pamiętał co tam było to by wrócił po zawartość :D

Eh, kocham te losowe zawartości schowków :E
Image
Awatar użytkownika
Beziele
Stalker

Dołączenie: 25 Gru 2011, 09:22
Ostatnio był: 15 Lis 2014, 09:55
Miejscowość: Okolice Lublina
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez Juraszka w 31 Lip 2013, 11:25

no ja w tak opisanym schowku trafiłem na egzoszkielet i jakiś fajny ciężki karabin wyglądem przypominający AK, ale to była CIĘŻKA broń :D Oj tam... zapomnieć, że miało się egzo... :E
Wave

Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum