Zew Prypeci- Zombie w Egzoszkieletach i welesy

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Re: Zew Prypeci- Zombie w Egzoszkieletach i welesy

Postprzez kapucha w 23 Lip 2013, 07:39

Mi się nie chciało biegać i szukać tych zombie. Po prostu poszedłem do Sowy, patrzę - ma 2 sztuki więc kupiłem. Zapisałem grę i od razu wczytałem, odświeżył mu się dostępny towar i kupiłem następnego. W ten sposób można zgromadzić wielkie zapasy sprzętu bez biegania po całej mapie.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 23 Lip 2013, 11:42

Jakby robił na bieżąco zadania to w końcu wlazłby w jakieś podziemia i tam dostał detektor od zombie z egzoszkieletem... Nikt nie mówił przecież że zombie w egzoszkielecie chodzą tylko przy Kopaczi.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez StalkerCell w 23 Lip 2013, 12:09

Leon - poszukaj tam, gdzie zombie się respawnują, np. Wolkow, Tartak. Poza tym jak porobisz kilka misji dla naukowców, Herman chyba sprzedaje.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez Pangia w 23 Lip 2013, 12:40

Z doświadczenia: zombie w egzoszkieletach zwykle pojawiały mi się w takim zakątku w krzakach blisko torów kolejowych w Janowie – biegniesz wzdłuż torów w stronę pola minowego i za ostatnim wagonem w krzakach zazwyczaj siedzą zombie (w późniejszych etapach gry może tam siedzieć kontroler lub nawet chimera), o ile coś tam jest, bo najczęściej nie było tam niczego. W Kopaczi nigdy nie spotkałem "egzozombie" (skróćmy to do jednego słowa). Jeden raz miałem grupkę zombie na moście niedaleko fabryki Jupiter tuż obok miejsca, gdzie siedzi grupka bandytów Sułtana. Nieźle się wtedy posrałem, bo ja byłem chyba w kombinezonie stalkera (albo nawet i nie miałem żadnego kombinezonu), a tam była trójka zombie ze Spasem, SG-550 i PKM-em :D Nigdy więcej nic mi się tam nie pojawiło, nawet rodent.
Jeśli mówimy o ogóle gry, to egzozombie zawsze jest w końcowej części tunelu Prypeć 1 z bardzo różnym wyposażeniem (chociaż chyba nigdy nie ma Spasa) – z broni może mieć Grozę, SIG-a, PKM-a, w ekwipunku czasami ma też właśnie Welesa. Raz, o ironio, znalazłem przy nim anabiotyk umożliwiający przetrwanie emisji :D Jeden zombie w egzo pojawia się też w warsztacie pod Żelaznym Lasem i też może mieć Welesa.
Tartak, Wołkow – tam nigdy nie miałem do czynienia z egzozombie. A swego czasu naku♥wiałem sporo w Zew Prypeci.
Ogółem jednak, opieranie się wyłącznie na egzozombie w szukaniu detektorów może zapewnić naprawdę długą, żmudną i nudną roz(g)rywkę :) Najszybciej wziąć hełm z cementowni, odbębnić zadanie u naukowców i kupować Welesy od Hermana albo sprzedać Flinta Lokiemu i dać mu PDA Morgana – po tym Hawajczyk zacznie sprzedawać Welesy.

I jeszcze co do wcześniejszego wątku z pierwszym zadaniem dla naukowców: absolutne minimum to sam kombinezon Powiew Wolności lub sam hełm taktyczny (czyli ten, co leży na szczycie cementowni). Z kombinezonem stalkera nie przepuści cię, chociaż technicznie jest niemal identyczny z Powiewem Wolności, ale cóż... tak to sobie GSC ustawiło, to tak jest. Podobnie z Powinnościowym PS5-M, też jest zbyt gówniany.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez kaczka-kiler w 15 Sie 2013, 19:37

można go kupić u sowy
kaczka-kiler
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2013, 21:18
Ostatnio był: 14 Wrz 2013, 09:31
Miejscowość: Olsztyn
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Martha
Kozaki: -1

Postprzez StalkerCell w 15 Sie 2013, 20:07

Ale kiedy? Czytaj pierwszy post - nie może wykonać zadania, w którym musi zanieść Nowikowowi trzy Welesy. Sowa sprzedaje te detektory, ale po wykonaniu tego questa.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez iJames2 w 15 Sie 2013, 20:17

Nie wiem czy możesz teraz wziąść te misje ,ale kij.Jest zadanie u tego doktorka z włosami (nie pamiętam imienia),lub łysego aby ze Stalkerami przed wejściem badać rozprzestrzenianie się anomalii w danym miejscu i kiedy pojawiają się w nich artefakty czy jakoś tak.Na początku możesz iść na pomiary do wioski Kopaczi ,aby ich osłaniać.Właśnie przed zombii.
! YOUR HOUSE IS IN ZONA STALKER !
Image
! YOUR HOUSE IS IN ZONA STALKER !

iJames2
Wygnany z Zony

Dołączenie: 31 Lip 2013, 00:00
Ostatnio był: 18 Sie 2013, 16:40
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 5

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości