Nie, nie wycięto ale faktycznie ładowanie menadżera zadań trwa zbyt długo jak na XXI wiek. Poza tym czasem prościej jest za pomocą Ctrl+Alt+Delete się wylogować i zalogować ponownie niż próbować zabić proces.
Ale to wszystko przypomniało mi jeszcze o jednej wadzie wynikającej z zalety - szybkiego uruchamiania/zamykania. Jeśli masz problemy ze stabilnością sprzętu nie ważne czym spowodowaną mogą to być zaniki napięcia w sieci, przy win8 system może zwyczajnie się nie uruchomić, naprawi się oczywiście i do tego bez większego udziału użytkownika ale trwa to nawet ponad godzinę. Dwa razy takie g*** mnie dopadło.
edit:
@Kpuc ceny są takie same, ale inna licencja. Kupując 7OEM do starego komputera nadal jesteś piratem. Oczywiście nikt nikogo ścigać nie zamierza ale wg. licencji OEM jest sprzedawana dystrybutorowi sprzętu a nie końcowemu użytkownikowi. Na win8 w ogóle nie ma licencji box a oem pozwala na instalację na dowolnym komputerze użytkownika. To niby nie jest istotne teraz ale później może okazać się bardzo przykre jak po wymianie kilku podzespołów (ponowna aktywacja) padnie płyta i nie da się używać systemu.
PS.Jezu jakie te systemy teraz są drogie, ja za identyczną 7 płaciłem coś około 400PLN a za 8 zapłąciłem 130PLN