Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Universal w 23 Maj 2013, 18:43

Jeśli byś jeszcze dobrze zrozumiał co powiedziała...

Spróbuję to wytłumaczyć, choć nie ręczę za skutki, bo w tłumaczeniu wybitny nie jestem. Jej chodziło o to, że wyzywający strój to "zaproszenie" dla ułomnej emocjonalnie osoby. Co, zaprzeczysz, że gwałciciel prędzej zwróci uwagę na półnagiego babsztyla? Przecież ona nie usprawiedliwia gwałtu. Ogólny morał jej przydługiej wypowiedzi był taki: nie szmacić się, szanować swoją intymność, a gwałcicieli tępić innymi sposobami, niż "Marszem szmat". "Marsz szmat" to zbiorowisko debili, czego wyżej pokazany Jaś Kapela dowodzi.

od Gówno Prawda:

Image

Ustalmy choć intencje obu podmiotów - powstrzymanie gwałtów nie było nadrzędnym celem Marszu Szmat, a Pawłowicz mimo swojego medialnego nieokrzesania nie usprawiedliwia gwałcicieli.

Więcej do dodania (chyba) nie mam. I co mnie wpienia, to nagłe zainteresowanie mediów Pawłowicz. No jest baba i co. Trzeba odwrócić uwagę od bardziej palących problemów i wszechobecnego chamstwa cedując wszystko na pojedynczą posłankę? Jakby to Wersal był, wspominając Endrju :facepalm:

----
@Kpuc - Serio wolisz "młodą lewicę"? Zresztą, nieważne. "Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy" :|
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Reklamy Google

Postprzez Woland w 23 Maj 2013, 19:07

Universal napisał(a):Spróbuję to wytłumaczyć, choć nie ręczę za skutki, bo w tłumaczeniu wybitny nie jestem. Jej chodziło o to, że wyzywający strój to "zaproszenie" dla ułomnej emocjonalnie osoby.

Pawłowicz stwierdziła że:
"Organizatorzy nie uczą, aby kobiety nie prowokowały, ale zachęcają by kusiły, prowokowały. A przecież prowokacja jest taką okolicznością, która w pewien sposób obciąża osoby, czujące się ofiarami. Prowokowałeś, więc czemu się dziwisz?"
Universal napisał(a):Co, zaprzeczysz, że gwałciciel prędzej zwróci uwagę na półnagiego babsztyla?

O ile wiem dla zboka różnicy to nie robi. Swoją drogą słyszałem kiedyś też wersję że część zboków wręcz woli takie skromnie, konserwatywnie wręcz ubrane kobiety gdyż takiej która ubiera się w sposób taki bardziej na luzie to się tak jakby boi.
Jak już jednak mówiłem- to różnicy nie robi.
A nawet jeśli- nie jest to żadne wytłumaczenie.

Universal napisał(a):od Gówno Prawda:

O ile mi się wydaje to ten transparent- jak cały marsz- miał charakter happeningowy, prowokacyjny, szokujący.
To hasło w kontrowersyjny sposób zwraca uwagę na marginalizowanie i nieraz wręcz usprawiedliwianie zjawiska gwałtów domowych. Że już o fakcie że wiele kobiet o tym po prostu nie mówi (z czynników wielu) nie wspominając .
Universal napisał(a):No jest baba i co. Trzeba odwrócić uwagę od bardziej palących problemów i wszechobecnego chamstwa cedując wszystko na pojedynczą posłankę? Jakby to Wersal był, wspominając Endrju

Tu się zgodzę. Choć z drugiej strony dla odrobinę inteligentniejszej osoby zachowanie Pawłowicz jest jasnym sygnałem co politycy sądzą o narodzie więc jest wart ten temat zainteresowania. Dla mnie Pawłowicz to symbol wręcz politycznego chamstwa i pogardy dla narodu.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Kpuc w 23 Maj 2013, 19:13

Universal napisał(a):@Kpuc - Serio wolisz "młodą lewicę"? Zresztą, nieważne. "Wszyscy mamy źle w głowach, że żyjemy" :|

Polityka mnie nie obchodzi bo to zdradliwa żmija, ale takim łatwiej przywalić niż 5 dresom. Na osiedlu w kiosku pracuje gej który się nie ukrywa, jest miły i kulturalny do tej pory nie widziałem by był poobijany, czyli można.

Uwagi moderatora:

Wracamy do linków. Dalsza dyskusja na ten temat na PW lub w gimnazjum - Soviet
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Woland w 23 Maj 2013, 19:47

Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Kozaki: 10

Postprzez Gizbarus w 23 Maj 2013, 21:20

Współczuję dzieciom, które są wychowywane w religii innej, niż katolicyzm. Niestety, kolejny negatywny przykład wyznania rzymsko-katolickiego...
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

Postprzez Universal w 23 Maj 2013, 21:27

Woland racjonalista szuka haków na Kościół i zaściankowość? :E

http://www.tokfm.pl/blogi/zboralski/201 ... o_wojska/1

Zboralski to kawał kretyna, ale tu jednak podsunął ciekawy pomysł. Taki... "przyszłościowy".
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Kpuc w 26 Maj 2013, 11:17

Jak denerwują was ostrzeżenia że strona używa ciasteczek to jest już rozwiązanie, wystarczy wejść na http://lubieciasteczka.net/ i kliknąć na potwora. Do działania tego potrzebujemy dodatku Adblock do blokowania reklam, jest on na dole tej że strony.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Janusz_Su w 26 Maj 2013, 21:03

Za ten post Janusz_Su otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive paintball_0.
Janusz_Su
Stalker

Dołączenie: 04 Sie 2010, 18:26
Ostatnio był: 31 Paź 2016, 23:13
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 14

Postprzez scigacz1975 w 26 Maj 2013, 23:07

Polecam całą 23-odcinkową serię - oprócz ciekawych zdjęć dobra muzyka w tle
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 01:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Universal w 03 Cze 2013, 10:50

Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Tajemniczy w 03 Cze 2013, 12:22

No rzeczywiście nieciekawie to wygląda i obawiam się że to co napisali w tej książce może stać się prawdą. A co do blokowania ulic przez muzułuman w czasie modlitw to przecież pozostali mogą zrobić to samo- msza ekumeniczna na ulicach Paryża i też z blokadą dróg i ochroną firm ochroniarskich. Przecież każdy ma prawo wyznawać swoją wiarę. A i jeszcze jedno nie podoba mi się u Francuzów- to że w czasie spisu ludności nie podaje się swojej wiary- czy wiara to jest coś wstydliwego, coś z czego trzeba się wstydzić? Rozumiem np uzależnienia czy coś w tym stylu ale jakąś wiarę ma prawie każdy człowiek i to jest normalne i według mnie powinna być także uwzględniana.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Universal w 03 Cze 2013, 12:54

Może wyszli z założenia, że wyznanie powinno być prywatną sprawą. Jak widać, pomysł się nie sprawdza. A msza ekumeniczna... Z tym może być problem. Zerknij sobie na polskie podwórko - jak szalony Armand paraduje po Warszawie w stroju duchownego to jest ok. A spróbuj pośmiać się z islamistów, od razu pół mediów nazwie Cię islamofobem (tak, już wprowadzają to pojęcie), zaściankowcem i katofaszystą (to akurat często widać w tzw. "lisowskiej parówce", czyli NaTemat). Podwójne standardy, a myślę, że we Francji jest to bardziej zaawansowane. Niestety nie mam już tam nikogo, więc nie zapytam u źródła jak to wygląda :(
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum