zabić wróbla

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

zabić wróbla

Postprzez MeZZerschmitt w 06 Gru 2007, 12:39

Wziąłem sobie od Barmana zadanie: zabij stalkera zwanego wróblem.
Wszystko było by ok, gdyby nie to że on znajduje się na terenie lokacji Bar, chronionej oczywiście przez Powinność, więc gdy go zabije, wszyscy będą chcieli mnie ustrzelić.
Czy jest na to jakaś rada?
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez MCaleb w 06 Gru 2007, 13:05

Było kilka razy na forum. Łaź za nim, wreszcie powinien wyjść poza Bar lub w jakieś ustronne miejsce, gdzie się go łatwo zlikwiduje - jeżeli zrobisz to jednym ciosem/strzałem (najlepiej wytłumionym), to nikt nawet tego nie zobaczy.
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 03 Wrz 2015, 19:57
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez defekator w 06 Gru 2007, 14:12

ja mam podobny problem, tyle, że z questem od handlarza z bunkra. mam zabić dla niego stalkera (już kolejnego z rzędu), koleś chodzi na terenie Duty, ale najwyraźniej jest strażnikiem, broń ciągle w ręku, ma wyznaczoną trasę i gdzie go nie zaatakuję to zawsze zaczyna wyć alarm i zbiegają się inni (których morduję w nieskończoność, chyba całe Duty się zbiega...), co robić?
Awatar użytkownika
defekator
Kot

Dołączenie: 06 Gru 2007, 13:54
Ostatnio był: 18 Gru 2007, 02:53
Kozaki: 0

Postprzez MCaleb w 06 Gru 2007, 14:21

A próbowałeś bug z nożem? Jeżeli gość zejdzie za jednym ciosem (najlepiej alternatywny z tyłu w głowę), to powinien być spokój. Jeżeli misji się mimo to nie da wykonać, to porzuć ją, to tylko zadanie poboczne.
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 03 Wrz 2015, 19:57
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez defekator w 06 Gru 2007, 16:00

dzięki, ale próbowałem dźgnięcie kosą, padał od jednego ciosu, ale alarm nadal się włączał.
masz rację, po prostu sobie daruje ten quest (pewnie jest przewidziany dla członków "Wolności").
Awatar użytkownika
defekator
Kot

Postprzez Nieznany w 06 Gru 2007, 17:02

Ja raz dostałem od Sidka zabicie gościa, który siedział w Kordonie razem z Wilkiem i Jego drużyną. Po cichym zabiciu (na środku obozu) nożem tylko Żwawy się kapnął, więc go też zdjąłem lecz nieco głośniej, ale i tak nikt za nim nie płakał i dalej wszyscy byli moimi przyjaciółmi, czyżby bug?
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez defekator w 06 Gru 2007, 17:37

ja wcześniej nie miałem problemów z atakowaniem loner'ów nawet przy kimś, zazwyczaj po zabiciu kolesia atakował mnie tylko jeden inny (najwyraźniej tylko on lubił denata :D).
widocznie z frakcjami jest inaczej.
Awatar użytkownika
defekator
Kot

Postprzez MeZZerschmitt w 06 Gru 2007, 19:26

MCaleb napisał(a):Było kilka razy na forum. Łaź za nim, wreszcie powinien wyjść poza Bar lub w jakieś ustronne miejsce, gdzie się go łatwo zlikwiduje - jeżeli zrobisz to jednym ciosem/strzałem (najlepiej wytłumionym), to nikt nawet tego nie zobaczy.

Niestety skubany Wróbel siedzi sobie przy ognisku koło baru i gra na gitarce oraz gada z 2 Stalkerami.....i nie chce pupy ruszyć (stałem nad nim prawie 15 minut, w między czasie czytając książkę:P).
Trudno podaruję sobie to, chociaż lubię wszystko wypełniać do końca.
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości