Homoseksualizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Homoseksualizm

Postprzez megashooter w 20 Sty 2013, 00:54

Homoseksualiści/stki pokazują światu złe oblicze homoseksualizmu przez protesty i propagandę, a potem mówią że ludzie są nietolerancyjni. Niech będą homo prywatnie a nie globalnie. Ja osobiście jestem przeciw wszelkim związkom homoseksualnym ale co inni myślą to już sprawa ich samych i ich podejścia do wiary czy religii.
Awatar użytkownika
megashooter
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2012, 08:35
Ostatnio był: 29 Sie 2017, 13:21
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 12

Reklamy Google

Postprzez M3Fis70 w 20 Sty 2013, 01:01

Microtus napisał(a):
scigacz1975 napisał(a):Bo to że kochają inaczej to już ich prywatna sprawa, ale to że próbują to propagować, twierdzą że to ok i oczekują z tego powodu jakiś ulg - to już nie jest ich prywatną sprawą, to już nie jest ok.

A tego wywodu po prostu nie rozumiem pewnie powinna gdzieś być kropka... lub rozwinięcie skrótu myślowego.

Chodzi Ścigaczowi o to, iż jak się kochają co robią etc. to są ich sprawy (np. ciebie pewno też nie obchodzi jak twój sąsiad się kocha z małżonką) i "nas" to nie interesuje. Ale skoro mówią o tym głośno i chcą mieć takie same prawa i przywileje jak "normalne" pary heteroseksualne to chyba coś jest nie halo. Odmienności nie tępić, ale do wszystkiego podchodzić z umiarem i dystansem.

Tak nawiasem można brak takich samych praw czy przywilejów można wytłumaczyć takim jednym "żartem".
:

Czemu nie ma czarnych żydów?
- No bo ku*wa bez przesady

Właśnie, bez przesady.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka

Za ten post M3Fis70 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive scigacz1975.
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

Postprzez KOSHI w 20 Sty 2013, 01:10

A ja mam osobiście w dupie, czy będą sobie robić parady, czy nie. Co mnie to obchodzi. Niech sobie protestują nawet przeciwko wycinaniu drzew w Amazonii, albo domagają się uwolnienia orki. Jest demokracja i trzeba to zboleć. Poza tym, jak ktoś lubi w kakao, to jego brocha. Byle mi nie wmawiał, że jest normalny, bo nie po to na świecie są kobiety i mężczyźni, żeby dwa chłopy się musiały dobijać mieczami, albo dwie baby się musiały miziać. Co do równouprawnienia takich par to nawet nie skomentuję. Bo nie ma co. Twierdzenie, że 2 facetów lub 2 kobitki wychowają tak samo dzieci jak tradycyjny model rodziny jest może i prawdziwe, ale nie w społeczeństwie, w jakim żyjemy. Nawet jeśli będą to najwspanialsze mamy lub ojcowie, to i tak kiedyś padnie niezręczne pytanie: czemu masz 2 tatusiów, albo czemu masz 2 mamusie? I cały misterny plan w piz*u...
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez Slovik w 20 Sty 2013, 01:14

Wunderwaffe napisał(a):Widzieliście kiedyś hetero, który rozpowiada innym o swojej orientacji? Widzieliście samozwańczego przywódcę heteroseksualnych w stylu Biedronia, który w radiu opowiada o swojej prywatności bez żenady? No właśnie.

Co krok widać na ulicy mizdrzące się do siebie pary i wydłubujące sobie językami reszki jedzenia z jamy ustnej- to jest rzecz jasna "normalne". Wielu facetów chce usilnie udowodnić jakimi są macho itp. itd., więc jak dla mnie głupie te argumenty. Natomiast w sprawie rozpowiadania wszystkim swoich prywatnych przeżyć to zachowanie niemal każdej skandalistycznej gwiazdy, poprzez wystawianie przed kamerę swojego nowego partnera/partnerki po wywody w tematach, które spokojnie można zostawić dla siebie. Jak dla mnie to jest idiotyzm i ze strony hetero i homo, bo to zwykły człowiek i to zwykły człowiek, z tym, że gej/lesbijka zrobi większą wrzawę przez obrzydzenie przewagi ludu i to na to zwraca się bardziej uwagę.
A tak ogółem w temacie to nie ma co się komukolwiek wtryniać na siłę do łóżka i sprawdzać jaką ma orientację :E Kocha się osobę, a nie płeć.

Bies86 napisał(a):Lesbijki jako tako toleruje ale gejów już nie.

wtf... Co za hipokryzja! xD
Slovik
Kot

Dołączenie: 17 Gru 2012, 20:27
Ostatnio był: 02 Lut 2013, 14:15
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 5

Postprzez M3Fis70 w 20 Sty 2013, 02:26

Slovik napisał(a):
Bies86 napisał(a):Lesbijki jako tako toleruje ale gejów już nie.

wtf... Co za hipokryzja! xD

Bo lesbijki są miłe dla oka, w sumie aż 4 cycki :suchar:

A tak btw. każdy człowiek jest hipokrytą nie zależnie od tego co mówi.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

Postprzez Tajemniczy w 20 Sty 2013, 09:24

Slovik napisał(a):
Wunderwaffe napisał(a):Widzieliście kiedyś hetero, który rozpowiada innym o swojej orientacji? Widzieliście samozwańczego przywódcę heteroseksualnych w stylu Biedronia, który w radiu opowiada o swojej prywatności bez żenady? No właśnie.

Co krok widać na ulicy mizdrzące się do siebie pary i wydłubujące sobie językami reszki jedzenia z jamy ustnej- to jest rzecz jasna "normalne". Wielu facetów chce usilnie udowodnić jakimi są macho itp. itd., więc jak dla mnie głupie te argumenty.

Ale to że mężczyzna całuje kobietę to akurat jest normalne zachowanie i od wieków istniejące u homo sapiens. Natomiast kobieta całująca kobietę czy mężczyzna mężczyznę to już nie jest normalne.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez nelson82 w 20 Sty 2013, 10:16

Skoro już tak nagminnie (zwłaszcza w tym temacie :) ) używamy wyrażenia "normalne", to może warto sobie odpowiedzieć na proste pytanie - co ono oznacza?
Mnie najbardziej przekonuje porównanie:
NORMALNE = NAJCZĘŚCIEJ SPOTYKANE
ale może ktoś zna bardziej trafne wyjaśnienie...

:arrowd: Chodzi mi o samą definicję słowa "normalne", a nie o to co ja uważam za takie.
Ostatnio edytowany przez nelson82 20 Sty 2013, 10:58, edytowano w sumie 3 razy
łatwiej już nie będzie
Awatar użytkownika
nelson82
Łowca

Dołączenie: 16 Paź 2011, 00:09
Ostatnio był: 13 Paź 2019, 11:44
Ulubiona broń: --
Kozaki: 130

Postprzez Dziab_Dziab w 20 Sty 2013, 10:46

Normalny jest typowy związek, do którego można powiedzieć ludzie zostali stworzeni, czyli facet i kobieta. Ja sam nie rozumiem jak można mieć pociąg do drugiego mężczyzny, wie ktoś?
Awatar użytkownika
Dziab_Dziab
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2013, 20:09
Ostatnio był: 02 Sie 2017, 16:59
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 23

Postprzez KoweK w 20 Sty 2013, 13:38

Tajemniczy napisał(a):Ale to że mężczyzna całuje kobietę to akurat jest normalne zachowanie i od wieków istniejące u homo sapiens. Natomiast kobieta całująca kobietę czy mężczyzna mężczyznę to już nie jest normalne.

Zachowania homoseksualne wśród ludzi to nie jest wymysł XXI wieku.
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Re: Odp: Homoseksualizm

Postprzez grzesiek1945 w 20 Sty 2013, 13:59

nelson82 napisał(a):Skoro już tak nagminnie (zwłaszcza w tym temacie :) ) używamy wyrażenia "normalne", to może warto sobie odpowiedzieć na proste pytanie - co ono oznacza?
Mnie najbardziej przekonuje porównanie:
NORMALNE = NAJCZĘŚCIEJ SPOTYKANE
ale może ktoś zna bardziej trafne wyjaśnienie...

:arrowd: Chodzi mi o samą definicję słowa "normalne", a nie o to co ja uważam za takie.

Wg mnie normalne czyli moralnie akceptowane przez społeczeństwo.
Awatar użytkownika
grzesiek1945
Stalker

Dołączenie: 26 Lis 2010, 14:48
Ostatnio był: 11 Lut 2019, 22:24
Miejscowość: Zagorzyce
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez Tajemniczy w 20 Sty 2013, 14:09

xKoweKx napisał(a):
Tajemniczy napisał(a):Ale to że mężczyzna całuje kobietę to akurat jest normalne zachowanie i od wieków istniejące u homo sapiens. Natomiast kobieta całująca kobietę czy mężczyzna mężczyznę to już nie jest normalne.

Zachowania homoseksualne wśród ludzi to nie jest wymysł XXI wieku.

Wiem, już w starożytnej Grecji istniało to, były przekazy(wyspy Lesbos) ale kiedyś nie było tyle tego co dziś. Nigdy nie słyszałem żeby w przeszłości było to aż tak rozpowszechniane jak obecnie.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez KoweK w 20 Sty 2013, 14:21

A czym mieli rozpowszechniać? Wtedy nie było mediów. :E
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości