Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez Gizbarus w 04 Sty 2013, 23:11

Bardzo specyficzny i dziwny film - ale w końcu to norweskie, zimne kino. Nie każdemu przypadnie do gustu - co zresztą widać po notach - jednak jeśli ktoś liczy na klimatowy dramat wymieszany z thrillerem, gdzie więcej wyrażają uczucia niż słowa, to niech obejrzy.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez ViS w 05 Sty 2013, 23:48

Teraz trochę z innej beczki :E
Od jakiegoś czasu poszukuję tytułu filmu. Zapamiętałem z niego kilka scen, może ktoś będzie wiedział.
Koleś z laską jadą jakimś czarnym samochodem przez amerykańska pustynię, zatrzymują się w przydrożnym barze i robią w nim totalną rozwałkę .Potem przyjeżdżają do jakiegoś opuszczonego miasteczka. Koleś mówi pannie, że tutaj również wytłukł wszystkich w barze. Gdy maja odjeżdżać psuje im się samochód i muszą zostać na noc. W nocy koleś znika i panna idzie go szukać. Nagle natrafia na siostrę swojego kolesia, która podobno zginęła w dzieciństwie (przynajmniej tak jej mówił ten koleś )

Wiem, że trochę chaotycznie to przedstawiłem, ale tyle pamiętam :) Film to taki niby horror.
Wydawało mi się że tytuł coś jakby "Czarne węże" ale ponieważ nic takiego nie mogłem znaleźć na filmweb, więc to raczej fałszywy trop.

Jakby kto znał tytuł, to będę wdzięczny :)
Wolno mi być dumnym z tego co w narodzie jest wielkie
i choć na wschodzie pozostały tylko kamienne orły, chłodne płyty nagrobne polskich bohaterów, rodacy którym udało się przeżyć prześladowania i nie skapitulować,
wolno mi żywić nadzieję, że czasy Wielkiej Polski jeszcze powrócą...

LEOPOLIS
SEMPER FIDELIS TIBI POLONIAE
Awatar użytkownika
ViS
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lut 2010, 20:19
Ostatnio był: 31 Maj 2017, 22:43
Miejscowość: Dzikie Pola
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 22

Postprzez Stalker Rambo w 05 Sty 2013, 23:51

Niedawno obejrzałem pewien rosyjski film akcji "Klucz Salamandry". Fabuła cienka jak sik węża, ale mimo wszystko da się obejrzeć bez bólu. Grupa komandosów wyrusza z tajną misją na ziemię niczyją w celu odnalezienia naukowców badających wirusy. Na nich poluje bezwględny dowódca partyzantów, a w to wszystko zamieszany jest właściciel wielkiej farmaceutycznej korporacji. Na uwagę na pewno zasługuje obsada filmu. W rolach głównych występują między innymi Paweł Deląg, Michael Madsen i (uwaga Realkriss, to Ci się spodoba :E ) Rutger Hauer.

Za ten post Stalker Rambo otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 142

Prypeć,Czarnobyl...Znajome klimaty w filmie.

Postprzez czarnyj_stalker w 07 Sty 2013, 03:36

Wokół S.T.A.L.K.E.R.A. cisza,więc zapewne wielu z Was zainteresuje się produkcją pt "Czarnobyl. Reaktor strachu"
Nic specjalnego,ale w obliczu takiej suszy całkiem łakomy kąsek.Wiele znajomych lokacji ;)
Wrzucam link z filmem na YT.Nie wiem jak długo film się utrzyma,mam nadzieję że ktoś z Was zdąży obejrzeć.

Pozdrawiam
P.s.
Niedźwiedź.Zabrakło pomysłu na tego mutanta w zonie jak do tej pory.Fajna scenka w filmie.
czarnyj_stalker
Kot

Dołączenie: 06 Mar 2010, 15:27
Ostatnio był: 25 Paź 2015, 01:07
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Re: Prypeć,Czarnobyl...Znajome klimaty w filmie.

Postprzez Ahmed1109 w 07 Sty 2013, 07:57

Jeśli chodzi o ten film, to horror z niego straszny ( czytaj: strasznie nudny ) Jedyne co w nim fajne jest iż pooglądamy sobie podziemia i okolice opuszczonych dwóch budynków, a przecież w Prypeci jest wiele ciekawszych miejsc :facepalm:
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Frakcja: Czyste Niebo
Kozaki: 0

Postprzez vandr w 07 Sty 2013, 08:36

Było tysiące razy tu
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Wczoraj, 18:25
Kozaki: 1747

Postprzez Gizbarus w 07 Sty 2013, 11:12

Jak to zwykle w takich filmach bywa, głupota bohaterów zabija oglądającego szybciej niż "mutanty" na ekranie... Jednak film ma jedną niezaprzeczalną zaletę - mimo, że jest zwyczajnym slasherem, nie pokazuje na każdym kroku flaków i innych części wewnętrznych ginących osób. Pewnie z racji małego budżetu, ale jestem w stanie zaliczyć im to na plus :P
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez KoweK w 07 Sty 2013, 12:37

Przecież ten film nie był nawet kręcony w Prypeci. :E Wszystkie budynki dodano komputerowo - nawet umiejscowienie ich się nie zgadza. Pozdro :tm: dla tych co myśleli, że to będą prawdziwe okolice Czarnobyla.

Btw. film średni.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 03:27
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1477

Postprzez Realkriss w 07 Sty 2013, 14:33

Kowek, są tacy, co się pobiją, że to Prypeć :E

A o tym filmie jest nawet osobny temat, może by go tam raczej przenieść, niż tu.
http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f ... hu#p230139
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 881

Postprzez KOSHI w 12 Sty 2013, 10:32

Niedawno obejrzane:

9 kompania - film dobry do momentu, kiedy nie pojechali żołnierze do Afganistanu. Szkolenie było całkiem niezłe i miało w sobie potencjał i klimat. Niestety sceny walki i końcówka pozostawia wiele do życzenia. Jest chaotycznie i absurdalnie.

Spadkobiercy - dramat z Clooney`em w roli głównej. Ojciec musi zająć się rodziną i jej problemami, podczas, gdy matka leży w śpiączce. Reżyser porozpoczynał wiele wątków, ale na żadnym się praktycznie nie skupił. No, może na sprawie ze spadkiem. Mydło i powidło jednym słowem. Film ni ziębi, ni grzeje. Można obejrzeć, jak się nie ma, co robić.

Tożsamość Bourne`a - szczerze powiedziawszy liczyłem, że film na bazie twórczości Ludluma będzie lepszy. A tak jest jakoś przeciętnie i mało interesująco. Kolejna historyjka o uciekającym agencie i ścigającej go agencji. Książki nie czytałem, podobna niezła, film natomiast jest jak dla mnie strasznie sztampowy. Fabuła banalna, postacie płytkie, akcja niemrawa. Damon w roli agenta wypada słabo, kompletnie nie ma facjaty do tej roli. Jedynie co mi się podobało, to muzyka w filmie.

PS. Nie wiem, o co ci kaman Soviet. Z tego, co rozmawiałem ze znajomymi to wszyscy zachwalali książkę. Koniecznie przeczytaj itp. Myślałem w takim razie, że film też będzie niczego sobie. Widać, że nie zawsze ekranizacje są udane. Liczyłem po prostu, że skoro ktoś się wziął za dzieło ponoć niezłego i poczytnego Ludluma, to wyjdzie z tego niezły film.
Ostatnio edytowany przez KOSHI 12 Sty 2013, 14:19, edytowano w sumie 2 razy
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Kozaki: 649

Postprzez Soviet w 12 Sty 2013, 13:30

KOSHI napisał(a):szczerze powiedziawszy liczyłem, że film na bazie twórczości Ludluma będzie lepszy

KOSHI napisał(a):Książki nie czytałem, podobna niezła,

Lul.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Xen w 12 Sty 2013, 15:40

Polecicie mi jakieś filmy, z gatunku horror? Odpada Piła, bo wszystkie części zaliczyłem. I żeby nie było monotonnych zombiaków i tym podobnych :P

Bardzo podobał mi się film The Mist Znacie jakieś podobne?
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 08 Sie 2024, 14:39
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum