Terminus napisał(a):Cokolwiek pisałem o tej grze to nigdy tak nie myślałem o masach w nią grających
xKoweKx napisał(a):Dziwnę, że w stanach, w których jest najbardziej liberalne prawo co do broni (nie w każdym stanie broń jest tak łatwo dostępna jak myślisz) jest najmniej przestępstw dokonywanych z nią
Bandyta ZAWSZE weźmie skądś broń, tylko jak wtedy zwykły cywil ma się bronić przed nim skoro państwo na tę obronę mu nie pozwoliło?
A potem powtarzają się takie rzeczy jakie Breivik robi - JEDEN mężczyzna zabija prawie setkę osób, a wystarczyłoby paru cywili z bronią, by zrobili z nim porządek i uniknąć tak ogromnej tragedii.
Bandyta ZAWSZE weźmie skądś broń
Szpagin napisał(a):To ciekawe, bo ja słyszałem, że jest zupełnie inaczej - przestępstw z użyciem broni palnej jest tam więcej, niż w jakimkolwiek innym kraju.
Szpagin napisał(a):Po to idą podatki na policję, żeby broniła obywateli przed bandytami.
Szpagin napisał(a):Utrudniony dostęp zniechęci przynajmniej część kryminalistów oraz praktycznie całkowicie zlikwiduje problem z wariatami, którzy otwierają ogień do ludzi.
Szpagin napisał(a):I nie życzę sobie nazywania mnie "komuchem". Jestem socjaldemokratą, ale najwidoczniej dla niektórych każdy z poglądami trochę na lewo od nich jest komuchem. Żenada.
Ciekawe w jaki sposób CI policjant zareaguje, jak bandyta wejdzie ci do domu i zacznie wybijać Tobie rodzinie.
Btw. wiem, że np. w Polsce napaści/zabójstw z bronią jest mniej niż w USA, a wiesz dlaczego? Bo Polska jest kilka razy mniejsza.
Szpagin napisał(a):Ciekawe w jaki sposób CI policjant zareaguje, jak bandyta wejdzie ci do domu i zacznie wybijać Tobie rodzinie.
Prewencja. Nie wiem, jak ty, ale ja czuję się w Polsce bezpieczny, bo zawsze ktoś pracuje, bym mógł spać spokojnie. A w USA? Tam człowiek musi spać z Glockiem w szafce nocnej, bo w każdej chwili ktoś może wejść mu do domu i zacząć mordować najbliższych. I kto jest tu bezpieczniejszy.
Prewencja. Nie wiem, jak ty, ale ja czuję się w Polsce bezpieczny, bo zawsze ktoś pracuje, bym mógł spać spokojnie. A w USA? Tam człowiek musi spać z Glockiem w szafce nocnej, bo w każdej chwili ktoś może wejść mu do domu i zacząć mordować najbliższych. I kto jest tu bezpieczniejszy?
Chodziło mi raczej o to, że jak żyję, to nie pamiętam sytuacji, by ktoś u nas zaczął strzelać do przypadkowych ludzi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości