Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Szpagin w 21 Lis 2012, 20:22

Lepsza banda idiotów, niż wyzyskiwacz. Idiotów można za cztery lata zmienić, wyzyskiwacza - ni cholery.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Reklamy Google

Postprzez Alchemik w 21 Lis 2012, 22:57

Społeczeństwo jest zbyt ogłupiałe by zmienić swój wybór na kogoś lepszego. Wystarczyło postraszyć PiSiurdkami nasz biedny kraj i ludzie zagłosowali na pseudoliberałów z PO, a potem na Bronka ''Łowczego'' Komorowskiego. Mówię, ja bym wolał monarchię, bo przecież istnieją różne monarchie, nie tylko z ojca, na najstarszego syna. Ja gdybym był królem, to wybrałbym najwybitniejszego, a nie najstarszego, na mojego następcę. Poza tym w demokracji głównym błędem jest to, że można wybrać raz prawicę, raz lewicę. I dzięki takim zabiegom gospodarka leży, jak zarżnięta świnia.
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez Szpagin w 22 Lis 2012, 00:06

Polskie społeczeństwo nie dorosło do demokracji - będę tego trzymał się tak długo, aż zobaczę zmianę. To jest możliwe, wystarczy spojrzeć na kraje Zachodniej Europy. W przeciwieństwie do Zachodu nie mamy długich tradycji demokratycznych - musimy się tego uczyć, z wzięciem odpowiedzialności za sprawy kraju w swoje ręce (tak, to nie politycy są winni, tylko my). Że starsi nie rozumieją idei władzy w rękach ludu - rozumiem, dorastali w innych czasach, kiedy myślano za nich. Ale młodzi? Na prawdę chcecie, żeby o sprawach kraju decydowano za waszymi plecami? Z takim nastawieniem naprawdę przyjdzie jakaś ekstremalna opcja, która rzeczywiście zacznie budować dyktaturę w Polsce - i obudzicie się z ręką w nocniku, nie mogąc nic na to poradzić.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Postprzez KoweK w 22 Lis 2012, 00:56

Terminus, no niestety nie mogę pokazać, ale wierzę, że kiedyś taki będzie. :E Po prostu takie moje małe marzenie. Tak jak np. Szpagin i reszta komuchów z tego forum wierzą w "idealny komunizm, który nikogo nie zabije i będzie realną utopią".

Szpagin, te Twoje socjalistyczne bzdury i demokracja już nieraz pokazała do czego prowadzi. Wolałbym jednego władcę przez lata, który mało wtrąca się do ludzi, on robi swoje i społeczeństwo robi swoje, niż zmieniać co 4 lata rządy i robić w kółko burdel. Poza tym do czego tu dorastać? Do tego, że dwóch meneli spod sklepu ma wyższą wartość w głosowaniu niż jakiś profesor? Nie rozśmieszaj mnie...

Szpagin napisał(a):Z takim nastawieniem naprawdę przyjdzie jakaś ekstremalna opcja, która rzeczywiście zacznie budować dyktaturę w Polsce

Bać się wtedy to mogą jedynie politycy z poglądami takimi jak ty. Koniec z korytem, socjalem i niszczeniem państwa. ;)

P.S. nieładnie tak za czyjeś zdanie wypijać kozaczki! :caleb:
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 02:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Postprzez Terminus w 22 Lis 2012, 10:37

xKoweKx napisał(a):Terminus, no niestety nie mogę pokazać, ale wierzę, że kiedyś taki będzie.(...) Wolałbym jednego władcę przez lata, który mało wtrąca się do ludzi, on robi swoje i społeczeństwo robi swoje, niż zmieniać co 4 lata rządy i robić w kółko burdel.

Kowek tylko wychodzisz z utopijnego wg mnie założenia, że po dyktaturę sięgnie mądry altruista, "który nie chce ale poświęci się dla dobra kraju". Historia pokazuje, że to tak nie działa. Do władzy prą osobniki, którym zależy na władzy samej w sobie, jakimi by się wzniosłymi hasłami nie posiłkowały. Na dodatek nikt sam władzy nie zdobędzie a to oznacza, że za tym "samotnym altruistą" stoi jakaś grupa, najczęściej wojsko, które dokonuje przewrotu i która na tym chce skorzystać. Czytaj rządzić i ciągnąć profity od państwa. Kończy się to jak w IIRP gdzie na poziomie nawet małych miast nie rządzili burmistrzowie czy prezydenci wybrani w wyborach tylko "pan major-legionista" osadzony tu przez "kolegów-legionistów " z Warszawy. Dalej podoba Ci się taki scenariusz?
Zakładasz, że ten "mądry altruista" się nie będzie wtrącał? Znowu historia pokazuje,że na ogół jest inaczej - po to się zdobywa "władzę absolutną" żeby ją mieć a to oznacza, że od decyzji takiego dyktatora zależy wszystko od gospodarki po sprawy światopoglądowo-etyczne. Naprawdę chciałbyś być na siłę zaganiany do kościoła jak we frankistowskiej Hiszpanii? Chciałbyś takiej dominacji KK jak w końcówce lat 30-tych pod rządami Rydz-Śmigłego?
A może ścinanie gejów jak w Niemczech? Chcesz cenzury?
Ona zawsze jest siostrą dyktatury.
Pomijam już to, że żaden człowiek nie zna się na wszystkim (nawet ja :E ) a mimo to jeden człowiek decyduje o wszystkim.
Ale to tylko marzenie jak napisałeś.
Poza tym do czego tu dorastać? Do tego, że dwóch meneli spod sklepu ma wyższą wartość w głosowaniu niż jakiś profesor? Nie rozśmieszaj mnie...

Wiesz Kowek jak poszedłem na studia to straciłem złudzenia odnośnie "profesorów". Wykształcenie wcale się nie przekłada na mądrość ani na trzeźwość oceny rzeczywistości czy słuszność sądów.
Poza tym idąc Twoją myślą - naprawdę chcesz ustroju gdzie Ja mam prawo wyborcze a Ty nie, bo ktoś ustawił cezurę wyborczą na poziomie studiów wyższych 2-go stopnia?
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive paintball_0.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

Postprzez KoweK w 22 Lis 2012, 12:53

Terminus napisał(a):naprawdę chcesz ustroju gdzie Ja mam prawo wyborcze a Ty nie, bo ktoś ustawił cezurę wyborczą na poziomie studiów wyższych 2-go stopnia?

Z jednej strony sam nie wiem jak odpowiedzieć, ale też nie chcę ustroju, w którym naprawdę dwóch debili ma większy głos od jednego mądrego człowieka. :/

A ja marzyć nadal będę. :E
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 02:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Postprzez xionc w 22 Lis 2012, 19:13

Image
Image

Za ten post xionc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Kuballa44 w 22 Lis 2012, 19:31

Cała strone, rzeczywiscie, bardzo ciekawe artykuły, cholernie ciekawe fotografie, i niesamowite linki. Weźcie sie wypałujcie z tą polityką proszę, bo nudą wieje. Albo sie przenieście w inny temat.

Żeby nie być spammerem jak Wy, oto link prezentujący piękno wędkarstwa muchowego, i ryb tą metodą poławianych.

Uwagi moderatora:

Nt. linków możemy sobie dyskutować ile chcemy. Won na X-21. - xKołeKx
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.

Za ten post Kuballa44 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wojas21.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 27 Lut 2022, 17:22
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Kozaki: 297

Postprzez Szpagin w 22 Lis 2012, 19:39

http://m.onet.pl/wiadomosci/prasa,23e8h
Trochę o polityce, ale w zupełnie innym ujęciu.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Postprzez Pijawol w 24 Lis 2012, 20:07

:

Image
Image

Sądząc po takich artykułach, aż strach pomyśleć, kto w tej gazecie pracuje. :E

Uwagi moderatora:

Ten pierwszy artykuł bardzo ciekawy... niczego przeczytać nie można.

Za ten post Pijawol otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gro3a.
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 13:50
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Woland w 25 Lis 2012, 20:40

Image
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... nckim.html

Daję dwa źródła że GMO wprowadzono żeby nie było żadnych wątpliwości.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Szpagin w 25 Lis 2012, 21:18

Przecież od lat używa się w Polsce pasz modyfikowanych genetycznie i jakoś nikt z tego powodu problemów nie robi...
Image

Za ten post Szpagin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość