Powinność vs Wolność

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Postprzez Infernal w 29 Paź 2007, 20:15

No więc wolność pilnuje, żeby monoliciarze się nie panoszyli. Chciałbym zobaczyć tych wojskowych z akm'emami jak walczą z mutantami. Prędzej sami by bramę rozwalili byle uciec :wink: Wolność niby tacy anarchiści, a robią więcej niż powinność. Co robi powinność siedzi w barze ewentualnie małe grupki idą pozbierać artefakty (naukowców przy nich nie widziałem) Powinność jedynie zrobiła barykadę w dziczy, ale już ich sobie widzę ich 3 na stado snorków. Może jakby walili na oślep to by im trafili heada ;P Gdyby nie wolność to w barze by była taka rozpierducha, że barman by uciekł do bunkru Sidorowicza. Nie wspominając o tym, że powinność chwali się swoimi wyczynami przy barierze. Najlepiej to oni biegają w egzoszkieletach z Thundrami przy murze w magazynach wojskowych :P
Co do twojej teorii. Prędzej stolicą Rosji byłby Prypeć, niżby ruskie dali taka władzę komuś innemu :wink:
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!

Za ten post Infernal otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative artur11111.
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez fef w 29 Paź 2007, 20:27

Toz to tylko teoria z wanny ;)

Powinnosc i tak robi wiecej od wojska (a od tego oni sa, od tego sa oni). Costam lazi i czasem ich widac. Wojsko?? Wojsko bierze lapowy przy moscie i czasem sobie spacyfikuje jakas miejscowke, ale tylko przy wsparciu smiglowcow. Normalnie to siedza i chleja, jak to w wojsku ;)
Awatar użytkownika
fef
Stalker

Dołączenie: 03 Wrz 2007, 23:17
Ostatnio był: 06 Paź 2008, 16:37
Miejscowość: Agropolis
Kozaki: 0

Postprzez Nieznany w 29 Paź 2007, 20:48

Ja na to spojrzałem ze swojej strony, jako człowieka nie wiedzącego o istnieniu Zony. Nagle wszyscy dowiadują się o istnieniu Zony, jak zwykle każdy ma wąty do rządu, że zataił, a skoro już wiadomo, że Zona istnieje to co dalej? Każdy chce, żeby Zona była wspólnym dobrem i posiadać korzyści z jej dóbr, bo skoro anomalie masowo wytwarzają artefakty to czemu zwykli ludzie, by nie mogli dostać czegoś co leczy rany. Mogły by się znaleźć lekarstwa na nieuleczalne choroby, krótko mówiąc mogło to by uratować ludzkość. Lecz nie uratuje, bo rząd woli się bawić w jakąś nadświadomość, wszystko ukrywać no i jeszcze ta Powinność.
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Infernal w 29 Paź 2007, 20:51

Przypomniałeś mi o tych śmigłowcach w Jantarze. Raz tam sobie z ciekawości poszedłem i dostałem przy samym wejściu z rakiety :D Wojsko to już kompletna banda przypałów co walą we wszystko co sie rusza. Wyjątek jest przy moście, ale oni nie atakują, żeby łapóweczkę dostać za przejście :wink: Całkowicie zgadzam się z Nieznanym (mój ziom xD )
P.S. Nie ważne z skąd teoria tylko jaka jest :P
P.P.S. Temat można by przenieść w dział "Ogólnie o grze" Chyba, ze chodzi o pytanie co jest lepsze i wszyscy czekają na odpowiedź :o :P
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40

Postprzez Nieznany w 30 Paź 2007, 12:47

Chemical123 napisał
a tak powaznie to powinnosc wydaje mi sie jakos tak bardziej zorganizowana, nie chce z nimi zadzerac przez chociazby sam fakt ze to jedyna droga ktora przedostac sie mozna z jednej strony zony na druga

Wiesz nie chce mi się zadzierać z Wolnością, bo to jedyna droga przez którą można się przedostać z Zony do Czarnobyla :wink: .
Nieznany

Postprzez RogueTrooper w 30 Paź 2007, 15:25

Infernal napisał(a):Przypomniałeś mi o tych śmigłowcach w Jantarze. Raz tam sobie z ciekawości poszedłem i dostałem przy samym wejściu z rakiety :D Wojsko to już kompletna banda przypałów co walą we wszystko co sie rusza.

A co wg Ciebie mają robić? Wkroczenie na teren zony to przestępstwo, żołnierze mają prawo strzelać bez ostrzeżenia (i jak najbardziej z niego korzystają). Po prostu wykonują swoja pracę czy za to trzeba ich wyzywać od przypałów?
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez Nieznany w 30 Paź 2007, 16:08

To coś słabo się do obowiązków przykładają, bo jak walczyć z małą grupką Stalkerów to i owszem, ale na Wolność to już się nie rzucą, z Powinnością współpracują (i co z tego, że ich zadania są im na rękę? Zasady to zasady). Moim zdaniem to oni się cieszą, że jest ktoś taki jak Wolność co przy barierze pracuje i odwala za nich całą robotę.
Nieznany

Postprzez fjk w 30 Paź 2007, 17:48

o ile się nie myle to Duty (Powinność, poprostu dla mnie nazwy eng lepiej brzmią) są złożone z były żołnierzy itp. ludzi... sama ich "budowa" wojskowa, rangi, oddziały... to raczej nic do sibie mieć nie powinni ale jak patrzyłem u kumpla na gre to duty z army się ostrzeliwało...
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Postprzez Reaper w 30 Paź 2007, 17:48

Wolność też nie ruszy na wojsko, bo wojsko zmiotło by ich z powierzchni ziemi (góra 2 śmigłowce Mi-24, i całe magazyny rozniesione. Wolność nie ma prawie żadnej organizacji). Poza tym, co Wolność robi poza barierą? Pije i siedzi na tyłkach, oraz gubi sprzęt (oprócz RG-6 jeszcze leczący Beryl). Nawet nie wyjdzie poza magazyny wojskowe. (Oprócz, po wyłączeniu mózgozwęglacza, ale to co innego).
Image
W S.T.A.L.K.E.R.-rze NIE ma AK-47 tylko AK-74S...
Awatar użytkownika
Reaper
Stalker

Dołączenie: 09 Cze 2007, 11:59
Ostatnio był: 27 Lis 2013, 23:51
Miejscowość: Wysypisko, Placówka Powinności
Kozaki: 2

Postprzez RogueTrooper w 30 Paź 2007, 17:52

Wolność też niby walczy o Zonę dla wszystkich. A co w związku z tym robią? Siedzą na dupach w magazynach. Jedyne gdzie się ruszyli to jak Naznaczony otworzył drogę do centrum Zony. Wtedy już egzoszkielety, G36 w łąpy i heja do sarkofagu. Co do bariery to wojskowym ona zwisa. Oni mają pilnować by nikt nie wchodził do Zony, to że gdzieś w głębi się ktoś nawala - nie ich sprawa. Mają pilnować granic Zony. Nawet gdyby nie było bariery to Monoliciarze (aż żal to przyznać) zostali by włmuceni w ziemię przez żołnierzy w pancernych kombinezonach wymachującymi Grozami, rozjechani przez BTR'ki i zasypani rakietami ze śmigłowców. Po drugie na barierę zwykle szarżują mutanty, Monolit nie chce zawładnąć Zoną tylko pilnować by nikt nie dostał się do sarkofagu. Więc ich szturmy zdarzają się niezwykle rzadko ponieważ nie mają one dla nich większego sensu.

Edit; nosz kuźwa znowu mnie ubiegł w tym samym początku :P.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Postprzez Nieznany w 30 Paź 2007, 19:03

Pilnować granic Zony mówicie? To czyj śmigłowiec w nas napieprza gdy zmierzamy do Sarkofagu? Czyżby nagle tam granica Zony wyrosła? A zresztą my się mieliśmy kłócić o Powinność i Wolność, a nie o to czy Wojsko robi co trzeba.
Nieznany

Postprzez RogueTrooper w 30 Paź 2007, 22:27

No ja nie mówię, że wszyscy są tam brylantowi i bez skazy :P . Każdy chce się w końcu nachapać no nie? Inną opcją jest to, że dostali rozkaz sprawdzenia i odizolowania tych terenów.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 47 gości