Skoro nikt nic nie dał do tej pory, pokuszę się o debiut w tym temacie. 1) Co to za goście (zawód/profesja)? 2) Gdzie zrobiono to zdjęcie? 3) W którym roku? 4) Co łoni tam robiom*? *(Wiem...ortografia...)
Tiaa...Rok 1953. Teraz taka zabawa to do kitu...Zarzucamy zdjęcie na wujaszka i gotowe... Kumpel robił referat na historii i zarzekał się, że zdjęcia skanowane z jakiejś książki, a tu proszę.
// Kolory nie mają znaczenia, wystarczy wzór (renderowanie chmury z maksymalnymi wartościami - GIMP) -> tryb warstwy na "miękkie światło" i chyba działa. Sami sprawdźcie.
Więc - kto to jest?
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Georges Clemenceau? Współtwórca traktatu wersalskiego? Jeśli to nie on - nie mam więcej pomysłów. Moja wiedza historyczna zamyka się w obrębie podstawy. http://pl.wikipedia.org/wiki/Georges_Clemenceau === Tiaa...wujo z wąsem nie jarzy tej operacji, więc można znów kontynuować zagadki. Tylko se sprawdźcie zdjęcie wyżej z mojego posta i te...Dobra robota Universal
I się dałeś złapać na złą nazwę Nie, to nie Clemencau. No tak, udało mi się póki co oszukać Google, ale podejrzewam, że nie na długo i wkrótce ktoś wymyśli jak to ominąć.
----- Grabski też nie.
Ostatnio edytowany przez Universal, 14 Sie 2012, 20:50, edytowano w sumie 1 raz
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Grabski? Trochę podobny ale nie jestem pewien... P.S Zamieszałeś mi tą nazwą Jeśli to nie on, to koniec mojego fail'owania w tym temacie Historyka ze mnie nie będzie