S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: GSC ZAMKNIĘTE?!

Postprzez Cromm Cruac w 31 Lip 2012, 18:41

bax20 napisał(a):...oraz charakterystycznej kolorystyce (Enginie). Silnik fallouta nie pasuje do Stalkera...

Przepraszam, a co ma silnik do kolorystki?
Fallout używa silnika Gamebryo. Proszę sobie zobaczyć ile gier zrobiono na tym silniku. Czy wszystkie wyglądają (i gra się w nie) jak Fallout?

Czemu wszyscy od razu myślą, że jak już Bethesda dostanie Stalkera to od razu zrobią z niego Fallouta? Mają od groma silników do wyboru jak wspomniany wyżej id Tech 5, Creation Engine (Skyrim) i mogą sobie kupić licencje na dowolny inny.

Silnik to jeszcze nie mechanika gry. Jeśli można zrobić Stalkera na CryEngine (CryZone: Sector 23) to po co się martwić na zapas?

Nawiasem mówiąc chyba były jakieś przymiarki do CryEngine w GSC bo na krótko przed rozwiązaniem teamu S2 w GSC Pewien Znany Modder dostał propozycję pracy w GSC na Ukrainie. Warunkiem było naumienie się level designu w CryEngine 3.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szpagin.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 01:09
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1078

Reklamy Google

Postprzez Kpuc w 31 Lip 2012, 19:07

Szpagin napisał(a):Bethseda ma nowy silnik: id Tech 5 - ten na którym działa RAGE. To akurat trochę mniej mi się podoba, głównie z powodu betonowego świata, problemów z wczytywaniem się tekstur i faktu, że do płynnego działania potrzeba chyba komputera z NASA...

Bez przesady, wydali po premierze patche i było cacy. Do płynnego działania na max detalach przy 1440x900, wystarczył mi phenom2 x4 995 i gtx470

bax20 napisał(a):Dlatego dobrze mieć konsolę, jak wiadomo całkiem nieźle ten Id 5 lata na konsolkach, dobrze że taką posiadam. Jak wiadomo z ploteczek to "Niby" Stalker 2 jest na nie produkowany...

Wygodnie posiadać konsole i są gry w które gra się dobrze na padzie, ale stalker w oryginale się do tych gier nie zalicza.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Domianos w 31 Lip 2012, 19:29

Na fejsbuku napisali, że będą wyjaśnienia w sprawie Bethesdy.

Attention Stalkers: I will get clarification on the "Bethesda purchasing the rights to Stalker" and let you all know as soon as possible!
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

Postprzez KoweK w 31 Lip 2012, 20:12

Ja chyba dam cenzurę na newsy z CD-Action. Po prostu jak patrzę na ich poziom "dziennikarstwa", to mam ochotę pie*dolnąć temu, co takie gówno pisze.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 02:52
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1477

Postprzez bax20 w 31 Lip 2012, 20:18

To nie jest tylko na stronie CDA.pl :E
Intel Core i5 6300HQ 2300MHz | 12GB DDR4 2400Mhz | Nvidia GeForce GTX 960M 4GB | Kubuntu 19.04
Awatar użytkownika
bax20
Stalker

Dołączenie: 30 Lis 2009, 21:07
Ostatnio był: 15 Lip 2024, 21:56
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 24

Postprzez KoweK w 31 Lip 2012, 20:19

Co nie zmienia faktu, że CD-Action, jeżeli chodzi o poziom newsów, to dno.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez bax20 w 31 Lip 2012, 20:23

Z tym się zgadzam, poziom brukowców, Fakt itp...
Intel Core i5 6300HQ 2300MHz | 12GB DDR4 2400Mhz | Nvidia GeForce GTX 960M 4GB | Kubuntu 19.04
Awatar użytkownika
bax20
Stalker

Dołączenie: 30 Lis 2009, 21:07
Ostatnio był: 15 Lip 2024, 21:56
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 24

Postprzez paintball_0 w 31 Lip 2012, 20:46

Jak następnym razem przeczytacie nędznego newsa na CD Action, to sprawdźcie kto jest autorem. Dam sobie paznokcie obciąć zardzewiałym sekatorem, że będzie to Piotrek66. Podejrzewam, że jego religia surowo zakazuje używania ortografii i programów kontrolujących pisownię. :facepalm:

Dlaczego nie podoba mi się pomysł z przejęciem Stalkera przez Bethesdę? Bo oni nie potrafią robić niczego oprócz kolejnych TESów. Fallout 3 też był TESem, tylko z bronią palną. Jeśli Bethesda zrobi S2, to będzie to gra o amerykańskim wyobrażeniu kraju bloku wschodniego. To już nie będzie gra robiona na zasadzie "Jesteśmy z Ukrainy, opowiemy wam jak to u nas wygląda". Teraz to będzie "Jesteśmy z USA i pokażemy wam, jak to się robi w juesej". Pół biedy, jeśli przeniosą akcję Stalkera do, powiedzmy, Nowego Jorku. Przecież wywinęli taki numer z Falloutem 3- przenieśli akcję gry na drugą stronę kontynentu, żeby im fani serii biura nie spalili. Chcieli mieć czysty, świeży start dla TESa w nowych dekoracjach dla nowej gry.

Nawet mając wsparcie id, Bethesda nic dobrego ze Stalkerem nie zrobi. Co najwyżej dostaniemy skansen pokroju RAGE.

ps. RAGE jest świetne i polecam każdemu, ale prędzej bym zatłukł Carmacka Nokią 3310, niż pozwoliłbym mu grzebać przy Stalkerze.

Za ten post paintball_0 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Markus Grizzly.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Szpagin w 31 Lip 2012, 21:13

:arrowu: Masz na myśli COŚ TAKIEGO? Ta wyrwana z amerykańskiego miasta szkoła, z wywieszonymi dla niepoznaki plakatami z Leninem, bardzo mocno gryzła mnie w oczy. Gdyby jakiekolwiek pracujące nad Stalkerem studio odwaliło podobny numer, to by była porażka na całego.

Myślę jednak, że gdyby rzeczywiście gra miała dziać się w czarnobylskiej Zonie, to próbowano by stworzyć coś pasującego do rzeczywistości. Chodzi mi o to, że gracze z Europy Wschodniej dostaliby swojskie klimaty, które pokochali w poprzednich częściach, zaś Amerykanie mieliby możliwość zwiedzania (jakby nie patrzeć) dość egzotycznych dla nich terenów.

Zresztą, pożyjemy, zobaczymy. Do czasu wyklarowania się sytuacji z prawami własności do serii i publikacji pierwszych materiałów, postanawiam dać Amerykanom pełen kredyt zaufania. Kto wie, może staną na wysokości zadania, zatrudnią jakiś konsultantów, na własne oczy zobaczą Strefę i inne opuszczone miejsca we wschodniej Europie?
Image

Za ten post Szpagin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive paintball_0.
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez paintball_0 w 31 Lip 2012, 21:55

Singularity to fantastyczna gra, z którą miałem masę radości, wyszukując mniejsze i większe idiotyzmy. Filmik przypomniał mi jeszcze o jednym konsolowym cudactwie: jak skończy ci się amunicja, na środku ekranu musi się wyświetlić komunikat "X- przeładuj". Chcielibyście tak w Stalkerze? :facepalm:
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez KoweK w 31 Lip 2012, 22:15

According to my sources the news that Bethesda purchased the Stalker rights is false. I will continue to keep a look out and if I hear anything new, you will all be the first to know!

Pozdrawiam wszystkich, co uwierzyli w te gówno wypisywane na cda, polygamiach i innych badziewiach.

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez Glaeken w 01 Sie 2012, 10:42

Joe Mullin - official S.T.A.L.K.E.R. channel on Facebook napisał(a):
I still monitor and admin the page (more out of loyalty) than "official employee" as the team has now been disolved into Vostok Games!

Temu Panu już podziękujemy ;)

EDIT: 14.12.2014:

Trzy lata lata tłumaczyłem wszystkim, że studio GSC nie zostało zamknięte tylko dlatego, że S2 przerwano... macie dowód:

http://stalker.pl/2014/12/14/zmiany-na- ... ame-world/
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość