przez Tengu w 03 Paź 2007, 17:58
Ja powiem tak: Nie zawiodłem się samą rozgrywką,choć genialny pomysł na grę został zmarnowany(ale mam cichą nadzieję że choćby częściowo naprawi to Clear Sky).Zawiodłem się dopracowaniem gry...Niechby ona pozostała w takiej formule jaką widzimy teraz ,ale żeby cieszyć się grą nie potrzeba było 4 patchy które w sumie i tak wszystkiego nie naprawiły a niektóre rzeczy wręcz popsuły.Optymalizacja kodu kuleje (ostatni patch próbuje coś naprawiać w tym kierunku),A-life czasami mi sie kojarzy z Anti-Live po tym jak żołnierz stojąc metr od mojej osoby próbuje usilnie przesunąć swoim zahartowanym w wielu bojach ciałem betonowe ogrodzenie zamiast próbować odpowiednie mnie przewentylować,za pomocą ołowiu.
Wiem ze THQ naciskało żeby S.T.A.L.K.E.R-a wydać ale skoro czekaliśmy już 5 lat to te 2 miesiące byśmy jakoś przeżyli a otrzymalibyśmy produkt pełniejszy,lepszy i może te wszystkie rzeczy które wycięto (potwory,NPC,pojazdy) umieszczone w dopracowanej grze od samego początku bardziej by ucieszyły poważniejszych graczy niż gra która trzeba samemu udoskonalać żeby móc powiedzieć że jest bardzo dobra ( niestety,doskonała o Stalkerze powiedzieć nie możemy).
Powyższe nie zmienia jednak faktu że S.T.A.L.K.E.R jest gra wyjątkową i naprawdę mimo wad, które doprowadzają mnie czasem do szewskiej pasji,ma to coś co nie pozwala sie od niego oderwać a inne gry wydane w tym roku na jego tle wypadają słabo(subiektywna opinia).