Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez Realkriss w 08 Maj 2012, 09:10

Obyś miał rację, i Prometeusz był skierowany do nas, którzyśmy od lat umiłowali pupilka z długim, kanciastym ogonkiem...
Oby nie był nie podlizywaniem się gówniarzerii, która filmów z lat minionych nie docenia, a chłonie i trawi ich kontynuacje, coraz bardziej wypełnione wybuchami i łopatologią, żeby zrozumieli, żeby pojęli bez wysiłku, żeby się spodobało. Ech...

Ja wczoraj obejrzałam film "Musimy porozmawiać o Kevinie".
Podeszłam do niego z rezerwą, bo pseudointelygenci się onanizowali nad nim u mnie w robocie, więc spodziewałam się kina oralnego niepokoju.
Natomiast - zaskoczenie. Świetny film, gęsta atmosfera, bardzo dobra fabuła, rewelacyjne aktorstwo. Temat zawsze otwarty, który zawsze mnie porusza: Czy są dzieci, które rodzą się złe? Czy robią się złe pod wpływem wychowania, braku akceptacji, czynników zewnętrznych?
Znacie filmy o tej tematyce? Proszę o polecenie,widziałam już m.in. "Władcę much", "Białą wstążkę", "Funny games", "Orkan na Jamajce", "Imperium słońca", o gniotach typu "Synalek", "Omen" i inny chłam nie wspominam.

A tu zajawka Kevina:

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GonZoo.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 881

Reklamy Google

Postprzez xionc w 08 Maj 2012, 09:16

Heh Kevin sam w domu nabiera teraz całkiem nowego znaczenia.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Realkriss w 08 Maj 2012, 09:23

True, też i przyszło do głowy, że to taki dżołk z imieniem. A film widział?
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez GonZoo w 08 Maj 2012, 09:37

Podobał Wam się film "The road " ? Uważam,że jest to świetny, antykomercyjny postapokaliptyczny obraz zupełnie nie doceniany . Wszkże np. "I am legend" bardzo mi się podobał to ten obraz rozłożył mnie emocjonalnie- no i końcówka eeech.
Gorąco polecam - nie dla idiotów , żeby nie było.

http://www.filmweb.pl/film/Droga-2009-419050
jeszcze tu ....zwrócę...
NASZ AMATORSKI FAN-FILM > > > > http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?p=228842#p228842
Awatar użytkownika
GonZoo
Stalker

Dołączenie: 13 Lis 2008, 22:47
Ostatnio był: 29 Sie 2019, 18:51
Miejscowość: Słupsk / Krzynia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 23

Postprzez Realkriss w 08 Maj 2012, 10:40

Ech, skruszyłam już kopię na Filmwebie kłócąc się o "Drogę" i tu tez parę(naście) stron temu o niej gadaliśmy.
Jak dla mnie film taki sobie, a popsuł mi całą przyjemność oglądania drewniany chłopiec, grający syna. Był tak drewniany, że jakby go Viggo dorzucił do ognia, to pięknie by się zajął i dał dużo ciepła.

Natomiast ktoś mi zalecał przeczytanie książki (Dżuz?) i owszem przeczytałam. Wybitna.
Po prostu rewelacyjna, dużo lepsza i wielowarstwowa niż film.
Ostatnio edytowany przez Realkriss, 08 Maj 2012, 11:29, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Dżuz w 08 Maj 2012, 11:12

Być może - coś tam kiedyś wspominałem o tej powieści :)

Aczkolwiek za wybitną jej nigdy nie uważałem :wink: Czyta się oczywiście wyśmienicie, wciąga niemiłosiernie i jak mało która nie nudziła mnie ani przez moment, mimo że niemal cały czas przebywamy w towarzystwie tylko dwóch bohaterów. Wybitny to dla mnie jest "Krwawy południk", z tym że ta powieść McCarthyego napisana jest akurat niesamowicie nieprzystępnym językiem więc polecić ją można głównie zagorzałym fanom autora, których dodatkowo nie odstrasza duża dawka przemocy w sztuce.

Ale żeby nie było off-topu. Jakoś ostatnio znużyło mnie kino poważne i wziąłem się za coś lżejszego, i tym sposobem rzuciłem się na kino klasy B :P Na pierwszy rzut poszła najnowsza produkcja Ricka Jacobsona, nosząca jakże wymowny tytuł "Bitch Slap".

:

Fabułą wygląda jak pisana na kolanie, na parę godzin przed przystąpieniem do realizacji zdjęć. Są wybuchy, strzelaniny, ostre naparzanie się na pięści i bardziej oryginalne narzędzia, rzucanie mięsem i trzy gorące główne bohaterki, które spotykają się na pustyni, aby odzyskać jakieś - z początku - nieokreślone przedmioty. Aktorsko film nie poraża (są ciekawostki typu aktorzy znani z "Xeny" i "Herkulesa" :E ), ale to bardzo dobrze. Zakończenie też nie jest specjalnie zaskakujące, ale to też bardzo dobrze - nie o to tu chodzi. Są za to niskich lotów bon moty, szurnięte babki i wielka rozpierducha na koniec. I to się właśnie liczy. Wybitny film klasy B. Polecam :D
W10 x64 / i5-4670 / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 8 GB DDR 3 / SSD Samsung 850 Pro 256GB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 13:25
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 254

Postprzez Tormentor w 08 Maj 2012, 13:12

Polecam film "Pola Śmierci". Jest to ekranizacja książki "The death and life of Dith Pran" ukazująca krwawy reżim Czerwonych Khmerów, który odbił się echem na całym świecie. Film opowiada o losach dwóch korespondentów Sydneya Schanberga(Sam Waterston) i Ditha Prana(Haing S. Ngor), którzy w 1973 roku stali się świadkami zmian ustrojowych w Kambodży. Ciąg wydarzeń sprawia, że obaj rozstają się na kilka lat. Jednemu udaje się wrócić do kraju drugi zaś na własne życzenie pozostaje w ojczyźnie. W wyniku morderczej wojny domowej na kraj spada jarzmo śmierci. Czerwoni Khmerzy dochodzą do władzy zostawiając po sobie pola usłane trupami.
Film w utarty sposób przedstawia człowieka, który w wyniku żądzy władzy zapomina o jakichkolwiek wartościach. Szokujące dzieje oparte na faktach, które odcisnęły swoje piętno na kartach historii . Poruszający film.

Trailer
:

Reżyseria: Roland Joffé
Scenariusz: Bruce Robinson
Muzyka: Mike Oldfield
Ostatnio edytowany przez Tormentor, 08 Maj 2012, 13:13, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Wrz 2024, 11:43
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 289

Postprzez KOSHI w 08 Maj 2012, 13:13

"Road", mhhh, męka pańska jak dla mnie obejrzenie tego filmu. Niby klimatyczny, ale jakoś ciężko było to zmęczyć. Strasznie nudny jak dla mnie. Zdecydowanie lepiej podobał mi się "28 dni później" chociaż trochę inne klimaty. 2 część to już klasyczna rozpierdalanka zombie (no może początek był ok - scena w tym domu, potem im dalej w las tym zabawniej było, zwłaszcza jak dzieci ze strefy 0 wyszły sobie od tak i nikt nic nie widział, kontrola wojskowa po ch*ju).
Image

Za ten post KOSHI otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Kozaki: 649

Postprzez Kuballa44 w 08 Maj 2012, 14:24

To ja trochu z innej beczki. " "Jesteś Bogiem" w reżyserii Leszka Dawida, to oczekiwany od blisko dekady film o legendarnej grupie Paktofonika, która na zawsze zmieniła oblicze polskiego hip-hopu"
Kto nie zna, niech zapozna się z tym http://wyborcza.pl/1,75410,6071889,Tera ... &startsz=x co da mu jako takie wejrzenie na grupę 3 osób, która dla polskich słuchaczy rapu wiele znaczy. :)
O filmie http://www.filmweb.pl/film/Jeste%C5%9B+ ... 012-544545

Nie mogę się doczekac. :)
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 27 Lut 2022, 17:22
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez meJKu w 08 Maj 2012, 14:24

Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Lis 2024, 17:37
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez Realkriss w 08 Maj 2012, 14:46

Wspaniała wiadomość, liczyłam na to.
Marzę o tym, by ujrzeć mojego ukochanego Ridleya Scotta w mistrzowskiej formie, bo przez ostatnie lata to samo badziewie robił.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Terminus w 08 Maj 2012, 14:53

meJKu napisał(a):Prometeusz z kategorią "R"

Będzie krew! :caleb:

I co z tego?
"Zmierzch" też miał mieć taką kategorię, póki nie wycieli jakiejś sceny łóżkowej...
Widziałeś krew w "Jak zostać królem"? Też miało "R".
Żeby było jasne. Nie chciałbym, żeby ten film był przesłodzony, czy wykastrowany, ale przyznanie tej kategorii nic konkretnego nie oznacza. Wystarczy parę przekleństw by film wylądował w tej kategorii w USA.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 7 gości